Autors Tēma: Par to Zariņa govi 😃  (Lasīts 4668 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Par to Zariņa govi 😃
« Atbilde #15 : 2025. gada 07. februāris, 15:45:48 »
Par Rasmu. Ir tāds teiciens - Čau, Rasma! Kas tā par Rasmu? Kur kājas tam teicienam? Pieļauju, ka ne tik sens, tas sveicināšanās veids ar "čau" uzradās kādos p.g. septiņdesmitajos? Varbūt ar kādu Hugo Diega tv raidījumu saistībā? Vien minu.  :?:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #16 : 2025. gada 07. februāris, 15:47:44 »
Par Rasmu.
Iedomājies, es kādreiz zināju. Tagad atceros tikai, ka Edgars Liepiņš koncertos lietoja.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #17 : 2025. gada 07. februāris, 18:51:44 »
Laukos kādreiz bija ķēve Rasma es tad ar viņu varēju tā sveicināties  :smoker:

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #18 : 2025. gada 07. februāris, 18:53:55 »
MI saka ka no "limuzīna Jāņu nakts krāsā"

Atslēdzies tuk

« Atbilde #19 : 2025. gada 07. februāris, 19:29:15 »
Laukos kādreiz bija ķēve Rasma es tad ar viņu varēju tā sveicināties  :smoker:

Ar sveicināšanos tam teicienam maz sakara...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #20 : 2025. gada 07. februāris, 20:21:16 »
Vienīgi domāju, varbūt tā Rasma ir domāts tas tvaikonis "Rasma" kurš nogrima... ir arī dzirdēts ka saka - aiziet Rasma jūriņā.  :?:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #21 : 2025. gada 08. februāris, 13:58:27 »
"Aiziet jūriņā tā kunga plosts". Man zināmās Rasmas jūriņā neiet...
Vai Limuzīnā tas jau netika lietots kā teiciens "un tad ir "čau, Rasma!""?

Vēl "Čau, Rasma!" man skan Ufo balsī. Iespējams, tika drillēts BēBē Brokastīs savulaik.
Un vai nebija restorāns ar tādu nosaukumu? Tas gan ir sekas, ne izcelsme tam teicienam.
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 08. februāris, 14:04:45 no Trix »
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #22 : 2025. gada 08. februāris, 14:36:38 »
Man gūgle saka, ka varētu gan būt saistība ar kurā tur 1930.g pie Igaunijas nogrimušo kuģi “Rasma”

Atslēdzies tuk

« Atbilde #23 : 2025. gada 08. februāris, 14:53:44 »
"Rasmu" nogremdēja vācieši Somu līcī, ja nemaldos. Kad raškas bija nacionalizējušas visu Latvijas floti. Tie bija kara gadi, precīzi tad jāpaskatās kurš. Lailai Pakalniņai bija dokumentālā filma "Čau, Rasma!" par to tirzniecības kuģi.

Aiziet Rasma jūriņā varētu būt senāks par Čau, Rasma, tas čau intensīvi sarunvalodā uzradās krietni vēlāk...

Bet tā raškas savāktā Latvijas flote, tur bija ļoti daudz to kuģu mums, pat biju pārsteigta par iespaidīgo daudzumu, un visi tika sabombardēti Somu līcī. Un tad tomēr, kādēļ tieši Rasma, nevis Kaupo, Namemejs vai vēl kāds cits kuģa nosaukums  :?:
,

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #24 : 2025. gada 09. februāris, 22:50:09 »
čau rasma parādījās astoņdesmito vidū, toč zinu. Tam varēja būt sakars ar RASMS, bet tiešu pierādījumu un izcelsmes motīvu man nav. / Rīgas augstākās sporta meistarības skola/

Atslēdzies tuk

« Atbilde #25 : 2025. gada 09. februāris, 23:01:18 »
Interesanta versija. Varētu arī būt.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #26 : 2025. gada 21. decembris, 14:31:53 »
Aizdomājos ka nezinu, kādēļ par krāpšanu saka - uzlikt ragus, ragnesis... kāds tieši ragulopiem sakars ar krāpšanu? Kur tam teicienam/apzīmējumam aug kājas?  :?:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #27 : 2025. gada 21. decembris, 14:35:26 »
Bez meklēšanas nezinu, bet tas ir daudzās valodās.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #28 : 2025. gada 21. decembris, 14:38:19 »
Vienu versiju izsniedza Gemini: Populārākā versija saistīta ar Bizantijas imperatoru Androniku I Komnenu (12. gadsimts). Viņš bija pazīstams kā liels sieviešu mīļotājs. Lai kompensētu vīriem to, ka viņš "izklaidējas" ar to sievām, imperators šiem vīriem piešķīra īpašas medību privilēģijas un atļauju medīt viņa privātajos mežos.

Kā zīme par šīm tiesībām, pie šādu vīru namu vārtiem tika piestiprināti briežu ragi. Tā ragi kļuva par simbolu tam, ka vīrs ir piekrāpts, bet par to saņēmis kādu labumu vai privilēģiju.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #29 : 2025. gada 21. decembris, 14:50:24 »
Izklausās ticami.
P.S. Pastāstīju tukkungam, reakcija - lūk, laiki un tikumi, mūsdienās pat vienu steika gabalu no sievas mīlnieka nedabūsi...  :mrgr:
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 21. decembris, 18:19:54 no tuk »