Autors Tēma: Jautājums par mantošanu  (Lasīts 7712 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Atb: Jautājums par mantošanu
« Atbilde #15 : 2023. gada 01. jūnijs, 17:32:05 »
Nezinu...parasta padomju ģimene...gan jau māja bija kopīpašums abiem laulātajiem. Nezinu, juridiski kā to noformēja pēc Latvijas neatkarības atkalatgūšanas. Gan jau privatizēts par kopīgiem sertifikātiem  :scratch:  Vīrs nomirst, paliek sievai  :scratch:

Šķiet, ka nav pārdots caur 3.personu, bet pa tiešo dēlam. Par maksas lielumu nezinu. Līdz cik € skaitās simboliska, fiktīva maksa? Diez vai pārdots par tirgus vērtību, bet gan jau 10€ arī ne ;)

Tam nav nozīmes, nozīme ir ZGR ierakstam, ar to vajag sākt.  T.i. ja ZGR tiesnesis izlaida cauri, tad viss OK... reizēm tādi brīnumi atklājas

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #16 : 2023. gada 01. jūnijs, 17:36:16 »
...ai, mantojums tas ir tāda mistika - to, ko sastrādājis kāds no taviem senčiem...reāli, tak cilvēks tur nav savu darbu ieguldījis?...tā ir ka likteņa dāvana, ka piedzimi ģimenē, kur ir ko dalīt...pārdomājot kapitālisma kļūdas, es par to, ka mantojums nonāk valsts budžetā...bērniem viss, kas apmaksājams labai izglītībai, lai sagatavotu dzīves cīņām ...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #17 : 2023. gada 01. jūnijs, 17:36:59 »
Atskaites punkts - kadastra vērtība. Lai gan likums nav aizliedzis īpašumu tirgot zemāk par noteikto kadastrālo vērtību, bet aizdomīgi tas ir.
Es gan nepažēlotu naudu jurista konsultācijai.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #18 : 2023. gada 01. jūnijs, 17:39:26 »
nakata kungs, lirika jau laba, es nenoliedzu  :mrgr:

Nav jau arī nekada pils, ko dalīt, Latvijas mazmiesta mājiņa, bet sāpe par to, ka aiz muguras un netaisnīgi

Atslēdzies Minne

« Atbilde #19 : 2023. gada 01. jūnijs, 17:41:32 »
Atskaites punkts - kadastra vērtība. Lai gan likums nav aizliedzis īpašumu tirgot zemāk par noteikto kadastrālo vērtību, bet aizdomīgi tas ir.
Es gan nepažēlotu naudu jurista konsultācijai.

Pif, paldies! Es neesmu šajā lietā ieinteresētā, bet vnk mazliet infu vācu. Vai maz vērts ko sākt rakt tā iespējamā noilguma dēļ. Bet nodošu tālāk - lai parok gan

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #20 : 2023. gada 01. jūnijs, 17:43:46 »
nakata kungs, lirika jau laba, es nenoliedzu  :mrgr:

Nav jau arī nekada pils, ko dalīt, Latvijas mazmiesta mājiņa, bet sāpe par to, ka aiz muguras un netaisnīgi
ja netaisnīgi, tad paņem bisi un aizej uz patiesības mirkli! ..lai atdod vai mirst! :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #21 : 2023. gada 01. jūnijs, 17:45:00 »
Vai tajā mājā kāds dzīvo un kopj teritoriju, ja māte pansionātā? Un kurš no dēliem maksā par pansionātu?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #22 : 2023. gada 01. jūnijs, 17:49:02 »
Pif, paldies! Es neesmu šajā lietā ieinteresētā, bet vnk mazliet infu vācu. Vai maz vērts ko sākt rakt tā iespējamā noilguma dēļ. Bet nodošu tālāk - lai parok gan

taisnīgi-netaisnīgi ir subjektīvs jautājums... :) nu nepatika viņai tas nemīļais dēls, nepatika... a šis visu laiku centās iepatikties, un ar to vēl vairāk besīja  :banhead:

ZGR arī summas redzamas pirkuma līgumiem, sapratīs vai jātiesājas vai nē... ja tur pa 200 eur pārdots

Atslēdzies Minne

« Atbilde #23 : 2023. gada 01. jūnijs, 17:49:50 »
Kamēr māte tur dzīvoja, kopa nemantinieks, jo viņš tuvu, tāpat māti izvadāja, kur vajadzēja - ārsti, kapiņi..
Pansionātu maksā māte pati.
Kopš māte prom, mīļāis dēls piebraukā nedēļas nogalēs, pavada brīvdienas utml.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #24 : 2023. gada 01. jūnijs, 18:13:12 »
Minne, te nav emocionālu kategoriju, jāskatās pēc likuma panta :(

Atslēdzies tuk

« Atbilde #25 : 2023. gada 01. jūnijs, 18:29:04 »
Bet ko tie brāļi savstarpēji, nevar paši vienoties pusi uz pusi?

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #26 : 2023. gada 01. jūnijs, 18:49:32 »

Naivā ;)  un kas tur ko vienoties, ja vienam jau pieder?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #27 : 2023. gada 01. jūnijs, 19:36:15 »
Minne, te nav emocionālu kategoriju, jāskatās pēc likuma panta :(

Emocijas tiktāl, lai netaisnīguma sajūtas dēļ vispār sāktu kko kustināt.
Citādi - "man vairs brāļa nav". Bet es tomēr ieteicu pavākt infu, vai tiešām viss zaudēts?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #28 : 2023. gada 01. jūnijs, 19:38:48 »

Tur jau tā lieta, viss bija labi - gudrais brālis ļāva tuvajam brālim rūpēties par (savu  :laugh:  ) īpašumu - pļaut zāli, stādīt, kopt dārzu, rūpēties par māti - kamēr otrais neuzzināja, ka māja jau padsmit gadus nepieder mātei  :mrgr:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #29 : 2023. gada 01. jūnijs, 19:49:18 »
Šis baigi pretīgi, ka "nodod" paši savējie. Un kā vārdā, kādas s-da vecas mājeles dēļ... ehhh...  :n-: