Autors Tēma: Jaunā "postKariņa" valdība  (Lasīts 1517 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies LVSNor

Jaunā "postKariņa" valdība
« : 2023. gada 16. augusts, 12:01:28 »
Dievs tā sakot nācis pie prāta un Kariņs nolicis pilnvaras. Tagad būšos cits PM, iespējams  Siliņa. 

Citāts
Likums par budžetu un finanšu vadību nosaka, ka gadskārtējā valsts budžeta projekts nākamajam saimnieciskajam gadam Saeimā jāiesniedz līdz 15. oktobrim.
Ašeradens uzskata, ka viņa nosauktais termiņš – 15. septembris – valdības izveidošanai ir reāls, jo iespējamās valdības veidošanās iesaistītās politiskās partijas sarunām ir veltījušas visu vasaru.

Citāts

Balsu sadalījums 14. Saeimā (situācija 2023.gada augustā):

• “Jaunā Vienotība” – 26
  • ZZS – 16
  • “Apvienotais saraksts” – 15
  • Nacionālā apvienība – 13
  • “Progresīvie” – 10
  • “Stabilitātei!” – 10
  • “Latvija pirmajā vietā” – 8
  • Pie frakcijām nepiederoši deputāti – 2
Kariņa 2.valdības koalīcijai – JV, AS un NA – 54 balsis
Potenciālai koalīcijai – JV, ZZS un P – 52 balsis
Tā sakot, Rinkevičam "jāatstrādā" sava ievēlēšana. Tā sakot, RD P jau nometa pie JV kājām mēra amatu ;)
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 16. augusts, 12:18:23 no Spārka »
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies kvadra

Atb: Jaunā "postKariņa" valdība
« Atbilde #1 : 2023. gada 16. augusts, 20:37:40 »
Nu, dzīvosim - redzēsim. Priekšpēdējā prezidenta laikā domāju, ka vienalga ko ievēlēs, sliktāk būt jau vairs nevar. Izrādās, var gan! Tagad par premjeru gribētos tāpat domāt, bet... A ja nu atkal izrādās, ka var, un kā vēl?  :mrgr:

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #2 : 2023. gada 17. augusts, 01:27:06 »
Savā ziņā, kvadra uzdeva pilnīgi pamatotu jautājumu, vai no tik nekvalitatīvas Saeimas var cerēt uz kvalitatīvu valdību? Un diemžēl muļķīgākais gājiens bija "nemainīt klibos zirgus" ;) Nu tagad ir otrais mēģinājums, un diemžēl šīs jaunizveidotās valdības uzdevums būs izskatīties pievilcīgi "ES vēlēšanu periodā".  Un tagad Saeimas partijām priekšā ir jautājums, kā viņas grib uzsākt šo ES vēlēšanu periodu, kopā ar uzvarētājiem, vai kopā ar Aināru? Un vismagakais šis jautājums ir NA. Liepājas mafija gan jau "paberzīsies" un iekļausies. ;) Un bez oficiālās deklarācijas, pamata mutvārdu uzdevums būs iztikt bez skandāliem. ;) 
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #3 : 2023. gada 17. augusts, 08:54:53 »
Latvijā uz vietas neko nelemj ne tikai vēlētāji, bet neko nelemj arī Saeima.
Varbūt par konkrētiem uzvārdiem nenāk tieši rīkojumi no ASV vēstniecības, jo mazliet atļauj te pavārīties savā sulā, bet katram vietējam aiz muguras stāv kāds "no augšas".
Jebkurā gadījumā krēslu ieņem kāds no attiecīgi augšā valdošās pozīcijas kalpiem.

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #5 : 2023. gada 04. septembris, 15:22:47 »
Citāts
Valainis: Jaunajai valdībai jāatgūst sabiedrības uzticība

LETA 10:14, 04.09.2023
Jaunajai valdībai, kuras izveide uzticēta pašreizējai labklājības ministrei Evikai Siliņai (JV), jāatgūst sabiedrības uzticība, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" teica Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis.
Tiešām neiespējama misija :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #6 : 2023. gada 04. septembris, 20:23:38 »
Nezinu, ko te var "atgūt". Kāds pamats domāt, ka kaut kas mainīsies? Kas ticējis JV un Kariņam, turpinās ticēt arī Siliņai. Kas ne, tas ne... Personīgi es gribētu piesardzīgi cerēt, ka vismaz sliktāk nekļūs, bet kas zina...Jo valdības sastāvs ta mainīsies....

Atslēdzies Minne

« Atbilde #7 : 2023. gada 05. septembris, 09:57:14 »
Mīļie, kādas izmaiņas?  :f-palm:
Kārtējās rokādes lapseņu pūznī. Čiki briki un tadamm! - vecā Ventspils Hūte, lūgtum!

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #8 : 2023. gada 05. septembris, 20:42:32 »
Mierā! Evika ir mana vecuma dāma, un tas vecums ir gājis cauri gan 90-tajiem, gan 2000-šajiem - tā kā ir gan iespēja, ka kas var palikt labāks. No otras puses komanda ir komiska ;)