Autors Tēma: Jaunās tehnoloģijas sadzīvē  (Lasīts 10409 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

Atb: Jaunās tehnoloģijas sadzīvē
« Atbilde #30 : 2023. gada 27. augusts, 18:32:16 »
Braucu uz mežu. Bankas karte mājās. Biļeti pirkšu mobilajā. Sūdu. Kaut kas uzkāries, jāpērk caur internetbanku. Kodi mājās. Labi, ka bija kaut kāda nauda kabatā.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #31 : 2023. gada 27. augusts, 19:01:46 »
Braucu uz mežu. Bankas karte mājās. Biļeti pirkšu mobilajā. Sūdu. Kaut kas uzkāries, jāpērk caur internetbanku. Kodi mājās. Labi, ka bija kaut kāda nauda kabatā.
Kādi kodi  :f-palm: .. Amālij, priekš tam ir Smart id, elementārs rīks. Un arī piekļuve bankas kartēm un maksāšanai ar telefonu.
Tas prasa tik vien kā vienu vakaru ziedot stundiņu no sava uberdārgā laika un sakārtot visu telefonā.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #32 : 2023. gada 27. augusts, 19:09:12 »
Tādēļ es vispār nelietoju sabiedrisko transportu Rīgā

Atslēdzies Trix

« Atbilde #33 : 2023. gada 27. augusts, 19:14:06 »
Bet tas taču tik ērti - viss vienā viedierīcē!  :sarcasm:

Man iepriekšējais telefons negaidīti nosprāga 31. decembrī. Ar visu smart ID. Nē, nekādā veidā nevaram attālināti piedabūt šo citā telefonā. Jādodas uz banku, banka pieejama pēc nedēļas (ja man neiestātos histēriskā agresija, būtu vēl ilgāk), kovids komplektā. Nu ērti un lieliski bez gala. Sēdi kā duraks - ne rēķinus samaksāt, ne naudu kādam pārskaitīt, un vispār pārskaitījumi un tava nauda paralizēta, kamēr tu netiksi līdz bankai. Starp citu, tagad mana banka tuvākajā pilsētā vispār dzīvajā vairs neeksistē, nākamajā šādā gadījumā būs uz Rīgu jābrauc.

Nu neprasiet, lai es pūšu slavas taurītē visiem pakaļ, cik tas viss ir ērti un fantastiski pozitīvi.

Vēl man ir viens seniors, kam regulāri visādi jautājumi. Cilvēks vēl strādā, un sekojoši ir zoom sapulces (ja es pati ar tām regulāri nestrādāju, tad nevaru no galvas izmenedžēt ko viņam kur spiest un kāpēc neatveras, man jābrauc skatīties, kāpēc viņam neiet), kaut kādas glupas atskaites google formā (kā jūs vērtējat savu darbu, kādus darba līdzekļus jūs lietosiet nākamajā ceturksnī utt. bulšits), whatsapp (kā varēja no telefona dabūt datorā? Man atsūtīja saiti watsapā, bet vajag to saiti atvērt datorā) utt. utml. Nē, nu, protams, atvērt telefonā PDF (vispirms piedabū to telefonu atvērt dokumentu un tad ceri, ka kaut kāds apdeits pēc mēneša to nenograus!) ir reizēm pat ērti (ja telefonam ir bezgalīga atmiņa), bet ja es nopērku vilciena biļeti, iedabūju puikam telefonā, bet viņš man pēc tam stāsta, ka biļete nedarbojās, nācās pirkt no kontroliera (labi, ka bija nauda līdzi, kaut arī pilnīgi nevajadzīga lieta nometnē mežā, un arī tikai tāpēc iedevu, ka tur kaut kāds tirdziņš plānojās), tad man ir pie pakaļas kāpēc nedarbojās, es redzu dubultus izdevumus un nekādu ieguvumu. Būtu uzreiz stacijā nopircis, nevis vilcienā pa dārgo, ja kaut kas neiet. Bet kā lai es zinu, kas neies, ja iepriekšējā reizē viss bija kārtībā un man pašai vienmēr ir darbojušās internetā pirktās biļetes?

Skaidras naudas likvidācija ir nevis progress, bet pilnīga kontrole pār cilvēkiem un nekas cits.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #34 : 2023. gada 27. augusts, 19:27:53 »
Es nemaz nezinu, kas ir smart id.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #35 : 2023. gada 27. augusts, 19:32:12 »
Pieeja bankai caur telefonu, iebakstot kodus telefonā. Kodu kartes vietā - ieejot internetbankā prasa nevis kodu no kartes, bet banka nosūta pieprasījumu uz telefonu, tu tajā iebaksti savu speciālo pin kodu, un tad banka ļauj ieiet internetbankā. Visus maksājumus arī apstiprina telefonā ar pin kodu. Ja nav telefons pie rokas vai nedarbojas, tu savā internetbankā netiec. Ja vien neesi sainstalējis vēl visādas opcijas (kodu kalkulators, biometriskie dati vai kas tur vēl bija).
[Kā man patika kodu karte...]

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #36 : 2023. gada 27. augusts, 19:33:27 »
Šķiet, ka nobrucis dators. Un man nav ne jausmas, kur jāpērk, kas jāpērk, kā pieslēgt, ko instalēt. Cerība uz dēlu.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #37 : 2023. gada 27. augusts, 19:35:35 »
Paldies, Trix!  :rat:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #38 : 2023. gada 27. augusts, 19:38:06 »
Mani besī, kad restorānā atverot ēdienkarti priekšā ir QR kods kuru jāskennē lai lasītu ēdienkarti.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #39 : 2023. gada 27. augusts, 19:38:11 »
Tādēļ es laimīgi lietoju Citadeles kodu karti. Man nekad nav tāda akūta vajadzība kaut ko maksāt ar telefonu, par laimi.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #40 : 2023. gada 27. augusts, 19:41:19 »
Mani besī, kad restorānā atverot ēdienkarti priekšā ir QR kods kuru jāskennē lai lasītu ēdienkarti.

Arī tā ir?  :rat:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #41 : 2023. gada 27. augusts, 19:42:50 »
Šis man baigi noderēja, kad nespēju saprast garu ēdienkarti vācu valodā. Ar QR tiku ie angļu valodas versijas
Un man kaut kur mētājas tas tizlais kodu kalkulators, tā kā varu izvēlēties arī tādu opciju.
Jaunajā telefonā Smart ID uzinstalēju 10-15 minūtēs

Atslēdzies Trix

« Atbilde #42 : 2023. gada 27. augusts, 20:02:36 »
Tādēļ es laimīgi lietoju Citadeles kodu karti. Man nekad nav tāda akūta vajadzība kaut ko maksāt ar telefonu, par laimi.

Sweds savu kodu karti iznīdēja. Es arī laimīgi lietotu.

Smart ID var uzinstalēt jaunā telefonā bez problēmām, ja ir vecais telefons, kurš darbojas un kurā ir ejošs smart ID. To es arī esmu izdarījusi. Bet bez ejoša telefona ar funkcionālu Smart ID no nulles uzinstalēt nevar neko. Ja telefons pēkšņi atņirdzas, tad viss.

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #43 : 2023. gada 27. augusts, 20:08:29 »

Arī tā ir?  :rat:

Nē nu labrīt :?: Tad vēl laikam esi neziņā par daudz ko.

Tādas arī vel ir,tiešām?

Piedod, Amālija, bet kur Tu dzīvo.
Bobim ir kodu kalkulators, neticu :rofl: Man nekad mūžā tāds nav bijis. Kā es izspruku? No kodu kartes uzreiz smart ID.
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 27. augusts, 20:21:09 no Leonora »

Atslēdzies Trix

« Atbilde #44 : 2023. gada 27. augusts, 20:11:46 »
Kāpēc labrīt? Es arī pa restorāniem nestaigāju, šādu fīču nezinu.