Bet tas taču tik ērti - viss vienā viedierīcē!
Man iepriekšējais telefons negaidīti nosprāga 31. decembrī. Ar visu smart ID. Nē, nekādā veidā nevaram attālināti piedabūt šo citā telefonā. Jādodas uz banku, banka pieejama pēc nedēļas (ja man neiestātos histēriskā agresija, būtu vēl ilgāk), kovids komplektā. Nu ērti un lieliski bez gala. Sēdi kā duraks - ne rēķinus samaksāt, ne naudu kādam pārskaitīt, un vispār pārskaitījumi un tava nauda paralizēta, kamēr tu netiksi līdz bankai. Starp citu, tagad mana banka tuvākajā pilsētā vispār dzīvajā vairs neeksistē, nākamajā šādā gadījumā būs uz Rīgu jābrauc.
Nu neprasiet, lai es pūšu slavas taurītē visiem pakaļ, cik tas viss ir ērti un fantastiski pozitīvi.
Vēl man ir viens seniors, kam regulāri visādi jautājumi. Cilvēks vēl strādā, un sekojoši ir zoom sapulces (ja es pati ar tām regulāri nestrādāju, tad nevaru no galvas izmenedžēt ko viņam kur spiest un kāpēc neatveras, man jābrauc skatīties, kāpēc viņam neiet), kaut kādas glupas atskaites google formā (kā jūs vērtējat savu darbu, kādus darba līdzekļus jūs lietosiet nākamajā ceturksnī utt. bulšits), whatsapp (kā varēja no telefona dabūt datorā? Man atsūtīja saiti watsapā, bet vajag to saiti atvērt datorā) utt. utml. Nē, nu, protams, atvērt telefonā PDF (vispirms piedabū to telefonu atvērt dokumentu un tad ceri, ka kaut kāds apdeits pēc mēneša to nenograus!) ir reizēm pat ērti (ja telefonam ir bezgalīga atmiņa), bet ja es nopērku vilciena biļeti, iedabūju puikam telefonā, bet viņš man pēc tam stāsta, ka biļete nedarbojās, nācās pirkt no kontroliera (labi, ka bija nauda līdzi, kaut arī pilnīgi nevajadzīga lieta nometnē mežā, un arī tikai tāpēc iedevu, ka tur kaut kāds tirdziņš plānojās), tad man ir pie pakaļas kāpēc nedarbojās, es redzu dubultus izdevumus un nekādu ieguvumu. Būtu uzreiz stacijā nopircis, nevis vilcienā pa dārgo, ja kaut kas neiet. Bet kā lai es zinu, kas neies, ja iepriekšējā reizē viss bija kārtībā un man pašai vienmēr ir darbojušās internetā pirktās biļetes?
Skaidras naudas likvidācija ir nevis progress, bet pilnīga kontrole pār cilvēkiem un nekas cits.