Autors Tēma: Rupjmaizes sacepums ar anšoviem un spinātu salātiem  (Lasīts 1324 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Rupjmaizes sacepums ar anšoviem un spinātu salātiem
« : 2014. gada 04. decembris, 10:09:08 »
open - manuprāt Tavi konkurenti ir bezcerīgi atpalikuši, tāpēc Tu varētu mazliet atslābt un mazliet pastāstīt par to sacepumu. Recepte izklausās interesanta un izmēgīnāma, taču, tā kā esi to gatavojusi un arī nogaršojusi (es ceru) - saki lūdzu, kā Tu to gatavotu, ja nebūtu "obligātie produkti"?

http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/sky/recipe.php?id=79633
« Pēdējās izmaiņas: 2014. gada 04. decembris, 13:13:47 no pitons »

Atslēdzies open

Re: Rupjmaizes sacepums ar anšoviem un spinātu salātiem
« Atbilde #1 : 2014. gada 04. decembris, 14:44:04 »
sveika, Emīlija, tieši tādu, kā redzat bildē, šo sacepumu es neesmu pagaršojusi. Bet tā kā četrassezonas (redaktore - visticamāk) pēc tieši šī sacepuma baudīšanas bija iekomentējusi: "Pavisam neparasts garšu salikums, kas pagatavošanas rezultātā gan lieliski izskatās, gan gardi garšo" Droši varu apgalvot, ka sacepums labi garšos, arī ja uztaisīts 1:1 - kā receptē. manā klātbūtnē vienkārši to sacepumu neviens negrieza un negaršoja, tāpēc ar pati nedabūju pagaršot :|  es mājās uztaisīju savu variantu - fenheļa vietā liekot brokoļus (mazliet apsutināju pirms tam gan), anšova krēmu iesaku izmēģināt, kā rakstīts --> tas patiešām ir labs... pat tāpat uz maizītēm... nav mans izgudrojums... un gan iekšpusē slāņos, gan virspusē uz sacepuma var bērt visparastāko sieru, kas pašiem patīk. Tur ir smalki nosaukumi tiem sieriem --> bet pēc būtības iekšā vienā slānī ir ielikts "viens no puvušajiem :D siera tipiem" un virspusē kā Parmas siers... bet kā jau teicu var ar likt parastos sierus. Man šajā receptē vislabāk patīk ideja izmantot maizi kā pamatni, jo, pirmkārt, nav jāsaspringst uz mīklas taisīšanu, otrkārt nav baltie milti. arī tās olas virspusē var likt parastās, var nelikt nemaz.

Atslēdzies open

« Atbilde #2 : 2014. gada 04. decembris, 15:48:53 »
tā kā šobrīd gatavoju tītara aknas - man ienāca prātā, ka arī ar tītara aknām iznāktu labs sacepums. tad vajadzētu pannā apcept sīpolus, aknas... pierīvēt ingveru (ja patīk), pielikt tomātu mīkstumus vai konservu tomātus... kādas vēl garšvielas patīk... es pieliktu mango-čilī biezeni... tad to visu varētu likt uz rupjmaizes virsmas... varētu arī kādu dārzeni, lai nav aknas vien jāēd... tos pašus brokoļus... pārkaisīt ar sieru un gatavs :))) vispār es neiesaku baigi cept visu... bet šitā varētu izlīdzēties, ja grib vienkāršus ēdienus pasniegt ar glanci :) piemēram, ja vīra māte nāk ciemos :D rīsu nūdeles arī jau gatavas var samaisīt ar apceptiem dārzenīšiem, pārkaisīt ar sieru, krāsnī, kamēr siers izkūst, un liekas smalki :)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #3 : 2014. gada 04. decembris, 15:50:43 »
mani tieši tas pamatiņš uzrunāja. rupjmaize... oho.

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2014. gada 04. decembris, 15:56:57 »
Man šodien veicas -Alex zivju recepte, šei rupjmaizes sacepums -varēšu izlietot lieki nopirkto, un varbūt ar  vistas aknām paeksperimentēšu.

Vistu aknas es gatavoju  -uz pannas lēni sacepinu/ karamelizēju  sīpola ripas (vēlams sarkanā) vīnā, ja parastie sīpoli labāk baltvīnā.Atsevišķi ļoti ātri uz lielas uguns apcep aknas, sajauc kopā. Parasti ēdam uz sviestmaizes

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2014. gada 04. decembris, 16:09:00 »
Atcerējos, ka sen nav taisīta aknu pastēte...  :faint:

Atslēdzies open

« Atbilde #6 : 2014. gada 04. decembris, 18:43:40 »
aknas sanāca man gardu gardās  :happy: ... bet ... bet... ārsti neiesaka aknas ne pašam ēst, ne mājdzīvniekam dot

Atslēdzies diddly

« Atbilde #7 : 2014. gada 04. decembris, 23:50:38 »
 akninas....jaa...
mērcēju pienā(domādama,ka kaitīgo prom!) tad akniņu miltos,tad sveistiņā apčurkstiņu,pipariņš,utt ehhh,zinu,ka aknas attīrīšanas stacija...bet mēs nedzīvosim mūžīgi!

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2014. gada 05. decembris, 01:47:43 »
ja es apēdu 100 g aknas reizi mēnesī...

Atslēdzies open

« Atbilde #9 : 2014. gada 05. decembris, 13:41:00 »
es jau laikam visu, kas bojājams, esmu sabojājusi --> jo aknas mums bērbībā bija pamatēdiens... un man ļoti arī garšo :)