Autors Tēma: Ķimeņu smalcināšana?  (Lasīts 2655 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies sKu

Ķimeņu smalcināšana?
« : 2014. gada 04. decembris, 13:18:43 »
Ahoij!
ES te lūdzu padomu/idejas/pieredzi.

Kā var sasmalcināt ķimenes?
Ok, ar stampu kaut ko var bakstīt, bet...stipri šaubos, ka būs tik izcili, kā, piem., malta kafija vai pūdercukurs..

Ir kāds maļamais/grozamais, kas tās sēklas varētu sabeigt daudz smalkāk?

Paldies jau iepriekš! ;)
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 02. aprīlis, 16:17:49 no Spārka »

Atslēdzies Spārka

Re: Ķimeņu smalciņāšana?
« Atbilde #1 : 2014. gada 04. decembris, 13:20:05 »
kafijas dzirnaviņas? piestiņa?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #2 : 2014. gada 04. decembris, 13:32:58 »
Kas var būt labāks par 50 gadus vecām Straumes dzirnaviņām? Tikai 150 gadus vecas kafijas dzirnaviņas.
Visus sakost!

Atslēdzies sKu

« Atbilde #3 : 2014. gada 04. decembris, 13:46:24 »
Spārka - jā, laikam biju domājusi, nevis stampu, bet piestu :) Nu, man tie nosaukumi visi sveši...
Kafijas dzirnaviņu nava..

Ja cilveks JG vēlas tādu ierīci, kas tās ķimenes sasmalcinātu, varb ut IR verts palūrēt C-tirgū...varbūt kāds tiešam pārdod tādas dzirnaviņas un ne par gluzi 100 ēvrikiem? Hmm.

Mūsdienu maļamie - kaķim zem astes, ja?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4 : 2014. gada 04. decembris, 13:50:41 »
Piparu dzirnaviņas maļ arīdzan labi, tikai nav iztīrāmas pēčāk....
Bet Straumes retro - rullē! Biju sagrasījusies izmest, bet vīrs attuēja.
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2014. gada 04. decembris, 13:55:28 »
Ja tikai ķimenēm, tad pirktu kafijas dzirnaviņas. Nav dikti dārgas. Var skatīties jebkurā elektropreču veikalā vai lielākā RIMI.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #6 : 2014. gada 04. decembris, 15:26:27 »
MagicBullet tipa iekārta. Varēs ne tikai ķimenes smalcināt, bet arī jebkādas cietās garšvielas, mērces salātiem uzblenderēt mazos tilpumos utml.

(man virtuves mašīnai ir pričendālis ar MagicBullet darbības principu - viena no lieliskākajām lietām ;))

Atslēdzies ragana

« Atbilde #7 : 2014. gada 04. decembris, 16:10:29 »
Vai Tu fasēt paciņās pa puskilo taisies?  :o Ja ēdiena porcijai, tad balsoju viennozīmīgi par akmens piestiņu. Tā es arī kuminu plovam smalcinu pirms apcepšanas.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #8 : 2014. gada 04. decembris, 16:20:36 »
MagicBullet tipa iekārta. Varēs ne tikai ķimenes smalcināt, bet arī jebkādas cietās garšvielas, mērces salātiem uzblenderēt mazos tilpumos utml.

(man virtuves mašīnai ir pričendālis ar MagicBullet darbības principu - viena no lieliskākajām lietām ;) )

Manam virtuves kombainam arī kaut kas tāds ir. Vēl neesmu izmēģinājusi.

Atslēdzies sKu

« Atbilde #9 : 2014. gada 04. decembris, 16:25:20 »
Oi, paldies par atbildēm, ieteikumiem! Nē, nu it kā katru reizi smalcināt arī nav vēlēšanās (starp citu - ne es to darīšu...). Kafjias dzirnaviņas..jāpalūr būs cena.

cik taads Magic Bullet diez ~maksā? Jāpameklē pa tīklu.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #10 : 2014. gada 04. decembris, 17:02:14 »
Vai Tu fasēt paciņās pa puskilo taisies?  :o Ja ēdiena porcijai, tad balsoju viennozīmīgi par akmens piestiņu. Tā es arī kuminu plovam smalcinu pirms apcepšanas.

Kas ir KUMINS  :confused: :confused: :confused:

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2014. gada 04. decembris, 17:20:13 »
beton, nu tu gan kā no laukiem... Romiešu ķimenes takš! Izskatās kā mūsējās, smaržo pilnīgi citādi, lieto ēdienos ar austrumu piesitienu.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #12 : 2014. gada 04. decembris, 19:18:48 »
sKu, slinkji var nopirkt jau maltas kjimenes ;)

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #13 : 2014. gada 04. decembris, 19:35:51 »
Ui Minne - es nu gan galiigi neesu izlepuse, bet svaigi smalcinaataam garshvielaam tomeer ir pavisam cits aromaats un garsha ar. Un pie tam atskjiras - vai pulverii malts, vai piestaa sagruusts.
Par smalcinaamo runaajot - lielos vilcienos es ar balsoju par elektriskajaam kafijdzirnaam, kaut gan man pashai vairaak piesta iet pie sirds - var vieglaak smalkumu reguleet.
P.S. Muuspusee ir veel viena garshviela, kas vizuaali kjimenes atgaadina - fenfelja seeklas. Shii gan ir lieta, kas man iipashi pie sirds neiet. Garshvielu plauktinjaa gan staav, bet iipashi nelietoju.  Un shii iemesla deelj man arii iipashi neiet pie sirds daudzas muuspusee gatavotaas tradicionaalaas salame desas, jo garshvielu bukjetei diezgan manaam mineeto seeklu klaatbuutne. Kaut gan svaigs fenhelis - mmmmm - dievinu

Atslēdzies Minne

« Atbilde #14 : 2014. gada 04. decembris, 19:40:50 »
Lynx, pilniigi noteikti - svaigs ir svaigs - cits aromaats un bukjete. Bet sKu teiktais bija joks, jo man liekas, vinja - meitene kaa veejsh