Autors Tēma: Mājas vīns  (Lasīts 8361 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Atb: Mājas vīns
« Atbilde #15 : 2023. gada 27. septembris, 12:25:16 »
Noskatījos uz folijas maisiem. Vells viņu sazina, kā ar tādiem jārīkojas? Lab, līdz tam vēl tālu, apdomāsim zituāciju.

A balons jau burbuļo!
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #16 : 2023. gada 27. septembris, 12:41:53 »
Alumīnijs reaģē ar skābi... Varbūt tie maisi kā speciāli apstrādāti  :?:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #17 : 2023. gada 27. septembris, 12:47:59 »
mans viedoklis, protams, nav normāliem cilvēkiem saistošs, bet - lai es ietu jakarēties ar visādām tur raudzēšanām, zampu laistīšanām, lai galarezultātā iegūtu kaut kādu dzirlu ar alkohola grādiem.. nuinafig. Bet tas tikai mans bezalkohola dzīves deformētais viedoklis :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #18 : 2023. gada 27. septembris, 13:44:41 »
mans viedoklis, protams, nav normāliem cilvēkiem saistošs, bet - lai es ietu jakarēties ar visādām tur raudzēšanām, zampu laistīšanām, lai galarezultātā iegūtu kaut kādu dzirlu ar alkohola grādiem.. nuinafig. Bet tas tikai mans bezalkohola dzīves deformētais viedoklis :)
Teiksim tā - es NEPIRKTU nekādas ogas, lai tās pārvērstu vīnā. Vienkārši slinkums da bezalkohola dzīvesveids... Nu i nafig. Bet, ja kā toreiz - nu ienācās nahaļavu divas kastes ar bik apsalušām tumšajām vīnogām - ārā mest žaba dušī, a citu neko ar šamām vairs nepasāksi, kā tikai vīnā saraudzēt... Un vienkārši interesanti bija pamēģināt - sanāks, nesanāks? Un kas sanāks? Rezultātā sanāca itin labi un izžuva negaidīti ātri  :mrgr:  Bet sava ķēpa, protams, bija ar to visu.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #19 : 2023. gada 27. septembris, 13:56:49 »
Kvadra - tur jau tā bēda, ka izžūst negaidīti ātri, ja labs...  :w:

es arī iesāku ar 1 15L balonu... un kā Bobs saka - galarezultātā ieguvu kaut kādu dzirlu ar alkohola grādiem... tad ar prātu un "pīpēšanu" 10 gadu laikā... šodien varu teikt, ka "
kaut kādu dzirlu ar alkohola grādiem" tirgo veikalā :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #20 : 2023. gada 27. septembris, 15:20:10 »
Ko man darīt, ja vīnogulāji saauguši un šogad arī raža ir varena? Turklāt nebūt neesmu galīga atturībniece. Vīns, ko esmu par lietojamu atzinusi, veikalos pašlaik nav dabūjams. Tajās retajās reizēs, kad sagribās/savajagās, spēlēju ''krievu ruleti'' veikalā - sūds-nesūds, cena. Tad jau labāk no pašu dārza un sev zināmā kvalitātē.

Kā rāda pieredze, ja ir pieejams, tad nemaz TIK ļoti nevajag. Veku, ar zaptēm pilns pagrabs, bet kaut kā nelietojas...

Ir patīkami kādā draņķīgā rudens vai ziemas vakarā pie krāsns ugunī raugoties iedzert vīna glāzi.
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #21 : 2023. gada 27. septembris, 15:22:15 »
Upsss, nupat tika paziņots, ka vēl vismaz 2 spaiņi ogu ienāksies...
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #22 : 2023. gada 27. septembris, 15:26:32 »
Tad tik turpini ražot :)
Mans vecākais dēls ar vīna darīšanu noņemas, ja ir no kā. Garšīgākais skaitās upeņu vīns, bet ir taisīti arī jāņogu, rabarberu, cidoniju, aroniju vīni.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #23 : 2023. gada 29. septembris, 21:10:59 »
Skatos uz savu saimniecību un domāju - dullā!

Tā jau saka- apetīte rodās ēdot. Rimtā burbuļošana vedina domāt, ka balonus var likt praktiski no jebkā (āboli, jāņogas, vīnogas, burkāni, kāposti.... tfu tu!). Un kāpēc ne visos istabas stūros? Un kāpēc ne VISĀS istabās? Psihā, nudien, psihā.
Kaķi pierijušies liellopa malto gaļu (tas - nolūgšanās Jetijai), saritinājušies un uzgriezuši muguras. Viņi mani nosoda. Slepkavas - atturībnieki, Oj, toč dulla.
Visus sakost!

Pieslēdzies reno

« Atbilde #24 : 2023. gada 29. septembris, 22:08:54 »
Ko tu krāmējies ar tiem vīneļiem, tāpat tikai karstvīnam derēs. Dzen kandžu! Kalvadosu!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #25 : 2023. gada 29. septembris, 22:22:44 »
Un kāpēc ne visos istabas stūros? Un kāpēc ne VISĀS istabās?

Gāzes...  :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #26 : 2023. gada 02. oktobris, 10:15:34 »

Gāzes...  :mrgr:

štrunts tur no tām gāzēm... bišķi ogļskābe pat nāks par labu istabas augiem. Es savulaik akvārijā pūtu, lai labāk smukās zāles aug, tagad baidos žeņu (vēzi) noindēt...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #27 : 2023. gada 02. oktobris, 10:22:18 »
Skatos uz savu saimniecību un domāju - dullā!

Tā jau saka- apetīte rodās ēdot. Rimtā burbuļošana vedina domāt, ka balonus var likt praktiski no jebkā (āboli, jāņogas, vīnogas, burkāni, kāposti.... tfu tu!). Un kāpēc ne visos istabas stūros? Un kāpēc ne VISĀS istabās? Psihā, nudien, psihā.
Kaķi pierijušies liellopa malto gaļu (tas - nolūgšanās Jetijai), saritinājušies un uzgriezuši muguras. Viņi mani nosoda. Slepkavas - atturībnieki, Oj, toč dulla.

Vo vo...Tu ej manās pēdās, vīnu principā var pat no ķeblīša taisīt... :)  BET - vīnam vajag 3 pamatlietas - Krāsu, Skābumu un Cukuru, nu un visādus smalkumus, ko par Buķeti sauc...

Tad lūk - vīnogās viss ir "iekšā"...
Upeņu/Jāņogu, Ābolu, Rabarberu utt vīniem ir krāsa un skābe, vajag tikai cukuru...
Visādiem tur Aroniju, Biešu, Pieneņu ir tikai krāsa, jāliek gan skābe, gan cukurs...
Ķeblītim un Tumbočkai vajag gan krāsu, gan skābi, gan cukuru...

:) 

Atslēdzies tuk

« Atbilde #28 : 2023. gada 02. oktobris, 11:14:45 »

štrunts tur no tām gāzēm... bišķi ogļskābe pat nāks par labu istabas augiem. Es savulaik akvārijā pūtu, lai labāk smukās zāles aug, tagad baidos žeņu (vēzi) noindēt...

Es atceros, bērnībā vienugad divi milzu baloni bija ielikti virtuvē, nezinu kā ar ogļskābo, bet smacenieks kā brūzī brokastu laikā bija. Tiem baloniem tādas stikla pariktes bija piestiprinātas un no tām nāca tā brūža smaka. Varbūt mūsdienās tā vairs nav, tehnoloģijas jau attīstās...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #29 : 2023. gada 03. oktobris, 09:32:49 »
Nazinu, man nekādas smakas nav, ja neskaita no veikala atvestos bumbierus...
Visus sakost!