Autors Tēma: Desas, DESAS!  (Lasīts 4458 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Desas, DESAS!
« : 2023. gada 23. oktobris, 08:02:59 »
Nāk rudens izgreznot Latviju,
bet nepūlies, necenties tā,
man jātaisa desas!  :just_popcorn:

...sākās viss ar to, ka nopirku elektrisko maļamo mašīnu, kurai komplektā nāca arī desu uzgalis. Palasīju internetā, ka vajag, gaļu, garšvielas un CŪKU ZARNAS...  sāku ar tām, atradu, nopirku Dabīgas cūku zarnas - Ø 28 / 30 mm, 15 m - Dabīgas cūku zarnas - Ø 28 / 30 mm, 15 m (aktualaspreces.lv) 

kā arī visādas garšvielas, nitrītsāli u.c. saprotamos iepakojumos un par jēdzīgu cenu SAFRĀNS SIA Garšvielas, garšvielu maisījumi (safrans.lv)

tā tās zarnas gadu pa ledusskapi novāļājās...
pie lielās rudens tīrīšanas skatos - ehē - termiņš sept 2023... nevar atlikt...

izdomāju, ka taisīšu vītinātās desas - spāņu čorizo How to make Spanish Chorizo: Dry Cured and Fresh Varieties - Oh, The Things We'll Make! un salami (vājākiem vēderiem) How To Make Salami - The Complete Beginners Guide (wurstcircle.com) (recepšu pilns internets)

Sacīts darīts, sapērku gaļiņu, samaļu, sajaucu garšvielas un uz nakti ledusskapī!

Atslēdzies daddy

Atb: Desas, DESAS!
« Atbilde #1 : 2023. gada 23. oktobris, 08:09:50 »
Nākamā vakarā stellēju mašīnu, mēcēju, skaloju zarniņas (pats par sevi interesants process)... sāku pildīt zarniņas... AHA, skaidrs, kāpēc masai vajadzēja glāzi vīna (sākumā nepieliku - padomāju - nafik vītināmām desām lieks mitrums??  :?: )  - gaļas masa pa nakti kļuvusi stingra, grūti-pri-grūti spiežās. 

Necik ilgi, pirmā desa gatava!!  :go_go: :w:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #2 : 2023. gada 23. oktobris, 08:10:54 »
...tā es ņēmos nepaguris kādu stundu, kamēr sapildīju visu!!

Bet - skāde - redzu, ka elektriskā mašīna manus skaitos gabaliņus (cūka, liellops, speķis) samaļ putrā un sanāk "desa parastā", nevis "salami" vai "čorizo) :(

Vēlak palasīju netu un sapratu, ka (ja iepatiksies), būs jāpērk desu pildāmais tip kaut kas tāds... 1,5 kg horizontāls desu pildītājs ar silikona virzuli - 1,5 kg horizontāls desu pildītājs ar silikona virzuli (aktualaspreces.lv)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #3 : 2023. gada 23. oktobris, 08:15:44 »
izdomāju, ka jāpagaršo, kādas tad ir - 30 min pavārīju un uz pannas apbrūnināju!!

MANTA!!  :steak:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4 : 2023. gada 23. oktobris, 08:18:57 »
Tāpēc nolēmu ~3kg vītināt, bet 3kg nokūpināt.

Sacīts darīts!  Smaržoja visa māja!! Salidoja mazie "putniņi", apsēdās pie desām un - "bija labas, taisi vēl!"" :) :) 

un tiešām labas - es te no sestdienas uz desām dzīvoju - ne grēmas, ne atraugas kā no veikala desas

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5 : 2023. gada 23. oktobris, 19:33:19 »
Kūpināt - to es saprotu, a kā tas ir - vītināt? Kā voblas?

Lai labi garšo!  :smile:

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #6 : 2023. gada 23. oktobris, 23:30:55 »
pirmo postu lasīju un 3x uz augšu patinu vai tiešām tas nav kāds spameris reklāmists. Nēnu, toč nav   :?:  Šitādu ņemti lai noēstos desas  :?:
Grēmas, atraugas,gāzes((c) B)  :wtf: (sajutos jauna )
p.s nu forši,ja tas viss patīk ,tad super...  :scratch:

p.p.s es vēl aizvien, pa retam nopukojos,ka nekad un nekur vairs nav dabūjamas asinsdesas pēc manas vecmāmiņas modes(nav Vecmamiņas, nav asinsdesu, pie mums gan teica putraimdesa)... viss cits ..vienalga, nedzīvoju vēderam...
p.p.p.s Toties daddy būs tas vectētiņš kuru atcerēsies mazbērni iekš foršajām desām ,ar to arī apsveicu !  ;)
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #7 : 2023. gada 23. oktobris, 23:51:56 »
Bet, ja cilvēkam patīk un interesē tas process? Kā pagatavot, kas kā sanāk, un kā uztaisīt tā, lai pašam būtu wow! Ja ir iespējas un laiks, kāpēc ne. Katra jauna lieta, jauna nodarbe, ko izzinām un apgūstam, mūs bagātina.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #8 : 2023. gada 24. oktobris, 09:15:16 »
Es vienmēr skatos uz desu-žāvgaļas pasākumiem ar cerībām - nu tak tas ir garšīgi un kāpēc ne manā kūtspakaļā kūpināt! Bet te (manā famīlijā) visiem lielie plāni un pļāpas, ar darbiem ir kā ir - vienmēr kas steidzamāks priekšā kā kādas tur kūpinātavas un desas.
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2023. gada 24. oktobris, 09:59:30 »
Kūpināt - to es saprotu, a kā tas ir - vītināt? Kā voblas?

Lai labi garšo!  :smile:

Jā, Kvadra - vītināt, nozīmē pakarināt uz 3-4 nedēļām sausā vēsā vietā!! (es to daru uz aizstiklotas lodžijas, sorrī par miglubildi) ... čorizo tikai tā ir garšīga!
nauhaus - katram luņķim klāt lapiņa ar svaru un datumu. Kad būs 1/3 no svara zaudēta, tad desa ir ĒDAMA!!  :steak: 

Atslēdzies daddy

« Atbilde #10 : 2023. gada 24. oktobris, 10:02:50 »
Es vienmēr skatos uz desu-žāvgaļas pasākumiem ar cerībām - nu tak tas ir garšīgi un kāpēc ne manā kūtspakaļā kūpināt! Bet te (manā famīlijā) visiem lielie plāni un pļāpas, ar darbiem ir kā ir - vienmēr kas steidzamāks priekšā kā kādas tur kūpinātavas un desas.

Tu esi vēl jauna, Tev viss vēl ir priekšā! Vienkārši jāpērk gaļa (vislabāk - patrekna krūtiņa, jāiesāla 3-5 dienas un jākūpina... īzī, pīzī... un tad jāslēpj no badakāšiem, kas 5kg nedēļas laikā noēd...  :evil: :banhead:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2023. gada 24. oktobris, 10:06:06 »

p.p.s es vēl aizvien, pa retam nopukojos,ka nekad un nekur vairs nav dabūjamas asinsdesas pēc manas vecmāmiņas modes(nav Vecmamiņas, nav asinsdesu, pie mums gan teica putraimdesa)... viss cits ..vienalga, nedzīvoju vēderam...
p.p.p.s Toties daddy būs tas vectētiņš kuru atcerēsies mazbērni iekš foršajām desām ,ar to arī apsveicu !  ;)

zini - tieši šonakt iedomājos, ka asindesas gan būtu vareni uztaisīt, bet kur lai asini dabū??  :?: 
any idejas??

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #12 : 2023. gada 24. oktobris, 11:17:28 »
Paskatīties ss.ā kas, kkur tuvāk, piedāvā svaigu cūkgaļu, un piezvanīt parunāt, kad šiem nākamās cūku bēres. Mož var sarunāt asinis, ja paši nelieto. Citādi  nevaru iedomāties tirgojam, tā manta ilgi neglabājas, ja nu vienīgi saldēta varbūt.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #13 : 2023. gada 24. oktobris, 11:38:36 »
Paskatīties ss.ā kas, kkur tuvāk, piedāvā svaigu cūkgaļu, un piezvanīt parunāt, kad šiem nākamās cūku bēres. Mož var sarunāt asinis, ja paši nelieto. Citādi  nevaru iedomāties tirgojam, tā manta ilgi neglabājas, ja nu vienīgi saldēta varbūt.

Paldies! Tā ir ideja...tad droši vien jāņem puscūka un būs arī gaļa desām un kūpinājumiem!  :yes: 

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2023. gada 24. oktobris, 15:02:22 »

zini - tieši šonakt iedomājos, ka asindesas gan būtu vareni uztaisīt, bet kur lai asini dabū??  :?: 
any idejas??

...vēl kāds naktī domā par desām?  :rofl: