Autors Tēma: par rutīnu un labbūtību -hygge  (Lasīts 5853 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: par rutīnu un labbūtību -hygge
« Atbilde #15 : 2024. gada 23. janvāris, 13:04:02 »
Nu traki, #vissirslikti.lv...  :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #16 : 2024. gada 23. janvāris, 13:15:03 »

sliktāk - #vienkārši_psc.com

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #17 : 2024. gada 23. janvāris, 13:26:49 »
Kātad, vecumvecais kā pasaule "arguments", kā nu bez tā  :mrgr:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #18 : 2024. gada 23. janvāris, 13:36:14 »

Ar visu mūždien apmierināti ir tikai – es atvainojos viņiem jau iepriekš – cilvēciņi ar "alternatīvu intelekta attīstības līmeni".

Čuras uz galvas saukt par dieva rasu arī nav īpaša gudrības un progresa atbalstīšanas pazīme.

Bet to, ka pastāvošo varu kritizēt nedrīkst, es iemācījos jau bērnībā. Atšķirībā no dažiem citiem, no tā posma attīstībā esmu izaugusi. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #19 : 2024. gada 23. janvāris, 13:52:33 »
Ar visu mūždien apmierināti ir tikai – es atvainojos viņiem jau iepriekš – cilvēciņi ar "alternatīvu intelekta attīstības līmeni".

Čuras uz galvas saukt par dieva rasu arī nav īpaša gudrības un progresa atbalstīšanas pazīme.

Bet to, ka pastāvošo varu kritizēt nedrīkst, es iemācījos jau bērnībā. Atšķirībā no dažiem citiem, no tā posma attīstībā esmu izaugusi. :D

Esi atpalikusi, tagad drīkst kritizēt (valsts valodā!!) :)  bet no tā jau nekas nemainās, ja nu pašai vieglāk paliek :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #20 : 2024. gada 23. janvāris, 13:55:32 »
Parasti kritizē tie, kas nekad nav bijuši pārāk tuvu attiecīgo problēmu risināšanai.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #21 : 2024. gada 23. janvāris, 14:01:35 »
Ā, tiek kritizēta pastāvošā vara... mja...  :rofl:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #22 : 2024. gada 23. janvāris, 14:44:02 »
..

Veikalos "mārketinga nolūkos" (lai lohi nopirktu vairāk) regulāri maina preces vietām. Tā vietā, lai cilvēks ieietu, nopirktu nepieciešamo un ietu izgudrot mūžīgo dzinēju, viņam jāmaldās pa veikalu, meklējot maizi. Tas arī ir tas krutais progress?
Ja tev apnīk, ka veikalā vari atrast preces, ej uz citu veikalu, nevis tērē laiku tiem, kuriem nav terpentīns pakaļā.

Nu...šis "triks"ir vecs kā pati pasaule...atceries kaut vai E.Zolā "Dāmu paradīze".

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #23 : 2025. gada 24. augusts, 11:57:59 »
Aizdomājos par to iziešanu no komforta zonas.  Kāpēc daudzi (ne visi) lepojas ar to iziešanu? Tālāk. Iziešana no komforta zonas - tas skar darbu? prakses? Kā ar emocijām? Ģimeni? Ģimenē varētu būt tīri interesantas tās iziešanas.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #24 : 2025. gada 24. augusts, 13:49:02 »
Par lepošanos nezinu, bet ikdienā jau šā vai tā, gribi vai negribi, vairāk vai mazāk nākas būt elastīgam un pieņemt kādus jaunumus, izaicinājumus... Varbūt lepojas tie, kuri paši uzstāda sev augstākus mērķus, sasniedz tos, vai kā radikāli maina savu dzīvi, ja esošā neapmierna. Tad jau varētu ar to arī lepoties, kālab gan ne  :?:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #25 : 2025. gada 24. augusts, 14:53:10 »
Manā izpratnē komforta zona ir vieta/stāvoklis/ ieradums, kur jūtas labi. Tas nenozīmē, ka nepilnveidojas. Bet profesijas, ieraduma ietvaros. Iziet no komforta zonas - darīt ko neierastu, tādu, kam būtība pretojas. Labs acu ārsts iziet no komforta zonas un sāk mācīties grāmatvedību. Intraverts sāk apmeklēt ballītes, masu pasākumus.

Mani vairāk interesē iziešana no emocionālās komforta zonas. Ja tāda ir.
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 24. augusts, 15:06:46 no Amālija »

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #26 : 2025. gada 24. augusts, 15:16:45 »
Aizdomājos par to iziešanu no komforta zonas.  Kāpēc daudzi (ne visi) lepojas ar to iziešanu? Tālāk. Iziešana no komforta zonas - tas skar darbu? prakses? Kā ar emocijām? Ģimeni? Ģimenē varētu būt tīri interesantas tās iziešanas.

Komfors ir ērtību un labsajūtas kopums. Lai cik dīvaini, bet tas rada rutīnu un ir cilvēki, kuri sāk tāpēc justies nelaimīgi. Tāpēc dažkārt nepieciešams izaicinājums - iziet no šīs - sauktās komforta zonas. Un tas nav ne viegli, ne vienkārši. Tāpēc arī tas lepnums: jā. Es varēju. Es to izdarīju. Nokļūstot citās situācijas, var ieraudzīt un novērtēt to, kas ir dots.
Ģimenē "iziet no komforta zonas" ne vienmēr nozīmē šķiršanos. Bet tās ir pārmaiņas, kuras var tikt neakceptētas no "otrpuša".

Atslēdzies tuk

« Atbilde #27 : 2025. gada 24. augusts, 15:51:49 »

"Mani vairāk interesē iziešana no emocionālās komforta zonas. Ja tāda ir."

Pat paskatījos tēzaurā, kas tā emocionālā komforta zona. Individuāla personiskās uzmanības un mīlestības norma.

Nav man skaidrs, kālab ģimenē vai kur citur būtu jāgrib apzināti no tās izkāpt.  :?:  Tas taču vien normāli, ka cilvēks vēlas justies droši, pieņemts, saprasts, mīlēts...
Bet ja tajā drošajā vidē sailgojas pēc kāda adrenalīna, kāda diskomforta un stresa, var kaut ņemt un kādas lielas viesības vai radu saietu uzrīkot lai izietu no apnikušās rutīnas, vai aizceļot kkur...  :?:

« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 24. augusts, 15:59:38 no tuk »

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #28 : 2025. gada 24. augusts, 15:55:02 »
"Mani vairāk interesē iziešana no emocionālās komforta zonas. Ja tāda ir."

Pat paskatījos tēzaurā, kas tā emocionālā komforta zona. Individuāla

Es, savukārt, parunāju ar MI  ;)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #29 : 2025. gada 24. augusts, 16:00:41 »
Un ko tad tas MI tev teica?