Autors Tēma: par rutīnu un labbūtību -hygge  (Lasīts 5843 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

Atb: par rutīnu un labbūtību -hygge
« Atbilde #30 : 2025. gada 24. augusts, 16:10:52 »
Un ko tad tas MI tev teica?

Mainīt attieksmi :rofl:  Tā tāda mana saīsināta interpretācija.

Runāt ar tiem, ar kuriem nerunāji (jo iebīdīti nerunājamo plauktiņā), neslāpēt emocijas.

Es kaut ka pati izprātoju, ka vajag mainīt uzsvarus.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #31 : 2025. gada 24. augusts, 16:15:55 »
Mainīt uzsvarus no kā uz ko? No komforta uz diskomfortu? Jēga, mērķis - kāds?

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #32 : 2025. gada 24. augusts, 16:28:10 »
Mainīt uzsvarus no kā uz ko? No komforta uz diskomfortu? Jēga, mērķis - kāds?
Mainot uzsvarus - par galveno/būtisko  ieceļot citu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #33 : 2025. gada 24. augusts, 16:30:09 »
Īsti neizprotu, varbūt mini kādu piemēru.
Uzsvari jau tāpat dzīves laikā mainās, te viens būtiskāks, te cits galvenāks...  :?:

Atslēdzies reno

« Atbilde #34 : 2025. gada 24. augusts, 19:20:00 »
Tad tā nav nekāda komforta zona, ja no tās gribas iziet. Es to sauktu par pieraduma zonu.
Dzīves vai darba apstākļi var piespiest iziet no komforta zonas. Tad gan, ja ar to veiksmīgi tiek galā, var lepoties

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #35 : 2025. gada 24. augusts, 20:37:27 »
Īsti neizprotu, varbūt mini kādu piemēru.
Uzsvari jau tāpat dzīves laikā mainās, te viens būtiskāks, te cits galvenāks...  :?:

Piemēri. piemēri. Nu, piemēram, rūpes par mājniekiem, bērniem, kontrole. Apziņa, ka tiek turēta roka uz pulsa. Gadu gadiem. ES - ideju ģenerātors un patiesība pēdējā instancē. Jūtos labi. Mana komforta zona. Izeju - visu laižu pašplūsmā. Izeju no savas komforta zonas.

Pieļauju, ka diezgan neveiksmīgs piemērs. Bet uz to pusi. Varbūt.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #36 : 2025. gada 24. augusts, 21:08:40 »
Ja jùties labi, tad kàpèc kas jàmaina? Lai sev ko pieràdìtu? Skatos tos Garklàvas organizètos pàrgàjienus. Nu tà ir iziešana no savas komforta zonas.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #37 : 2025. gada 24. augusts, 21:17:36 »
Izklausās diezgan autoritatīvi tā kontrole un pēdējā instance... ticu, ka tāds autoratitīvais tipāžs jūtas komfortabli, bet apšaubu, ka tā jūtas arī tie kontrolējamie  :?:  Bet arī, ja izkāpjot no tās savas komforta zonas un palaižot visu pašplūsmā, tie pārējie būs izauguši tik pašpietiekami un viņu komforta līmenis netiks ietekmēts? Ģimene jau tomēr tāds vienots mehānisms... tāds es, es, man, man, tur reti kad auglīgs...

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #38 : 2025. gada 24. augusts, 21:27:08 »
Izklausās diezgan autoritatīvi tā kontrole un pēdējā instance... ticu, ka tāds autoratitīvais tipāžs jūtas komfortabli, bet apšaubu, ka tā jūtas arī tie kontrolējamie  :?:  Bet arī, ja izkāpjot no tās savas komforta zonas un palaižot visu pašplūsmā, tie pārējie būs izauguši tik pašpietiekami un viņu komforta līmenis netiks ietekmēts? Ģimene jau tomēr tāds vienots mehānisms... tāds es, es, man, man, tur reti kad auglīgs...

Tas bija piemērs. Pieļauju, ka ne visai veiksmīgs.
Par to kontroli un pēdējo instanci. Vai tiešām nepazīsti nvienu tādu ģimeni? Kur SIEVAS/MĀTES kontrolē ir viss? Bet tā jau cita tēma.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #39 : 2025. gada 24. augusts, 21:32:15 »
Tad citèju reno, ka tà NAV komforta zona, ja no tàs gribas iziet. Pieļauju, ka tam kontrolètàjam un "pèdèjai instancei" pašam ir piegriezies bùt par atbildìgo visàs situàcijàs. Varbùt komforta zona ir tiem kontrolètajiem, jo nav paṣ̌iem jàpieńem lèmumi?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #40 : 2025. gada 24. augusts, 21:32:44 »
Protams zinu, kur gan mātes, gan arī tēvi mēdz būt kontrolfrīki ar gala vārdu. Bet nezinu nevienu, kurš labprātīgi būtu atstājis tās savas pozīcijas, bez spiediena no malas izkāpjot no tā sava "komforta"  :mrgr:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #41 : 2025. gada 24. augusts, 21:33:10 »
Tad citèju reno, ka tà NAV komforta zona, ja no tàs gribas iziet. Pieļauju, ka tam kontrolètàjam un "pèdèjai instancei" pašam ir piegriezies bùt par atbildìgo visàs situàcijàs. Varbùt komforta zona ir tiem kontrolètajiem, jo nav paṣ̌iem jàpieńem lèmumi?
Tu esi gudra. Izdomā pati piemēru. Joks.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #42 : 2025. gada 24. augusts, 21:36:29 »

Tas bija piemērs. Pieļauju, ka ne visai veiksmīgs.
Par to kontroli un pēdējo instanci. Vai tiešām nepazīsti nvienu tādu ģimeni? Kur SIEVAS/MĀTES kontrolē ir viss? Bet tā jau cita tēma.
Zinu, zinu...un teiciens "kad mana galva lùzìs"..man arì nav svešs.
Piemèrus te esmu minèjusi..kaut to pašu Garklàvu.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #43 : 2025. gada 24. augusts, 21:44:14 »
Rutìna ir labi sakàrtota dzìve, bet daźkàrt tà var kļùt garlaicìga. Un tad tiek meklèts kas cits..visbieźàk tiek iegàdàti mìļàkie, jo tà ir visvienkàršàk.
Ir azartiski un adrenalìnu meklèjoši cilvèki, tàdi iziet no savas komforta zonas un meklè  ekstrèmus piedzìvojumus. Un tà zinàmà mèrà atkal ir viñu komfota zona. Tà es to saprotu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #44 : 2025. gada 24. augusts, 21:45:29 »
Nedomāju, ka ģimenē kur viss gadiem tā gājis kā smērēts, visi pieraduši pie savām vietām un lomām, var tā vienpersoniski izkāpt bez sekām... tur jābūt sarunām un lomu pārdalei lai visi atkal justos komfortabli. Jo kur tad vēl tā justies, ja ne mājās...

p.s. varbūt tiešām rutīna tiek jaukta ar komfortu.
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 24. augusts, 21:52:40 no tuk »