Autors Tēma: Bioloģiskie atkritumi  (Lasīts 2981 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Bioloģiskie atkritumi
« : 2024. gada 26. janvāris, 09:01:18 »
No marta būšot obligāti bioloģisko atkritumu konteineri. Ja tādi parādīsies, gan jau atradīsies arī cilvēki, kas tur metīs pārtikas atliekas. Konteineri pie daudzdzīvokļu mājām un ar retāku izvešanu.
Ieviesēji ir tagadējā paaudze, kas, šķiet, nav piedzīvojuši padlaikus, kad bija konteineri pie mājām. Tur meta visu ko, izveda reti. Tas stūris, kur bija konteineri, vienmēr smirdēja, bet tas vēl būtu sīkums. Tur dzīvoja žurkas. Daudz. Un arī kaķi vairojās nejēgā.
Žurkas noteikti savairosies. Neredzu nevienu iemeslu, kapēc lai tas nenotiktu. Vai tas ir tas, kas mums vēl pietrūkst?

Otra murgošana ir par kompostu. Labi, es esmu spiests taisīt kompostu - nopļautā zāle u.c. zaļbarība. Bet kaut viens būtu pateicis, kur es pēc tam to kompostu varu nodot, izbērt utt. Mežā nedrīkst. Mazdārziņa nav. Kur man viņu - bērt pa virsu zālājam?  :fp:
vienvārdsakot - vistustilbi ar tiem konteineriem.

Atslēdzies Pifs

Atb: Bioloģiskie atkritumi
« Atbilde #1 : 2024. gada 26. janvāris, 09:31:32 »
No marta būšot obligāti bioloģisko atkritumu konteineri. Ja tādi parādīsies, gan jau atradīsies arī cilvēki, kas tur metīs pārtikas atliekas. Konteineri pie daudzdzīvokļu mājām un ar retāku izvešanu.

Cik saprotu, bioloģiskie atkritumu konteineri tieši ir domāti sausām pārtikas paliekām bez iepakojuma. Respektīvi, mizas, serdes, olu čaumalas, tējas, kafijas biezumi utt.
Es gan nespēju iedomāties, kā tieši varētu saorganizēt savu bioloģisko atkritumu uzkrāšanu un izmešanu. Vrtuvuvā,  papīra tūtiņā, krāt pāris serdes, lai drozofilām, prusakiem u.c. parazītiem būtu svētki :scratch:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #2 : 2024. gada 26. janvāris, 09:32:04 »
..labojums...virtuvē..

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2024. gada 26. janvāris, 09:34:54 »
Es tieši arī par to domāju. Konteineriem ir obligāti, bet lietošana gan nē. Aizslēdz to kasti un miers

Sākas sniegpārsliņu paaudzes uzvaras gājiens -stabiņi, satiksmes palēnināšana ar betona kastēm, veloceliņi bez jēgas un saprašanas, pārtikas atlikumi, kurus izvedīs reizi 2 mēnešos -tā paziņo drozofila ar kokainu ģīmi

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #4 : 2024. gada 26. janvāris, 09:45:26 »
Es šķiroju.Virtuvē ir mini konteiners apmēram 2.5 l,kurā lieku speciālus maisiņus, kuri noārdās. Kad maisiņš pilns, aizsienu un nesu uz drusku lielāku- spaiņa tilpuma konteineru ārpusē. izved reizi nedēļā, žurku nav, smaku nav. vienīgi tie maisiņi ļoti ātri noārdās, citreiz kādu dienu par ilgu un caurumi klāt, bet ar laiku piešaujas. konteinerus gādā komunālie, maisiņi, kad beidzas, tad piesien vienu tukšo pie konteinera un savācēji zina, ka nepieciešams jauns rullis, kuru iemet iztukšotajā konteinerā. bioloģiskos atkritumus izved katru nedēļu un bez maksas.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #5 : 2024. gada 26. janvāris, 09:59:35 »
Bob, konteineri pie daudzdzīvokļu mājām ir joprojām, pat 3 gab - mix, papīrs un stikls. Šur tur jau ir arī brūnie, bioloģiskie.

Laukos mēs dūšīgi šķirojam 3 veidus - bioloģiskais, degošais un nedegošais. "Bioloģiskais" spainis katru dienu jāiznes, citādi virtuve smird.
Žurķi vienalga valkājas... arī pie universālas miskastes

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2024. gada 26. janvāris, 10:17:00 »
Es jau arī šķiroju, bet tagad ziemā nevīžoju brist uz kompostkaudzi. Nav to atkritumu tik daudz

Lumberg, un kā notiek pie daudzdzīvokļu mājām -tādas tak arī Ukijā ir

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #7 : 2024. gada 26. janvāris, 10:48:58 »
Jūs sakāt, ka būs labi? Nu, lai tā būtu, tad man nav par ko satraukties.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #8 : 2024. gada 26. janvāris, 10:52:08 »

Sākas sniegpārsliņu paaudzes uzvaras gājiens -stabiņi, satiksmes palēnināšana ar betona kastēm, veloceliņi bez jēgas un saprašanas, pārtikas atlikumi, kurus izvedīs reizi 2 mēnešos -tā paziņo drozofila ar kokainu ģīmi

Kādu laiku viņi varēs tā dzīvot ar savām inovācijām, kamēr vēl būs kāds saprātīgs cilvēks, kas tam pretosies. Būs tā, ka uz tiem, kurus visvairāk šie tirliņi ķengās, turēsies visa sistēma. Kad pēdējais aizies pensijā, tirliņi atjēgsies, ka nespēj apsaimniekot savu haosu. Jau pašlaik process ir pašā plaukumā.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2024. gada 26. janvāris, 10:53:11 »

Jūs sakāt, ka būs labi? Nu, lai tā būtu, tad man nav par ko satraukties.

TĀ MĒS NESAKĀM  :talking:  mēs sakām - kā nu būs, būs izdzīvosim... atkritumus šķirot, tas tev nav vilcienu nopirkt... :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #10 : 2024. gada 26. janvāris, 10:54:39 »
atkritumus šķirot, tas tev nav vilcienu nopirkt... :)
:thumbsup:  :smej:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2024. gada 26. janvāris, 12:03:09 »
Izlasi ko drīkst likt tajos brūnajos konteineros, tavu nopļautās zāles problēmu tas atrisinās.  :)  Varēsi pat kādus sīkus līdz 2cm diametrā zarus, pelnus sakrāmēt iekšā...  :smile:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #12 : 2024. gada 26. janvāris, 12:44:22 »
Es nemaz nopļauto zāli nevācu, atstāju turpat. Pati sadalās un vienlaicīgi mēslo zālāju.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2024. gada 26. janvāris, 13:54:41 »
Kad skraida basām kājām pa mauriņu, pie pēdām nelīp tā nesavāktā zāle?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #14 : 2024. gada 26. janvāris, 14:05:26 »
Kad skraida basām kājām pa mauriņu, pie pēdām nelīp tā nesavāktā zāle?
Luīzei pēdas apstrādātas ar antifog līdzekli un kaķim uzvelk bahilas, kad tas iet ārā