Autors Tēma: Bioloģiskie atkritumi  (Lasīts 2985 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Atb: Bioloģiskie atkritumi
« Atbilde #15 : 2024. gada 26. janvāris, 14:09:05 »
toč zāli drīkst. Tūjas gan atzītas par bīstamajiem atkritumiem...
Zāli sapļauj, jāsagādā dafiga liels maiss, man kādas līdz 10 pļāvēja kastes pavasaros, un tad prom uz brūno...

Atslēdzies reno

« Atbilde #16 : 2024. gada 26. janvāris, 14:11:54 »
mēs arī nevācam, ja nu kādreiz, ja baigi garā atlaidusies. Ar plikām kājām neviens nestaigā. It kā jau vajadzētu. Dažreiz no rīta pa rasu izeju riņķi

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #17 : 2024. gada 26. janvāris, 14:16:36 »
es arī ar visu savākšanu baigi uz dullo ar plikām kājām nestaigāju. Suņa sūds jau it kā nav kaitīgs, bet tomēr..

Atslēdzies Trix

« Atbilde #18 : 2024. gada 26. janvāris, 15:03:35 »
Nupat man skrēja bildes garām – kur brūnais konteiners piemests ar maisiņiem, un kaut kā neizskatījās, ka tie ir kaut kādi biodegradējamie (jo saprotu, ka bilde no Latvijas). A jēga?

Smird arī pašreizējie konteineri, kur tādi ir. Tieši tāpat kā agrāk.

Bet par to, ko minēja Pifs – _sausiem_ pārtikas atkritumiem – man ir jautājums. Kā tādus iegūt? Žāvēt dzīvoklī sapuvušus tomātus? Zivju ādas? Sapelējušu ēdienu? Tos pašus kafijas biezumus? Kartupeļu mizas arī nav sausas, tad jāizklāj uz avīzes, lai izžūst? Nu, piedodiet, bet lielākā daļa pārtikas atlieku ir slapjas. Kā viņi to ir iedomājušies?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

« Atbilde #19 : 2024. gada 26. janvāris, 15:06:40 »
Zpaaudze vai kā nu viņus tur sauc, pērk veikalā jau nomizotus kartupeļus

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #20 : 2024. gada 26. janvāris, 17:09:33 »

Bet par to, ko minēja Pifs – _sausiem_ pārtikas atkritumiem – man ir jautājums. Kā tādus iegūt?
Nevaru nokomentēt, kā to ir domājuši autori, bet manuprāt, domāts, lai cilvēki bio konteineros neizgāž ieskābušās zupas, mērces utt.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #21 : 2024. gada 26. janvāris, 17:37:51 »
Jā, nupat kkur pa TV (4.studija, vai?) bija sižets par šo tēmu - brūnais konteiners pilns ar lielu kaudzi - ar MAISIŅIEM. Pat, ja tajos iekšā ir perfekti atlasīti bio atkritumi, plastmasas maisiņu iepakojums padara pasākumu bezjēdzīgu. Nu un plus vēl neizbēgamā antisanitārija, jo tos šķirojamos konteinerus neizved pietiekami bieži. Un kas vēl vasarā būs par fluīdiem...

Cilvēks jau ir slinka būtne. Nezinu, vai būšu tik apzinīga, lai šito "bio" šķirotu. Ar katru kartupeļu mizu da olu čaumalu čupiņu īpaši ārā doties būs slinkums, mājās krāt lielākus daudzumus ne tik negribēsies... Nav jau papīrs/plastmasa, ko piebāžu paprāvu maisu. Turklāt ja vēl tā bio šmuce jāizber vienā konteinerā, bet iztukšotais maisiņš jāaiznes uz citu... Diezin vai mūs te apgādās ar spešl biodegradabliem maisiņiem...
Nezinu, kad atvedīs to brūno konteineru, tad arī padzīvosim - redzēsim.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #22 : 2024. gada 26. janvāris, 17:44:12 »
Tūjas gan atzītas par bīstamajiem atkritumiem...

Par tām tūjām arī brīnījos, kādēļ tūjas nedrīkst?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #23 : 2024. gada 26. janvāris, 17:46:11 »
Problēmu ar zāli īsti nesaprotu. Ja ir pļāvējs ar smalcinātāju, tad priekš kam vispār ko vākt? Brauc bez kastes, lai izkaisa vienmērīgi un viss. Zālājam mēslojums. Ja nu akurāt pašā durvju priekšā gribas savākt, vai tad tiešām nav neviena ogu krūma vai košumkrūma, vai dzīvžoga, zem kamā to zāles čupiņu pabērt.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #24 : 2024. gada 26. janvāris, 19:15:48 »
Varbūt pļaujmašīna parastā, nevis pļāvējs ar smalcinātāju.

Atslēdzies reno

« Atbilde #25 : 2024. gada 26. janvāris, 19:53:56 »
Man ir parastā pļaujmašīna, pašu durvju priekšu parasti nopļaujam ar kasti. Visu platību ar kasti būtu baigā ņemte

Atslēdzies Trix

« Atbilde #26 : 2024. gada 26. janvāris, 23:08:27 »
Pļautā zāle kastē ir baigā manta, ko sabērt ap stādiem. Nezāles negrib augt.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #27 : 2024. gada 27. janvāris, 08:50:36 »
Problēmu ar zāli īsti nesaprotu. Ja ir pļāvējs ar smalcinātāju, tad priekš kam vispār ko vākt? Brauc bez kastes, lai izkaisa vienmērīgi un viss. Zālājam mēslojums. Ja nu akurāt pašā durvju priekšā gribas savākt, vai tad tiešām nav neviena ogu krūma vai košumkrūma, vai dzīvžoga, zem kamā to zāles čupiņu pabērt.
Tev gan būtu jāzina kā maijā zāle aug. Ja nav mauriņš, tad pofig, piekrītu, vai ja lielas teritorijas

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #28 : 2024. gada 27. janvāris, 12:45:20 »
Brūnais konteiners man ir pieejams jau pāris gadus, un es to arī izmantoju. Virtuvē stāv 6 l konteiners, kurā ielieku maisiņu. Kad pilns, nesu izbērt lielajā brūnajā, bet pašu maisu pie nešķirotajiem atkritumiem. Mani novērojumi liecina, ka regulāri kāds iemet bioatkritumus ar visu plastmasas maisu, reiz bija pārauguši puķu stādi plastmasas podos un tas viss vēl papīra maisā :mrgr: Vasarā konteinera smaka nav diez ko patīkama, bet rudenī, kad atver vāku, gaisā uzlido miljons drozofīlu. Tās dažas sekundes pie konteinera var pieciest. :)
Kartupeļu mizas, ābolu serdes u.tml. nav slapjas, bet riktīgs slapjums veidojas no arbūzu mizām, tad gan jāuzmanās, lai nekas nenopilētu garām.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #29 : 2024. gada 27. janvāris, 19:51:31 »
Cik saprotu tūja skaitās indīga. Nav jau īve, bet tomēr. Tā kā tūjas tinktūra tiek izmantota pret kārpām, pieņemu, ka +/- tikpat indīga kā strutene.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck