Autors Tēma: augi pavasarī  (Lasīts 8669 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

augi pavasarī
« : 2024. gada 12. marts, 08:45:35 »
       Kannas (puķes) es jau kādu nedēļu esmu sapodojusi un vismaz viena šķirne smuki aug. Ar tumši sarkanajām lapām vēl domā.  Izlasīju, ka ļoti garš dīgšanas  periods. Dālijas vēl lai stāv mierā, jo laukā tāpat tikai maija beigās īsti droši varētu stādīt. Nolēmu dobes ar tādu lielu masu aizpildīt, un pārziemināt varu labi.
      Bet problēma un padomu vaig par kartupeļiem. Saujai violeto kartupeļu pamatīgi izstīdzējuši asni. Ņēmu un noīsināju. Tā varēja? vai pagaidām nolauzt pavisam? Citādi kartupeļu vaga uz palodzes jāierīko.
       Kartupelīši nelieli, kad izvāra, tumši violeti. Skats dīvains, garša parasta. Joka pēc Bulduros pagājušo gadu nopirku

Kā jums ar palodžu dārzkopību? Man loki no 2 sīpoliem

Atslēdzies daddy

Atb: augi pavasarī
« Atbilde #1 : 2024. gada 12. marts, 12:00:54 »
A man 32 loki. saliku tomātu dēstu kastītēs, tos sīksīpoliņus, kuri jau bāza degunus ārā. Jau kādi 20cm. sagaidīšu 30 cm un ņukāšu nost! 
Veikalā lociņi tāda pašķidra buntīte - 99 centi!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2 : 2024. gada 12. marts, 12:20:25 »
Pamazām sēju kastītēs puķu sēklas, audzēšu stādus terasei un dārzam. Dāliju gumi vēl pagrabā stāv neaiztikti.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #3 : 2024. gada 14. marts, 09:48:17 »
Vai es teicu, ka gatavojos BRIESMĪGAI dārzkopībai? Es atvedu tītaru mēslus! Vēl tikai tāds nieks, kā uzart visu un siltumnīcai plēvi nomainīt....

Ar stādiem un blusīšanos pa kastītēm - nā ni! Pagāšgad turpat vai bankrats iestājās sēklas iepērkot, tad nomocījos iekšā plastmasas kastes un zemi stiepjot. Beigās tāpat stādi izstīdzēja un nobeidzās. Nospļāvos un nopirku stādiņus lielsaimniecībā - auga švilpdami.
Visus sakost!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #4 : 2024. gada 14. marts, 09:54:25 »
es noslēdzu Bio atkritumu savākšanas līgumu. Nafig visus tos augus varēšu mierīgi utilizēt, nebūs jāčakarējas ar tizlo kompostu, ko pēc tam nav kur likt. Jā, jā, un suņu kakas arī viņi dabūs, lai gan tās aprakstā nav reglamentētas  :evil:

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2024. gada 14. marts, 09:56:04 »
Par stādiņiem uz palodzēm pilnīgi piekrītu. Par stulbo kompostkaudzi arī

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2024. gada 24. marts, 14:57:30 »
Kannas ar zaļajām lapām aug griezdamās, jādomā, kā izvilkšu līdz jūnijam, kad droši varēs likt laukā. Jo šā vai tā man būs podos dēļ ūdensžurkām. Ar tumšsarkanajai vismaz viens asniņš sāk rādīties, par to īpašs prieks, jo ļoti dekoratīva.
Sarkano kartupeļu eksperiments turpinās. Saspraudu zemē nogrieztos asnus, reāli apsakņojušies. Izlasīju, ka tā tiešām var darīt, kaut kāda raža par sanāks
Dālijas vēl dzīvo vēsumā un tumsā. Kad nesīšu iekšā, būs jādala. Man laikam visas dobes būs ar kannām un dālijām.Kopš žurkas aprija visus liliju sīpolus, bail atsākt. Dažas man ir, tagad zemē ieraktos podos.
Stādiņus neaudzēju, tāpat kā Cammai, nekas pārāk labs nav sanācis, nīkuļi vien. Nu, varbūt samtenes...Bet ir bijis tā, ka iesēju tieši dobē un izaug labāk, nekā pa palodzi mocītie.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #7 : 2024. gada 24. marts, 23:08:45 »
Sētas staba augi  :mrgr:

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #8 : 2024. gada 24. marts, 23:27:55 »
Mini akmensdārzs

No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies sanda

« Atbilde #9 : 2024. gada 07. maijs, 01:27:02 »
4. maijā biju Pļavniekos, parasti man tur paliek nelabi  :evil: 
Bet šoreiz viesojos pie latviešu 8 bērnu ģimenes, bērni aprūpēti labiYes
Māmiņa izskatās jauna, moderna, tetovēta - viņas stilam ļoti piestāv. Kungam cits stils - strādā sieviešu klosterī.
Veicu fenoloģisku novērojumu, Iļģuciemā ziedēšanas pazīmes parādījās 5. maijā.
Tie nav pildītie ceriņi, bet trāpījās arī ar vairāk nekā 4 ziedlapiņām.
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 07. maijs, 01:38:12 no sanda »

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2024. gada 07. maijs, 07:56:33 »
Mūžu dzīvo.... pirmo reizi ievēroju, ka mani lielie bērzi atšķiras -viens ir pilns ar skarām, citiem nevienas. Tātad vīrišķie un sievišķie. Jau tā sīkās lapas jāgrābj un jāgrābj, bet tās skaras ir baigā sodība, un tad vēl sēklas jūlijā

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2024. gada 07. maijs, 08:41:44 »
Mūžu dzīvo.... pirmo reizi ievēroju, ka mani lielie bērzi atšķiras -viens ir pilns ar skarām, citiem nevienas. Tātad vīrišķie un sievišķie. Jau tā sīkās lapas jāgrābj un jāgrābj, bet tās skaras ir baigā sodība, un tad vēl sēklas jūlijā

nu vo!! iezīmē ar krāsu! vīrišķajiem laba sula, bet sievišķajiem... vaakums? :D
sen jau biju ievērojis, ka no dažiem tek, no citeim ne...

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #12 : 2024. gada 07. maijs, 09:35:33 »
Pirms laba laika bija pāris vagas dārzkopībai netālu no meža. Tad nu tās vagas vairs netika apstrādātas. Sasējās bērzi simtiem un tūkstošiem.
Tā kā, ja ir iecere audzēt kādu birztalu, tad vajag pie esošas bērzu audzes uzart pļavu, noecēt, nolīdzināt un stādu audzētava gatava.

Atslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2024. gada 07. maijs, 09:37:47 »
 "Parasti vienmājas augi ar viendzimuma ziediem spurdzēs"

Kā to saprast? No tā skarainā sula labi tek, otrs laikam nav pat mēģināts.
       Es esmu tik daudzus novākusi, divi vien tagad palikuši. Sākumā bija 2 rindās, abās pusēs ielas grāvim. Vienu brīdi tas lapu daudzums bija neaptverams, pie tam nav kā kļava vai liepa -nobirst un gatavs. Nē, šie birdina gandrīz vai mēnesi. Negantākās ir sēklas, tad krāsošanas darbus ārpusē var aizmirst

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #14 : 2024. gada 15. maijs, 22:43:03 »
Piebraucu pie mājas, izkāpu no auto un stāvu. Nevaru mājā ieiet. Tā smaržo ceriņi! Tik spēcīgi un reibinoši! Gaiss vakara vēsumā tāds, ka, šķiet, dzert to varētu... Stāvu un elpoju kā tāda bik jocīga  :)