Autors Tēma: Veģetārie ēdieni  (Lasīts 6234 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Veģetārie ēdieni
« Atbilde #45 : 2025. gada 05. jūlijs, 12:33:48 »
Kas būs nākamais - kāpostu vai gurķu skābēšana? Sēņu audzēšama?
Un ja arī? Kas tur slikts?

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #46 : 2025. gada 05. jūlijs, 13:38:02 »

Atslēdzies reno

« Atbilde #47 : 2025. gada 05. jūlijs, 21:43:36 »
Kāposti gurķi ko nu tik prasti to taču katrs prot

Atslēdzies reno

« Atbilde #48 : 2025. gada 05. jūlijs, 22:20:31 »
Sēnes līdz šim nevienu nav vilinājušas, man pašlaik pietiek ar čili siltumnīcā

Atslēdzies reno

« Atbilde #49 : 2025. gada 04. augusts, 14:39:03 »
Ne tikai nelasa, arī neko negatavo

Gulašs no jaunlopa, 2 stundas šmorējas un tad ir kā pūka. Viss pilnīgi veģetārs, izņemot gaļu

Izdomāju, ka gurķus gribu nevis marinēt, bet skābēt. Visur tās receptes tādas juceklīgas "vispirms ieskābē, kā parasti"
Apleju ar aukstu sālsūdeni uz 3 dienām vaļējas burkas.  Vai pēc tam aizvākotas vienīgi ledusskapī? Man vajadzētu tādu recepti, lai garāžā, vēsumā var stāvēt
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 04. augusts, 14:59:07 no reno »

Atslēdzies Camma

« Atbilde #50 : 2025. gada 05. augusts, 07:23:52 »
Es tiešām apleju ar aukstu sālsūdeni (1 ēd.k. ar kaudzi uz 1 litru) un atstāju turpat ķēķī vai ārā ēnā zem egles, kamēr izburbuļo. Tās 4-5 dienas ik pa laikam burkas sakratu un izgrozu, lai burbuļi iziet laukā. Jāpaseko, lai sālsūdens visu laiku ir līdz malām. Jārēķinās, ka sālījums ies pāri malām.
6.dienā lieku plastmasas vāku cieši virsū un stiepju uz pagrabu. Basta. Gada laikā pa burkai nesu iekšā, pārlieku kādā plastmasas kantainajā spainītī un ielieku lecskapī, lai ir pa ķērienam.
Visus sakost!

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #51 : 2025. gada 05. augusts, 07:56:39 »
To dabīgo skābšanas šķidrumu pēc tam vajag uzkarsēt un pārliet.
https://receptes.tvnet.lv/recepte/3906-skabeti-gurki-ari-siltam-pagrabam

Atslēdzies Camma

« Atbilde #52 : 2025. gada 05. augusts, 08:05:07 »
Priekš kam? Karsē baktēriju dezaktivācijai. Ja cukuri izskābuši, baktērijām vairs nav ko ''grauzt'', izveidojusies skābe + sāls iekonservē visu. Jēga no šādas karsēšanas nekāda, ja nu gāzes/elektrības rēķins palielinās. Tas produkts, kuru pārlej ar uzkarsēto sālījumu tak pats par sevi būs ''nesterils''!

Šī iemesla dēļ arī burkas vienkārši rūpīgi izmazgāju, bet nesterilizēju - augļus/dārzeņus krāmē burkās nesterilus un ar nesterilām rokām. Vāciņus gan mēdzu vārīt, jo lietoju atkārtoti un kkur aiz maliņas kāds mikrobs var būt aizķēries.
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 05. augusts, 08:10:52 no Camma »
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #53 : 2025. gada 05. augusts, 09:41:46 »
Paldies, Camma, uz tevi cerēju!
Es pagaidām ietaisu mazās 0,5 burciņas. divas stāv ledusskapī, ar nākošajām izmēģināšu garāžu. Ziemā ir tā, ka pašas marinētie stāv, bet veikalā pērku skābētos.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #54 : 2025. gada 05. augusts, 13:46:12 »
Oooops, nupat aizvilkos pupas (garās) paravēt. Garāmejot ievēroju, ka dārzā citplanētieši piezemējušies, trīs lidojošie šķīvīši kaut kādos lakstos pamesti. Iespējams, ka marinētā veidā utilizēšu. Žēl tikai, ka palaidu garām un izauguši ar jau pacietu miziņu. Nekas, sākumam noderēs.
Visus sakost!

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #55 : 2025. gada 05. augusts, 17:55:09 »
Nu, nav jau tā, ka tur, kur jau cukuri izskābuši skābē, ka tajā šķīdumā nebūtu barības vielas, ko varēto iekārot, piemēram, kāda sēne, pelējums.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #56 : 2025. gada 05. augusts, 18:51:45 »
Vārīt tikai sālījumu ir muļķība. Tad jāvāra visu konstrukciju - upeņu lapas, dilles, ķiplokus un pašus gurķus arī. Uz priekšu!
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #57 : 2025. gada 05. augusts, 19:05:33 »
Tēēēks, citplanētiešu kuģi nahrenizēti sagrieztā un marinētā veidā. Nebūs nekāda atgriešanās uz Berenikes matu zvaigznāja 836.milzu sarkanā pundura 5.tālākās planētas!
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #58 : 2025. gada 05. augusts, 19:17:28 »
Vārīt tikai sālījumu ir muļķība. Tad jāvāra visu konstrukciju - upeņu lapas, dilles, ķiplokus un pašus gurķus arī. Uz priekšu!

Kkur kkad garāmejot jūtūbē tieši tā arī esmu redzējusi, ja kādas problēmas ar stāvēšanu, uzkarsē visu saturu un atpakaļ burkā, neesot ne vainas...
Man izmantot nav nācies, labs pagrabs, pietiek ar auksto ūdeni. Arī lieku 3 litrenēs un tad pēc vajadzības un lietošanas ātruma ledusskapī.

Atslēdzies reno

« Atbilde #59 : 2025. gada 05. augusts, 20:25:29 »

Sāku meklēt receptes. Kur tad citur -pie krievietēm. Šī man patīk visvairāk
ierakstīju Saljonije ogurci un izmeta kaudzēm receptes
3l burkas gan sen man vairs nav...