Autors Tēma: Pulvera atliekas uz drēbēm  (Lasīts 4600 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

ēvele

• Viesi
Pulvera atliekas uz drēbēm
« : 2014. gada 05. decembris, 10:40:43 »
Kad izžāvēju drēbes, tad pamanu, ka uz tumšajām ir pulvera baltumi un daudz. Pieļauju, ka arī uz gaišajām, bet tām jau neredz. Lieku dubulto skalošanu, lietoju šķidro pulveri. Tad uzmācas domas, ka tas taču ir traki, ka to visu ieberzējam savā ādā :medic: . Paretam nopērku kādu videi draudzīgo pulveri, laikam jāpērk vienmēr, bet tad liekas - visa garā dzīve nodzīvota ar parastiem pulveriem, kāda vairs jēga... Kā ir jums, arī ir pulvera pēdas? Kādus pulverus lietojat?

Atslēdzies Emīlija

Re: Pulvera atliekas uz drēbēm
« Atbilde #1 : 2014. gada 05. decembris, 10:43:54 »
pēc virsraksta nodomāju ka tēma būs par šaujampulvera atliekām uz drēbēm...

eh :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #2 : 2014. gada 05. decembris, 10:44:06 »
Varbūt saudzējošā režīmā un zemā temperatūrā pulveris pilnībā neizšķīst. Otrs iemesls - pārāk daudz veļas iegruzīts. Nedrīkst likt pilnu. Nekad nav nekādu plankumu, kopš nelādēju tā, ka durteles ar spēku jāaiztaisa  :) .
Visus sakost!

ēvele

• Viesi
« Atbilde #3 : 2014. gada 05. decembris, 10:48:45 »
Pamatā mazgāju 40 grādos, pat 30, mjā, varbūt tas ir iemesls. Cik grādos tad jūs mazgājat? Un par pulveri - lietojat kādu īpašu?
Emīlija :D Ekstrēmiste :D

Atslēdzies Broms

« Atbilde #4 : 2014. gada 05. decembris, 10:52:02 »
pēc virsraksta nodomāju ka tēma būs par šaujampulvera atliekām uz drēbēm...

eh :)

Tieši tāda doma bija arī man :)

Un gaidīju piebildi, ka ņefig 2 naktī vijoli čīgāt :d

Atslēdzies Camma

« Atbilde #5 : 2014. gada 05. decembris, 11:05:43 »
Lietoju Persil. Un grādi 40. Vilnai šķidro Persil.  Bet, kā jau teicu, skatos, lai vešša var brīvi ļurkāties....
Visus sakost!

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #6 : 2014. gada 05. decembris, 11:10:13 »
Es lietoju Kastani - kā pulveri, tā šķidro. Izmazgā ļoti labi, nekur nekas nepaliek, bet, jā, arī cenšos nepārbāzt :)
Un vēl - sajūta, ka atbalstu pašmāju IKP  :rocking:
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #7 : 2014. gada 05. decembris, 11:42:27 »
Lietoju šķidro Frosch, vilnai smalkajiem - Perwoll vai Kastani. Leju pa tiešo pie veļas. No pulveriem kaut kā sen esmu atteikusies. Parasti mazgāju 30-40 grādos, gultasveļu, dvieļus - 60. Sanāk apmēram tā kā veļasgabaliem arī norādīts mazgāšanas ieteikumos.
Par aizpildījumu arī paļaujos uz veļasmašīnas instrukciju un tajā minēts, ka kokvilna jāpielādē pilna, cik veļasmašīna pieļauj kg, bet pārējais attiecīgi apmēram uz pusvešeni, vilna - trešdaļa.

Frosch tā kā dabai draudzīgs skaitās, bez fosfātiem... Man jau tās Baltijas jūras arī žēl, esot jau kādos slāņos mirusi.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Trix

« Atbilde #8 : 2014. gada 05. decembris, 11:43:49 »
Ha, ha, es arī nodomāju, ka jautājums būs kur nobāzt stroķi un kā izdabūt pulvera pēdas no smokinga. :D

Nez, man šitā nav. Agrāk lietoju rozā žīdu pulveri (bet tas 'sabojājās' - sāka ievest krutku), tad kaut kādu milzu paku ar eiropas ražojumu (SKY ar atlaidēm), pa vidam Minirisk, Neutral un visu ko, kas trāpās, bet neatceros redzējusi pulvera atliekas...

Piekrītu par veļas daudzumu. Ja par daudz, tad ne izmazgājas, ne izskalojas.
Vēl - draņķīgs pulveris - mazgāšanas vielu nav, vienas vienīgas apjoma pildvielas, tās pašas zemas kvalitātes, jo nešķīst. Nu nav pie mums normālu pulveru - visi populārie ir krutkas. Kādreiz iekš SKY redzēju lielajām pakām pierakstītu ražošanas vietu (ES, Vācija utt.), tad vismaz var sapņot, ka kaut ko mazgās tas, kas "Rietumu tirgum" paredzēts. Var pirkt tādas markas, kas agrāk nav redzētas - svaigs jauna produkta piedāvājums parasti ir kvalitatīvs. Tāpat bija arī ar slavenajiem - mazgāja, mazgāja, tad tauta pierada šos pirkt, un - hops! - sāka ienākt pulveru izstrādājumi ar to pašu nosaukumu.

Pēdējā laikā pulveri vairs nelietoju - tā kā pamatmasu veido bērnu pleķainās (bāzes problēma - ēdiens, krītiņi un krāsas), ko pulveris neņem, tad tās ar Vanish iezieķēju, pēc laika iemērcu kopā ar pārējām tās pašas krāsas drēbēm, pēc pusstundas vai kā sanāk iebāžu uz īso programmu ar papildskalošanu, bet bez pulvera - tur jau viss labums ir atmircis un mazgājamās šļuras gana. Man kontrolmērījums - ja pēc cikla beigām kāds putu burbulis vēl manāms, tad palaižu vnk. skalošanu pa virsu.

Vilnai gan Kastanis vai Perwoll - kam labāka cena trāpās.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies ragana

« Atbilde #9 : 2014. gada 05. decembris, 12:19:58 »
Sen jau pārgāju uz Ariel kapsulām. Nekādu kreņķu vairs ar skalošanu un pārlieku smaržīgumu. Un sajūta, ka tīrāk izmazgājas.
Par tēmas pieteikumu - man kaut ko no kriminālās pasaules atsauca atmiņā. :smoker:

ēvele

• Viesi
« Atbilde #10 : 2014. gada 05. decembris, 13:09:42 »
Es NEKAD-NEKAD nebūtu iedomājusies, ka pulveris var būt kkas cits, ne veļas pulveris :) Turpmāk izteikšos precīzāk :talking:

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #11 : 2014. gada 05. decembris, 13:14:59 »
Es NEKAD-NEKAD nebūtu iedomājusies, ka pulveris var būt kkas cits, ne veļas pulveris :) Turpmāk izteikšos precīzāk :talking:

Redz, kas kuram aktuālāks  :evil:

Mazgāju ar šķidro rozā kastani. Uz melnajām dre'bēm neatkarīgi no vešenes pieblīvētības pakāpes mēdz palikt balts zirnekļtīkls. Ja skalo 2x tad gadās, ka var izskalot. Sāku izvairītoies no melna kokvinas apģērba.

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #12 : 2014. gada 05. decembris, 13:15:58 »
Kad izžāvēju drēbes, tad pamanu, ka uz tumšajām ir pulvera baltumi ..... Pieļauju, ka arī uz gaišajām...........lietoju šķidro pulveri.
Kādus pulverus lietojat?
1. no pulvera NEKAD nepaliek baltumi
2. NEEKSISTĒ šķidrs pulveris
Lietoju:
1. Melno pulveri
2. Balto pulveri
3. Bezdūmu pulveri
 @-draiskulis) @-draiskulis) @-draiskulis) @-draiskulis) @-draiskulis)

ēvele

• Viesi
« Atbilde #13 : 2014. gada 05. decembris, 13:20:18 »
Piafa
Izvairiīties no melna ir viena lieta, bet mani uztrauc, ka tas viss paliek tad jau arī uz gaiša un ierīvējas manī...brrr! :medic: redzēju TV reklāmu un sapratu, ka tā laikam nav tikai mana problēma (ar tām pulvera pēdām). Protams, tur reklamēja kkādu veļas pulveri, no kura tā nav. Tiešām neviens nelieto īstos eko pulverus?

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #14 : 2014. gada 05. decembris, 13:37:20 »
Ja es dziivotu viena, iespeejams, ka maazhotos ar eko, jo pie šā brīža apjomiem bankrots pienaaktu aatraak kaa meenwsha beigas :D