Autors Tēma: kosmoss vai dziļjūra?  (Lasīts 866 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

kosmoss vai dziļjūra?
« : 2024. gada 16. aprīlis, 22:32:43 »
Skatos filmu, kur dziļūdens ekspedīcija nonāk nelaimē, atcerējos arī to samērā neseno batiskafa avāriju un kaut kā aizdomājos, ka es, ja būtu jāizvēlas, labāk dotos bīstamā ekspedīcijā kosmosā, nevis zem ūdens. Nezinu, vai zinātniski noslāpšana kosmosā ir ātrāka un mazāk nepatīkama nekā noslīkšana (vai lēna noslāpšana, ja beidzas skābeklis skafandrā vai zemūdenē), bet man personiski tā liekas (bērnībā ir gadījies slīkt). Un ko izvēlētos jūs? T.i., kura no abām situācijām jums liekas mazāk bīstama tādu vai citādu iemeslu dēļ?
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Bobs

Atb: kosmoss vai dziļjūra?
« Atbilde #1 : 2024. gada 16. aprīlis, 22:37:15 »
Tu piedāvā izvēlēties nāves veidu? Sorī, kā būs lemts,  tā notiks.

« Atbilde #2 : 2024. gada 16. aprīlis, 22:43:09 »
Tu piedāvā izvēlēties nāves veidu? Sorī, kā būs lemts,  tā notiks.

Ne gluži - drīzāk jau bīstamu piedzīvojumu, kas gan var beigties letāli, bet tikpat labi ir iespējamas arī laimīgas beigas :) Tajā filmā gan jau Stethems visus izglābs  :mrgr:
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2024. gada 16. aprīlis, 23:53:59 »
Noteikti izvēlētos batiskafu. Bērnībā mani ļoti valdzināja viss, kas saistīts ar zemūdens pasauli, aizrautīgi skatījos raidījumus un lasīju grāmatas par zemūdens augiem, dzīvniekiem, nirējiem, dziļūdens pētījumiem. Mans varonis bija Žaks Īvs Kusto. Tagad ši aizrautība, protams, gājusi ir mazumā, bet ūdens pasaule patīk man joprojām. Pat par vienkārši snorkelēšanu pie koraļļu rifiem Ēģiptē biju bērnišķīgā sajūsmā  :smile:  Tā ka, iegremdēšanās batiskafā varētu būt necerēts senu sapņu piepildījums. Cerot, ka tehnika nepievils  :mrgr:
Kosmosā, nē, negribu. Patiesībā atzīstos, ka man pat ar parastu lidmašīnu lidot nepatīk. Lidoju, protams, kad vajag, bet arvien priecājos, tikusi uz šīs grēcīgās Zemes atpakaļ lejā  :mrgr:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2024. gada 17. aprīlis, 07:53:35 »
Personīgi psiholoģiski - kosmosu. Ūdeni, kurā var noslīkt, - un slīkšana ir bērnībā pamēģināta - var redzēt ar aci. Bet vakuumu redzēt nevar. Zini jau tāpat, ka ir liela iespēja atstiept pedāļus, bet vismaz nerēgojas acu priekšā tas Damokla zobens.
Bet gribētu abus. Zemūdens pasaule ir  fantastiska, bet kosmosā neesmu bijusi (un nebūšu, jo vestibulārais aparāts neļauj un miljardu nav).
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #5 : 2024. gada 17. aprīlis, 08:57:31 »
Izvēlētos dziļūdens ekspedīciju. Tīri emocionāli, pirmā reakcija uz jautājumu.