Autors Tēma: nedaudz par hobiju  (Lasīts 1915 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

nedaudz par hobiju
« : 2024. gada 17. aprīlis, 10:46:01 »
Pavasari sāku ar veco darbiņu labošanu. Šeit labots krasts un ūdens.

Atslēdzies olgucis

Atb: nedaudz par hobiju
« Atbilde #1 : 2024. gada 17. aprīlis, 10:47:20 »
šeit bija tikai tie četri augļi, pievienoju vīnogas

nesaprotu, kāpēc bilde ir pagriezta, savādāk nelādējās

skatīt zemāk, lejā
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 17. aprīlis, 12:43:29 no olgucis »

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #2 : 2024. gada 17. aprīlis, 10:53:57 »
mēģināšu vēl kādu ielādēt
šī skicīte bija tikai sākuma stadijā. nevarēju atrisināt sarkanās magones uz brūnā fona

čerts, arī ielādējās tikai viena ceturtā daļa no foto ;o(( un arī aukšpēdus. Nu neko darīt. Vismaz esmu mēģinājusi

skatīt zemāk... lejā.
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 17. aprīlis, 12:43:01 no olgucis »

« Atbilde #3 : 2024. gada 17. aprīlis, 10:56:04 »
Tie sniegotie kalni tev gandrīz kā Rēriham :)
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #4 : 2024. gada 17. aprīlis, 11:01:35 »
kalni no foto, bet vīnogas no dabas ;o)) Vispār, pindzeļējot vīnogas saķēru baigo kaifu no tās utošanās, noteikti to 'piedzīvojumu" atkārtošu ;o))

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5 : 2024. gada 17. aprīlis, 11:47:52 »
Vīnogas tādas, ka man až siekalas mutē saskrēja  :mrgr:

Bet vispār nebeidzu apbrīnot šito pacietību - tā pindzelēties  :alt:

Pieslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2024. gada 17. aprīlis, 12:03:17 »
Man patīk sniegotie kalni, bet ļoti sāk patikt, kad bildi "nogriežu" tieši virs zaļajām eglēm, tā, ka paliek tikai baltais virs tām, un tad sāk pa īstam spēlēt skaistais priekšplāns. Jo ūdens ir super

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #7 : 2024. gada 17. aprīlis, 12:33:32 »
samazināju pikseļus, mēģināšu ielikt vēl reizi. ja nesanāks, tad jau neko ...

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #8 : 2024. gada 17. aprīlis, 12:57:09 »
Kalnu ezera bildi pindzelēju pagājušajā gadā. Tieši kalni patika ar tām dzeltenām saules apspīdētām virsmām, bet pats ūdens bija katastrofāli nomocīts. Tad vēl krastmala šķība un neizprotama. Kalnu dēļ saglabāju. Bet šogad noskatījos kādas trīs meistaru klases no youtube, sapratu, kas ir ar to ūdeni un krastu. Tagad var piekārt guļamistabā - pamosties, un apkārt kalni un ūdeni ;o))))

Ar tām vīnogām. Faktiski darbiņā bija tikai tie četri augļi un tie paši ne līdz golam dobeigti ;o)) Bet noskaņa bija tāda viegla un saulaina. Gadus trīs karājās mana virtuvē. Līdz beidzot sapratu ka jālabo. Pieliku vēl vīnogas, paldies Dievam tās ir bodē visu gadu dabūjamas... un sāku kaifot ;o)) Tagad roka neceļās to kārt virtuvē.

Magones vispār bija tikai skices veidā, bet  miera nebija, līdz beidzot ķeros klāt. Magones man ir visu gadu pieejamas - vesels pušķis (mākslīgo) vāzē. Kaķa dēļ mājā praktiski nav dabīgo ziedu.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2024. gada 17. aprīlis, 15:32:29 »
Nu tu re! vēl viena ''utainā''. Nīke izrāva manu sakāmo - kalni kā Rēriham. Bērnībā domāju, ka tādi kalni nemēdz būt - tik dzidrās un intensīvās krāsās. Esam taču pieraduši pie savas rimtās, pasteļotās ainavas pelēki brūnās nokrāsās. Tikai tad, kad pirmo reizi pabiju saulrietā augstkalnē, aptvēru, ka tā ir kalniešu ikdienas ainava.
Vienmēr ieķiķinu par lielo meistaru niķi strādāt pie viena darba gadiem un pat gadu desmitiem. Liekās jocīgi pēc 5-10 gadiem atgriezties pie sava ''gabala'' un kaut ko kleķerēt klāt vai aizkleķerēt ciet. Man škiet, ka darbam jāļauj iet tautās un ja kas nepatīk, tad saplēš un taisa jaunu no gala.

Izšuvējiem šajā ziņā ir švaki jo švaki - izārdīt ir ļoti grūti, praktiski neiespējami. Štruntīgākais, ka fēleri vai sliktu shēmu redz pēc pusgada... Ej tad nu labo vai taisi no jauna.
Visus sakost!

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #10 : 2024. gada 17. aprīlis, 17:37:52 »
ar to ārā mešanu man ir grūti... kā ekonomistam un grāmatvedim ;o)))) Tie parasti met prom tikai tad, kad savādāk vairs nevar. Vēl atceros laikus kad drukātām lapām otro pusi izmantojām melnrakstiem ;o)))
 :blushing: šai gadījumā arī ... "vīnogām" bija nestandarta rāmis un cita tāda formāta man nav. Kalni atkal pindzelēti uz audekla kuru pati personīgi apvilku un nogruntēju atbilstoši visām instrukcijām. 
Kaut gan, jāatzīstas, kad pavasara sākumā kārtoju gleznu stalažu, daudz ko likvidēju. Vienkārši tur vairs nebija ko glābt.
Tagad apņēmos, katru dienu pāris stundas atvēlēt pindzelēšanai. Šodien, teiksim, liekas pabeidzu kādu vasaras ziedu pušķi. Ceru, ka pabeidzu. Vēl īsti nepatīk - pārblīvēts ar tām puķēm (rosols sanāca). Kauns publicēt, tur vismaz četru veidu ziedi un vēl utojoties pie katra piestrādāts. Drusku par daudz visa kā. Domāju, ka vismaz 1/3 daļu jānoslēpj ēnā, lai tikai pirmais plāns izceļas, bet kā to labāk veikt vēl jāpadomā... :f-palm:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #11 : 2024. gada 17. aprīlis, 21:51:14 »
kaut kas ar to zilo krāsu kalniem īsti nav.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2024. gada 17. aprīlis, 21:54:05 »
Patīk kā fons tajā magoņu/margrietu bildē uzgleznots, izskatās tā viegli, vienā elpā...  :)
kaut kas ar to zilo krāsu kalniem īsti nav.

Domā, tas ir foto vai superreālisma stilā gleznots?  :mrgr:

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #13 : 2024. gada 18. aprīlis, 00:49:06 »
ui, kā es ar tām magonēm mocījos! Būtībā jau brūnai krāsai sastāvā arī ir sarkanā un izcelt uz tā fona magoni nav  viegli, saplūst pēc toņa kopā, īpaši vakara laikā. Pati nesapratu, kā izdevās, varbūt tāpēc, ka ziedlapiņas vienkārši maucu ar tīru krāsu bez jebkādām ēnām un pierastām sīkām niansēm.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #14 : 2024. gada 18. aprīlis, 00:57:21 »
ar tiem kalniem, foto bilžukā bija zilgani, varbūt kāds filtrs bija lietots. Ko es tur daudz zinu no kalniem, tā jau gluži nav, kā neesmu dabā redzējusi, bet tie nebija sniegoti. Pieņemsim, ka tie ir ļoti tālu un ļoti augsti, tad jau gaisa slānis pa vidu un skats varētu būt zilgans un miglains. Bet tas nav droši, vienkārši prātuļoju...  :scratch:
vai atkal ēna krīt, tās parasti ir vēsas... jo saule apspīd tikai  virsotnes...