Autors Tēma: Nākotnes enerģija  (Lasīts 5804 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Atb: Nākotnes enerģija
« Atbilde #30 : 2024. gada 15. jūlijs, 17:24:56 »
ko var cepties par niekiem (pseidoproblēmām) - lielākā daļa no jums nākamajos 50 gados nomirs.

Varbūt tāpēc, ka mani bērni un mazbērni pēc tiem 50 gadiem vēl nebūs nomiruši? Bērni pat pensijā vēl nebūs aizgājuši.
Un varbūt tāpēc, ka es esmu ideāliste - ja var kaut ko nesadir$t, tad kāpēc to sadir$t?
Tā jau var nonākt arī pie tā, ka nafig jāmazgājas, ja tāpat nosvīdīsi, un nafig jādēd, ja tāpat izkakāsi. Ka atkritumus var mest uz ielas (jo es aiziešu tālāk un mani tas neskars) un sauso ateju palaist gruntsūdeņos – a kas man, lai kaimiņš taisa sev dziļurbumu, ja viņa seklā spice smird.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #31 : 2024. gada 15. jūlijs, 17:31:37 »
bet ar dīzeli tomēr braukā, nevis velosipēdu?? ;) nav bik liekulīgi?? :)

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #32 : 2024. gada 15. jūlijs, 17:35:18 »
Pieņem. Un tālāk?
droši vien pārstrādāt , bet nekā īpaši vērtīga tajos paneļos nav , silīcijs , kas pēc būtības ir galvenā kvarca sastāvdaļa dabā ir kā liellopu mēsli ( vairāk protams :D )

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #33 : 2024. gada 15. jūlijs, 17:47:21 »
Da labi, atkal mušas ar kotletēm vienā maisā...
Ka tīšuprāt pasaule nav jāaizķēzī, tas tā kā būtu skaidrs. Jautājums ir - vai kurss uz "zaļumu", tāds, kā tas šobrīd ir uzņemts - visādi elektrobraucamie, saules paneļi, vēja parki utt., tiešām ir tik "zaļš", kā mums klārē?  Vai aiz īstermiņa it kā ieguvuma (auto bez izplūdes gāzēm) varbūt nesaskatām, ka ilgtermiņā tas radīs pulka vairāk pieķēzījuma? Jau tagad pasaulē ir milzu elektroskūteru un elektroauto kapsētas un problēma ar saules paneļu utilizāciju...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #34 : 2024. gada 15. jūlijs, 18:08:33 »
Piekrītu. manuprāt visvairāk pasauli pieķēza bezjēdzīgā ceļošana - a gribas paskatīties (iedomājieties, ja ķīnieši un indieši sadomās ceļot kā mēs... otrs - pārtikas iznīcināšana 25-30%, trešais - dzeramais ūdens (LV tā par laimi nav problēma) viss pārējais - baterijas, plastmasa ir štrunts uz kociņa, pseidoproblēmas...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #35 : 2024. gada 15. jūlijs, 18:36:50 »
dzeramais ūdens (LV tā par laimi nav problēma)

Pagaidām. Kad veiklie darboņi izsūknēs pazemes ūdeņus un pārdos uz Āfriku, tad arī mums iestāsies pakaļa šajā jomā.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #36 : 2024. gada 15. jūlijs, 20:16:51 »
 :mrgr:

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #37 : 2024. gada 16. augusts, 09:49:00 »
Citāts
Baltijas valstis jau kopš iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) virzījušās uz lielāku integrāciju ar ES valstīm elektroenerģijas jomā, lai mazinātu atkarību no Krievijas un Baltkrievijas. Pēc Krievijas pilna apmēra iebrukuma Ukrainā Latvija pārtrauca elektroenerģijas importu un eksportu ar Krieviju un Baltkrieviju, bet šobrīd pieņemts lēmums, ka Baltijas valstis pieslēgsies Eiropas energotīklam nevis 2026. gadā, kā bija plānots iepriekš, bet jau 2025. gada februārī.
https://www.lsm.lv/raksts/zinas/ekonomika/16.08.2024-ko-baltijas-valstu-pieslegsanas-eiropas-energotiklam-nozimes-elektribas-pateretajam.a565243/
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies daddy

« Atbilde #38 : 2024. gada 27. augusts, 09:17:48 »
nesaprotu vienu lietu - KĀ mēs varam būt NORDPOOL (biržā, kas nosaka elektrības cenas) un vienlaikus būt pieslēgti BRELL tīklam??
KO raška arī ir NORDPOOL??  :fp: :fp:

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #39 : 2024. gada 27. augusts, 19:52:44 »
Vai tur nav pārsvarā tīkla sinhronizācija ar rašu?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #40 : 2024. gada 27. augusts, 21:54:22 »
Vai tur nav pārsvarā tīkla sinhronizācija ar rašu?

nu laikam ir, bet tas tak nav par velti?? kautkādi megavati no Krievijas nāk...
Situācija energosistēmā | AST