Autors Tēma: Dzesināšana  (Lasīts 3441 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Dzesināšana
« : 2024. gada 26. maijs, 19:59:11 »
Rudenī visi domā par siltināšanu. Tagad karstums nāk virsū. Kārtīgi un pareizi nosiltināts jumts pasargās.
Mūsu jumts kāds nu ir, tāds arī paliks. Logi arī nav nekādi jaunie. Daži rullo jau ir ar atstarojošo ārpusi. Bet vajag vairāk -austrumu saule baigi vālē un uzkarsē. . Izmēģinājumam   dienvidu puses logam sākumā pieliktā koka žalūzija (vairs nevajadzēja, kad tās vietā pielikām rullo) ārpusē darbojās pārliecinoši.

Mēs esam skopi un apdomīgi. Tādēļ devāmies ekspedīcijā uz Talsu Skandināva angāru -tur var atrast VISU. Tikai jāmeklē. Un jāpērk par lētu naudu -apm. 5 eur par žalūziju

Rezultāts -pieliktas 3 alumīnija žalūzijas, skrūvē tieši pie loga rāmja. Ja atver logu, var regulēt žalūzijas slīpumu, kaut vai aizvērt pavisam. Rudenī var arī  skrūvēt nost.
 Logu sieti -kaut kāda smalka konstrukcija ar magnētiskām lentām. Vīrs pielika tikai sietu kā īsts padomju produkts -ar abpusējo skoču. Sieti nav tādi lupatīgi, bet stingra melna plastmasa. Orģinālā samontē tīkla rāmi un iestiprina logā.

Rezultāts baigi normāls jo mums fasāde tādi gaiši pelēka,  Man no sākuma likās, ka stulbi izskatīsies tas alumīnijs.

Atslēdzies kvadra

Atb: Dzesināšana
« Atbilde #1 : 2024. gada 26. maijs, 20:44:07 »
Laimīgi, vismaz šitās problēmas man nav - ziemeļaustrumu puse, ziemā ļoooti auksti, vasarā vienkārši auksti, vai, teiksim tā, patīkami vēsi  :mrgr:  Ja ir tik karsts laiks, ka pat pie manis sāk prasīties pēc dzesināšanas, pietiek bik padarbināt kondicionieri, un ir atkal vēsi.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #2 : 2024. gada 27. maijs, 20:03:48 »
Man ir kondicionieris- tāds, ko var uzlikt, kad vajag, maksājis ap 400  eiro. Izliek trubu pa logu, ieslēdz.. lieliski dzesē. Kāpēc tādu nenopirkt, kam karsti  :?: Patiesībā man tas ir mantojumā  :)  un reti  vajag, jo nav logi saules pusē.
Ar karstumu vasarā mokās pamatā privātmājas. Es teiktu - ja  tev ir māja, tad jau nu vari atļauties investēt normālā kondiškā :talking: [size=78%].[/size]

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2024. gada 27. maijs, 20:49:31 »
Jaunā var iebūvēt, bet vecā, pārbūvētā pārāk komplicēti, tērē elektrību un nepūš tur, kur vajag. Dzīvoklītim protams var lietot tos pārvietojamos.

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #4 : 2024. gada 27. maijs, 21:32:57 »
Aaa, ok, laikam tā ir gan.Neaizdomājos, ka mājai ir vairāk stāvu un istabu  :bricks:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #5 : 2024. gada 28. maijs, 00:24:12 »
Tā saka - dzesināt?  :?:  Vai nav dzisināt no vārda dzist, atdzist, padzist... Pirmo reizi dzirdu ka saka dzesināt, varbūt var teikt vēsināt... :?:

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #6 : 2024. gada 28. maijs, 08:12:53 »
Pareizi ir dzesēt vai dzisināt. Teikt var kā grib! ir ļoti daudz apvidvārdu un arī iekšvārdu, par kuriem nav dzirdēts. Iekšvārdi- oficiāli tādi nepastāv, bet es to izdomāju un lietoju, lai apzīmētu neparastus, šaurā personu lokā lietotus vārdus. Tā teikt- savējie sapratīs. :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2024. gada 28. maijs, 10:39:42 »
Tuk, tas ir mans iekšvārds!

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2024. gada 28. maijs, 10:42:23 »
Pagaidām dzesinātāji darbojas labi. Pirms tam, kāpjot pa kāpnēm, kur lielais logs, bija kā noiet gar krāsns muti. Bet logs tomēr vajadzīgs, citādi lejā būtu galīga tumsa

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2024. gada 28. maijs, 11:31:21 »
Rīgas dzīvokli vakara saule uzkarsē. Tur lietojam atstarojošās žalūzijas, lai saulīte nesilda istabu. Starpība 2 grādi - ārā +30, iekšā +28... bet neko nemaksā :)

Laukos otrajā stāvā kondiška, lejā vēsums nonāk dabiski (baigais čakaris bija split sistēmu taisīt, jo aparāts par velti ienācās), līdz ar to varam nodzesēt max 4 grādus. t.i. ārā +30, 1. stāvā +26. arī labi. Otrajā stāvā - cik grib, tik uzliek, kaut 16. Bet elektrību rij baisi...

Dēla mājā uztaisījām ventilācijas gaisa dzesēšanu  ar ūdeni. Pašvaki, visu māju atdzesēt nevar, 1-2 guļamistabas par grādiem 5 var... Jauda par mazu tam verķim un milzonīgi logi dienvidu pusē

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2024. gada 28. maijs, 12:02:05 »
Var jau logos speciālos stiklus likt

Palasot visus variantus, manējais visekonomiskākais. Jo žalūzijām jābūt ārpusē -kā dienvidzemēs slēģi

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #11 : 2024. gada 28. maijs, 13:08:08 »
es saprotu, ka jābūt ārpusē, bet tad vējš plivina un grabina visu laiku, ne? Bet vispār es nobriedu ielikt plisētās žalūzijas iekšpusē. Varētu būt ok

Atslēdzies reno

« Atbilde #12 : 2024. gada 28. maijs, 13:14:55 »
Nostiprinātas negrabina :mrgr:

vispareizāk būtu likt īstās, ar automātiku, ārpusē. Bet uz tādiem tēriņiem neesam gatavi, nav jau arī nekādi emirāti ar 40

Iekšpusē jēga tikai ar atstarojošo virsmu, bet stikls tāpat nokarst

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2024. gada 28. maijs, 16:10:33 »
Vēl padomāju, ka ja no vārda dzesēt, tad var sanākt arī dzesināšana. Atdzesēt... bet kā pareizi tā arī nezinu  :?: 
Atkarīgs laikam no kāda materiāla celta ēka. Darbā mums birojs gs. sākumā celta mūra ēka, telpās 18 grādi. Mums koka māja, tagad 20 telpās, rītos kad dzestrums, profilaktiski atveru durvis abos mājas galos un ielaižu vēsumu, naktī arī visi logi vaļā, dienā ciet... vēl dzirdēts, kam tumšas krāsas jumti, tiem ļoti uzkarst.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #14 : 2024. gada 28. maijs, 17:19:11 »
melns kaķis arī daudz siltuma sanes iekšā! :)  :murmur: