Autors Tēma: Ko nozīmē "dragkvīns"?  (Lasīts 3589 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ...(cita)

Ko nozīmē "dragkvīns"?
« : 2024. gada 18. jūnijs, 11:09:36 »
Ko nozīmē "dragkvīns"? Saprotu, ka kāds izdomājis "kruto nosaukumu". Bet kur tam aug kājas?

Atslēdzies tuk

Atb: Ko nozīmē "dragkvīns"?
« Atbilde #1 : 2024. gada 18. jūnijs, 11:16:39 »
Savā ziņā uzstāšanās, izrādes veids kad vīrieši ar tērpu, frizūru, grimma palīdzību atveido sievietes. Kur tieši kājas, kur radās tas drag queen virziens, interesanti, jāpapēta.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2024. gada 18. jūnijs, 11:17:01 »
Drag Queen.
Puslegālajos dragreisos (vismaz es tādos video piefiksēju) un tamlīdzīgos pasākumos veči (sākotnēji homoseksuālie, tagad visādi) pārģērbjas par vulgāra izskata sievietēm – drag queen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Drag_queen
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #3 : 2024. gada 18. jūnijs, 11:21:11 »
(c)
Vārda "drag" izcelsme ir neskaidra, taču tiek uzskatīts, ka tas varētu būt cēlies no angļu valodas vārda "drag" (velkot), kas apraksta garus svārkus vai kleitu, kas velkas pa zemi. "Queen" šeit tiek izmantots kā sarunvalodas termins, kas apzīmē homoseksuālu vīrieti, lai gan mūsdienās tas attiecas uz jebkuru vīrieti, kas tērpjas sieviešu drēbēs kā daļa no izklaides.

Atslēdzies tuk

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #5 : 2024. gada 18. jūnijs, 11:41:46 »
Es ceru, ka nevienai nav problēmu ar šiem ģimenē un šeit tikai klačojaties?
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #6 : 2024. gada 18. jūnijs, 12:41:10 »
Latviešu žurnālisti atkal pārspļāvuši paši sevi- vakar bija rakstīts- dragkvīna Janīna :f-palm: . Protams, novēlu Janīnai-Jānim drīzu atveseļošanos. Laikam jau kaut kad runājām par stulbiem un pat smieklīgiem tekstiem tieši smagu vai traģisku notikumu sakarā.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #7 : 2024. gada 18. jūnijs, 12:55:16 »
(c)
Vārda "drag" izcelsme ir neskaidra, taču tiek uzskatīts, ka tas varētu būt cēlies no angļu valodas vārda "drag" (velkot), kas apraksta garus svārkus vai kleitu, kas velkas pa zemi. "Queen" šeit tiek izmantots kā sarunvalodas termins, kas apzīmē homoseksuālu vīrieti, lai gan mūsdienās tas attiecas uz jebkuru vīrieti, kas tērpjas sieviešu drēbēs kā daļa no izklaides.
vai tas gadījumā nenāk no drug queen? Tikai latvieši pārfrāzējot saka drag, ne? MHO

Atslēdzies Trix

« Atbilde #8 : 2024. gada 18. jūnijs, 13:47:40 »
IMHO nekāda sakara, kur nu vēl ar latviešiem.

Drag ir drag.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #9 : 2024. gada 18. jūnijs, 14:43:24 »
laikam Tev taisnība. Nebiju agrāk googlējis, kaut kā pie kājas tas jautājums. Un bija automātiski izveidojies priekšstats, ka tikai izmainītas apziņas (under drugs) stāvoklī cilvēki var šādi izpausties.

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2024. gada 18. jūnijs, 15:01:02 »
Vīriešiem ir dīvaina tieksme pārģērbties par sievietēm, nevajag nekādas drug

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #11 : 2024. gada 18. jūnijs, 15:51:49 »
Verka Serducka -laikam pirmais (man zināmais) Drag Queen.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2024. gada 18. jūnijs, 16:24:07 »
Bija tās divas krievu babkas manā bērnībā, Mavrikina un tā otra. Un tad mūsu pašu Jarāns un tas Paula bijušais znots, neatceros uzvārdu vairs, Mildiņa un Nabiņa pakaļ tām babkām uztaisījās.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #13 : 2024. gada 18. jūnijs, 16:32:58 »
 Ne vienā vien "dzerstiņā" puiši ir stiepuši kājās meiteņu zeķbikses un krāsojuši lūpas :rofl:

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #14 : 2024. gada 18. jūnijs, 17:17:26 »
LV laikam zinamākie dragkvīni ir Amuna Dāvis un Rojs Rodžers.