Autors Tēma: Laipni lūdzam Peoniju klubiņā!  (Lasīts 21465 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Daiquiri

Atb: Laipni lūdzam Peoniju klubiņā!
« Atbilde #15 : 2024. gada 26. jūnijs, 17:41:18 »
Solange ir fantastiska, kad es te iemācīšos bildes ielikt, tad arī savu Solangi atrādīšu

Te ir nedaudz citādāk kā Cālī, bildes (līdz 4 gab katram postam) no datora vai telefona var pievienot kā Pielikumu
Lai izdodas!  :go_go:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #16 : 2024. gada 26. jūnijs, 17:54:31 »
Ja Tu zinātu, cik neiespējami ir noķert daudzas gadsimta sākumā un līdz 50-jiem gadiem izveidotās šķirnes ...

Tu domā, ka tām, kas gadiem ir izdzīvojušas kā pagadās – palikušas no iepriekšējiem īpašniekiem, 3x pārstādītas citā vietā, un, iespējams, saziedējušās ar kaimiņienēm, ir iespējams noteikt šķirni? Zinu, ka man kādreiz bija arī baltas un tumši violetas "plānziedu", bet vairs nav. Krūmiņi it kā pēdējā laikā tajās pašās vietās, bet visas skaisti rozā pildītas. Droši vien nu jau bezšķirnes...
Bet smaržo dievīgi. Es tās, kas līdz zemei noliecās, saliku vāzē, sēdēju blakus un ostīju, ostīju, ostīju...  :)
Es visu atceros, Ričard...

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #17 : 2024. gada 26. jūnijs, 18:01:52 »
Tā, "patīk" pogu arī atradu.

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #18 : 2024. gada 26. jūnijs, 18:02:37 »
... iespējams, saziedējušās ar kaimiņienēm ...

Peonijas nesaziedas ...
Ja grib kaut ko pavisam jaunu, tad jāļauj sēklām nogatavoties, jāiesēj un gadus 5 jāgaida ...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #19 : 2024. gada 26. jūnijs, 18:16:31 »
Būtu zinājusi, ka salmi jāpaklāj... :) Man ap 45 šķirnēm dārzā. Dažas vēl zied, bet lielais vairums noziedējušas un pat bilžu nav. Nosaukumus nezinu, jo tā ir vedeklas ''saimniecība''. Šogad pirmo reizi redzu, ka pujenēm pēc ziedēšanas izveidojas zaļš un pūkains ''dubultbanāns''.

Tāpat ilgi zīlēju, kas tā par rastēniju ar lieliem tumšrozā ziediem pavasarī zied, lapas kā dilles. Tā arī esot - diļļu peonija :) .
Visus sakost!

Atslēdzies Maijabeka

« Atbilde #20 : 2024. gada 26. jūnijs, 18:18:54 »
Paldies par sarunas pārcelšanu uz citurieni, jo pateicoties PSH koppasūtījumam tiku pie Junior Miss, kurai šķiet savādāk pat nebūtu virsū skatījusies. Kā viņa zied un smaržo pēc maijrozītēm :in-love:  un nopirku tikai tāpēc, ka kasti vāca  :blushing:

Atslēdzies Traips

« Atbilde #21 : 2024. gada 26. jūnijs, 18:43:11 »
Paldies par sarunas pārcelšanu uz citurieni, jo pateicoties PSH koppasūtījumam tiku pie Junior Miss, kurai šķiet savādāk pat nebūtu virsū skatījusies. Kā viņa zied un smaržo pēc maijrozītēm :in-love:  un nopirku tikai tāpēc, ka kasti vāca  :blushing:
es pie daudziem pufiem tiku, jo kasti vācām, pufi nav manas top peonijas, bet pamazām sāku iemīlēt  :in-love:

Atslēdzies Resnā Žurka

« Atbilde #22 : 2024. gada 26. jūnijs, 19:14:28 »
Nu tad es arī ierados.
Man vēl pēdējais zieds Elsa Zass un Garden Treasure tik plaukst.

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #23 : 2024. gada 26. jūnijs, 19:31:20 »
Kamēr citi peoniju audzētāji mums pievienojas, jautājums - Kā jūsu dārzos uzvedās COC jeb 'Colonel Owen Cousins' - bijām kopā sūtījušas no PSH - manējam kāja kā čūska locījās, ziedi superīgi! Šogad līdzīgi uzvedās arī 'Juliska'.

Atslēdzies Traips

« Atbilde #24 : 2024. gada 26. jūnijs, 19:54:20 »
manu Julisku vīrs pag gad notrimmerēja līdz ar zemi, šogad viņa tēloja abižoto, izspieda tik divus tievus kātus. Colonels bija diezgan zems, apsala un tik vienu ziedu parādīja

Atslēdzies reno

« Atbilde #25 : 2024. gada 26. jūnijs, 19:55:52 »
Mēs ar savām peonijām vulgaris varam tikai sēdēt un blisināties

Forši, ka tik koša kompānija ieradusies.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #26 : 2024. gada 26. jūnijs, 20:05:53 »
Mēs ar savām peonijām vulgaris varam tikai sēdēt un blisināties

Forši, ka tik koša kompānija ieradusies.
Vai ne?  :clap:
Dārgās peoniju dāmas, mani māc ziņkāre, vai jums tiešām visa gada garumā ir ko teikt par peonijām?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #27 : 2024. gada 26. jūnijs, 20:21:33 »
Beidz, Luīz! Īstiem faniem IR! Kādas šķirnes atklātas, kur pasūtīt, kā dabūt, ko jaunu par audzēšanu... oi, es visu pat iedomāties nevaru! (Īpaši ar savu dārzniecības gēnu "kas izdzīvojis, tas lai zied"...  :rofl:  Re, izrādās, peonijas nesaziedas... un es balto peoniju pazušanā vainoju viņu ārpussugas seksualitāti, nevis ūdensžurkas, kas nograuzušas, vai citu sērgu... Nu zose, ko arī godīgi atzīstu  :?: )

Paldies, meitenes! Būs te skaistums, kur acis pamielot!
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Maijabeka

« Atbilde #28 : 2024. gada 26. jūnijs, 20:29:35 »
Kamēr citi peoniju audzētāji mums pievienojas, jautājums - Kā jūsu dārzos uzvedās COC jeb 'Colonel Owen Cousins' - bijām kopā sūtījušas no PSH - manējam kāja kā čūska locījās, ziedi superīgi! Šogad līdzīgi uzvedās arī 'Juliska'.

Mans COC pirmos 2 gadus bija līkiem kātiem, šogad (3.gads) jau smuki un taisni bija, tik bija jāstutē, jo smagi tie lielie ziedi.

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #29 : 2024. gada 26. jūnijs, 21:01:39 »

... manu Julisku vīrs pag gad notrimmerēja līdz ar zemi ...

Priecājies! Manējais pagājušajā rudenī ar frēzi iebrauca mārrutkos - tagad man ir 3 kv/m mārrutku jaunstādu, kurus nespēju ravēt ārā.
Un skrobīgākais, ka draugi un paziņas gandrīz vienbalsīgi jautā - kāpēc vīru ar frēzi nelaižu pojeņu dobē, būtu daudz mazu stādiņu
:ou: