Autors Tēma: Laipni lūdzam Peoniju klubiņā!  (Lasīts 21660 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Daiquiri

Atb: Laipni lūdzam Peoniju klubiņā!
« Atbilde #90 : 2024. gada 29. jūnijs, 09:31:15 »
Labrīt, visiem  :coffee:
Šodien viens sakarīgs pašmāju peoniju audzētājs 9.00 atvēra katalogu ar atjaunoto piedāvājumu. Ir 1+2 peonijas, kuras man tā kā vajadzētu (1 - tā ir Krasnovas 'Варенька'/'Varenka'). Pāris minūtes bija "503", pēc tam viss OK, tikai neviena no maniem "gribuļiem" atkal nebija piedāvājumā. Bet sortiments uzrunā.

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #91 : 2024. gada 29. jūnijs, 09:53:58 »
... Man šodien priecīcā projekta pirmā etapa sākums, ielies pamatiņus jaunajai siltumnīcai ...
Super!!!  :shampis:  Un cik plata/gara/augsta?

Man ir 4m plata siltumnīca uz stabveida pamatiem (1,5m ieraktām kanalizācijas caurulēm), lielākais pluss ir ļoti platas divviru durvis abos galos, kuras praktiski visu laiku vaļā.
Šogad daļu tomātu un piparus iestādīju dārzā, izskatās cerīgi  :smile:

P.S.
Pirmais mēģinājums pievienot YouTube video  :smile:

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #92 : 2024. gada 29. jūnijs, 10:10:27 »
... Apskatīju Joshua nākamā gada piedāvājumu, diezgan kārdinoši ...
Uz tām, kas jauna vai ļoti labi saglabāta auto cenu kategorijā neskatos, bet ir pāris nosaukumi, kas varētu būt ļoti interesanti  :wt:  Protams, ja Joshua atkal neizspēlēs kādu joku un pēdējā brīdī neizņems no kataloga.

P.S.
Interesanti, vai pie tām šķirnēm, kuras kādreiz bija piedāvājumā bet pēdējos 3 gadus nav redzētas, arī var tikt?

Atslēdzies reno

« Atbilde #93 : 2024. gada 29. jūnijs, 11:14:46 »
Tīra ziņkārība -par kādu cenu apm. jūs pērkat stādus? :confused:

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #94 : 2024. gada 29. jūnijs, 11:26:49 »
Tīra ziņkārība -par kādu cenu apm. jūs pērkat stādus? :confused:
Pie mums, atšķirībā no FB koppasūtījumiem, viss ir caurspīdīgs - piemēram šī rudens PSH piedāvājums - atkarībā no tā, cik vienas šķirnes saknes tiek pasūtītas, mainās arī cena. Tad pieplusējam PVN un pāris eiro par katras saknes piegādi. Normāli, ja izdodas kādai šķirnei savākt 20 gribētājus.
Pamēģināšu pievienot šī gada PSH katalogu tā atvēršanas brīdī - tur visu var redzēt.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #95 : 2024. gada 29. jūnijs, 12:14:18 »
 :rat: :rat: :rat: :rat: :rat:
Visus sakost!

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #96 : 2024. gada 29. jūnijs, 12:30:24 »
... par kādu cenu ...
Ne vienmēr peonija, kas maksā pāris simtus jūs priecēs vairāk kā tā, kuru var nopirkt par pāris vai dažiem desmitiem eiro.
vnk šī gada PSH ir vairākas šķirnes, kas pieejamas vien daži desmiti sakņu visā pasaulē.
Jo šķirne biežāk pieejama, jo tā lētāka, bet, tas nenozīmē, ka nesmukāka  :smile: :smile: :smile:
salīdzinājumam pievienoju savu iecienītāko Herluf Bidstrup bildi  :ng:

Atslēdzies Traips

« Atbilde #97 : 2024. gada 29. jūnijs, 12:56:01 »
siltumnīcas pamata stabiņi iebetonēti
man būs RalfHouse polikarbonāta 5x10 m
personīgi man peonija līdz 20 eiro skaitās lēti, 50 ir vidējais cipars, līdz 100tam vēl ok, bet tādas tik pāris sezonā paņemu, tālāk jau atkarīgs kā jumts aizbrauc

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #98 : 2024. gada 29. jūnijs, 14:23:05 »
:rat: :rat: :rat: :rat: :rat:
Man svarīgākais ir uzticamība - katram gadās kļūdīties un pasūtītās saknes vietā tiek atsūtīta citas šķirnes sakne - tikai ievērojami atšķiras pieļauto kļūdu procents un biežums. Svarīga ir pārliecība, ka problēmsituācijas gadījumā audzētājs, vairumtirgotājs vai izplatītājs gribēs kļūdas atzīt un vai vēlēsies kļūdu labot. Otrs, ne mazāk svarīgs jautājums, ir par to, kā un vai tiek reaģēts, ja nākamajā vasarā uz rudenī saņemtās peonijas lapām ir skaidri vizuāli redzamas pazīmes, kas var liecināt par peoniju vīrusa klātesamību (tas ir neārstējams, tiek izplatīts no auga uz augu ar šūnsulu, piemēram, nedezinficējot nazi u.tml.).
Abos gadījumos (gan neatbilstība šķirnei, gan iespējamās vīrusslimība) problēmsituācija var tikt konstatēta tikai nākamajā vasarā, ne uzreiz pēc sakņu saņemšanas. Dažos gadījumos peonijas pirmajā gadā var arī neuzziedēt, piemēram, pavasarī nosala ziedpumpuri, tādā gadījumā šķirnes atbilstība var tikt konstatēta vēl pēc gada ...
Tāpēc es jau vairākus gadus neko nepērku no tiem, kas savā dārzā sakni nav audzējuši, piemēram, no kāda Latvijā populāra vairumtirgotāja. Ir arī lielaudzētāji, kas daļu audzē paši un daļu audzē citi ar kuriem noslēgti līgumi, arī ar tādu koppasūtījumu organizatoriem mēģināt risināt problēmsituācijas ir gandrīz neiespējami - parasti tu tiec FB nobloķēts un izmests no grupas. Palasiet FB - problēmgadījumu netrūkst. Un gandrīz vienmēr nekāda risinājuma, neatkarīgi no saknes cenas ... Skumji ...
Bet tas ir ļoti ļoti subjektīvi  :sad_smiley:

P.S.
Pie mums sāka līt, prognoze piepildās.
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 29. jūnijs, 15:27:20 no Daiquiri »

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #99 : 2024. gada 29. jūnijs, 14:26:50 »
... man būs RalfHouse polikarbonāta 5x10 m ...
Izcili! Ja man tagad būtu jāpērk, es arī ņemtu piecmetrnieci - ne vien platāka, bet arī krietni augstāka  :smile:

Atslēdzies Taaapati

« Atbilde #100 : 2024. gada 29. jūnijs, 14:32:08 »
Par cenām es domāju to pašu ko Traips. Tagad, kad cāļa ēra beidzās, es kādu mirkli nodomāju ka stop, pietiek, šis ir  pēdējais pasūtījums. Bet tagad kad esam šeit un viss norimis, atskatos uz šo sezonu un saprotu ka esmu slima ar peonijām. Vietas dobēs vairs nav, būs jāuzrok kāds lauciņš un viss turpināsies.

Atslēdzies Taaapati

« Atbilde #101 : 2024. gada 29. jūnijs, 14:34:25 »
Ar foto šeit daudz nemocīšu, jo arī ne visai sanāk, te ir savādāka sistēma un kārtība. Manas peonijas, ja kādam interesē, var apskatīt ig, daarzsvisosgadalaikos.

Atslēdzies Taaapati

« Atbilde #102 : 2024. gada 29. jūnijs, 14:37:51 »
Kumosiņš no šīs sezonas.

Atslēdzies Taaapati

« Atbilde #103 : 2024. gada 29. jūnijs, 14:41:42 »
Apsveicu ar siltumnīcām. Pagaidām esmu atteikusies.

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #104 : 2024. gada 29. jūnijs, 14:46:02 »
Kumosiņš no šīs sezonas.
Malacītis! Pa smuko!  :big_hug: