Autors Tēma: Laipni lūdzam Peoniju klubiņā!  (Lasīts 21523 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Atb: Laipni lūdzam Peoniju klubiņā!
« Atbilde #105 : 2024. gada 29. jūnijs, 20:41:49 »
Man pujenes ļoooooti patīk. Bet esmu no vērotājiem, ne audzētājiem. Žēl, ka tās zied tik īsu laiku. Vienmēr bēdājos, kad strauji pienāk laiks ''noplūktas vistas'' sindromam dārzā...  Kaimiņsuns reiz bija atvilcis vistu un žļembāja vairākas dienas zem lazdiņām - tur viss bija baltās vistu spalvās. Baltās pujenes tieši tā sabirdina savas ziedlapiņas.

Un cik man nācies novērot, manas mierlaiku baltās un tumšrozā peonijas smaržo vienkārši brīnišķīgi un spēcīgi, ko par vedeklas krāšņajām un inčīgajām nudien nevar teikt. Trakākais ar tiem brīnumiem, kuri zied 1-2 dienas - normāls cilvēks nemaz to ziedu redzēt nedabū, ja uz darbu jāiet.

Neņemiet ļaunā profāna viedokli.  :big_hug:
Visus sakost!

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #106 : 2024. gada 29. jūnijs, 22:19:31 »
... manas mierlaiku baltās un tumšrozā peonijas smaržo vienkārši brīnišķīgi un spēcīgi ...
Kāds vācu valodā runājošs peoniju kolekcionārs savā katalogā pie šķirnes pirms zieda krāsas, formas, auga garuma un lapu formas apraksta, dažām šķirnēm raksta "sehr duftend" vai tikai "duftend", un šīs šķirnes parasti tiek izpirktas vienas no pirmajām  :smile: 
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 29. jūnijs, 22:34:25 no Daiquiri »

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #107 : 2024. gada 29. jūnijs, 22:30:46 »
Puķēm IR jāsmaržo, tas jau tikai normāli, ka smaržīgās nopērk pirmās.  Piemēram, Babītes rododendru plantācijā ir dzeltenie smaržīgie, man patika.  :flowers:

Atslēdzies Taaapati

« Atbilde #108 : 2024. gada 30. jūnijs, 08:32:47 »
Paldies, priecājos ka patīk. Jūs daudz spriežat par praktiskām lietām un tas ir svarīgi. Es atkal vairāk pa gaisu, emocijās. Liekot roku uz sirds, tagad saku, ka manas mīļākās peonijas ir ierastās formas un smaržīgās. Vienkāršas šķirnes, kas dārgi nemaksā. Manuprāt, nav nekā labāka. Jaunumus manā dārzā ieviesa vienkārši interese un nedaudz skriešana līdzi modei. Bet greznu dobi var izveidot arī pārāk neieguldoties. Galvenais lai gribēšana ir un vīzija un nedaudz gaumes. Mazliet palolota arī visparastākā peonija būs karaliska. Lai gan ko nozīmē parasta, visas ir meparastas.

Atslēdzies Traips

« Atbilde #109 : 2024. gada 30. jūnijs, 08:43:24 »
Labrīt!
Dzeru savu rīta latte  :coffee:  un štukoju kādus kalnus šodien gāzt. Siltumnīcai pamatstabiņi iebetonēti, var sākt rakt, bet varētu nerakt,  [size=78%]moš paņemt brīvdienu un iet supot [/size] :ng:

Puķēm IR jāsmaržo,

Manis pēc, lillijas un vaivariņi (ja pieņemam, ka tā ir puķe ) varētu nesmaržot nemaz, no tās smaržas pedāļus var atmest. Man patīk kā smaržo gaiss ābeļu, ievu, ceriņu un liepu ziedēšanas laikā, fantastiski  :)
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 30. jūnijs, 09:56:14 no Traips »

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #110 : 2024. gada 30. jūnijs, 10:05:28 »

Manis pēc, lillijas un vaivariņi (ja pieņemam, ka tā ir puķe ) varētu nesmaržot nemaz, no tās smaržas pedāļus var atmest. Man patīk kā smaržo gaiss ābeļu, ievu, ceriņu un liepu ziedēšanas laikā, fantastiski  :)
Jasmīnus aizmirsi pieminēt!  :talking:  Par rozēm man parasti ir vilšanās, ja dāvinātās nesmaržo :?: Toties mežrozītes, maijrozīte...mmmm...  :smile:

Atslēdzies Traips

« Atbilde #111 : 2024. gada 30. jūnijs, 10:26:36 »
Mmm, maijrozīte, tā ir bērnības smarža, pie vecmammas laukos pie dīķa auga, pasakaini smaržoja.  :in-love:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #112 : 2024. gada 30. jūnijs, 10:44:30 »
Naktsvijoles...

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #113 : 2024. gada 30. jūnijs, 11:08:34 »

Par sadaļas "Ieteikumi peoniju audzēšanā" izveidošanu aptaujā saņemtas 10+ balsis :nam: :nam: :nam:
Veram vaļā! :big_hug:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #114 : 2024. gada 30. jūnijs, 11:25:45 »
Par sadaļas "Ieteikumi peoniju audzēšanā" izveidošanu aptaujā saņemtas 10+ balsis :nam: :nam: :nam:
Veram vaļā! :big_hug:
Klau, jūs varat droši veidot jaunas tēmas, arī citās tematiskajās sadaļās. Tā teikt, apgūt jaunas teritorijas :)

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #115 : 2024. gada 30. jūnijs, 11:50:06 »
Jā, būtu  :yes:   :spicglaze:
Bet vrb peoniju lēdijām tikai peonijas galvā  :m:
Ļoooti specifiska aizraušanās un specifiska tēma. Cik tādas entuziastes nez ir LV? Kaut ko tādu pirmo reizi dzirdu.

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #116 : 2024. gada 30. jūnijs, 11:59:43 »
Klau, jūs varat droši veidot jaunas tēmas, arī citās tematiskajās sadaļās. Tā teikt, apgūt jaunas teritorijas :)
Daudzas no mums (arī es) vēl šobrīd pārdzīvojam zināmu šoku par Cāļa "aizklapēšanu", svešā vietā esam nedaudz apmulsušas, mēģinām saprast kas un kā. Paldies par viesmīlību! Nu nav tā, ka mums tikai peonijas galvā, ir arī citi tarakāni  :smile:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #117 : 2024. gada 30. jūnijs, 12:19:08 »
Kaut ko tādu pirmo reizi dzirdu.

Tur lielais nopelns būs Vēriņa kungam ar viņa grāmatu "Latvietis un viņa peonijas"...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #118 : 2024. gada 30. jūnijs, 13:58:01 »
Nu nav tā, ka mums tikai peonijas galvā, ir arī citi tarakāni  :smile:
Būtu labs nosaukums grāmatai, ja tāda tiktu uzrakstīta - "Peonijas (vai pujenes) un citi tarakāni"  :mrgr:

Atslēdzies Akacia

« Atbilde #119 : 2024. gada 30. jūnijs, 16:02:48 »
Sveikas, es arī esmu te, paldies, visiem,kas palīdzēja!