Autors Tēma: Laipni lūdzam Peoniju klubiņā!  (Lasīts 21607 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Albus Dumbledore

Atb: Laipni lūdzam Peoniju klubiņā!
« Atbilde #120 : 2024. gada 30. jūnijs, 22:59:26 »
Ir jau tā, ka peoniju noziedēšana izskatās neestētiski.
Man vairāk nepatīk, ka pēc lietus peoniju ziedu sagulst zemē. Peoniju  ziedi izskatās kā skaista meiča, kas apdzērusies un ar galvu iekritusi rasola bļodā.  :mrgr:

Atslēdzies Ms.fengshui

« Atbilde #121 : 2024. gada 01. jūlijs, 10:09:46 »
Sveikas, jaukās, es arī esmu klāt!  :big_hug:

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #122 : 2024. gada 01. jūlijs, 20:01:25 »
Kad mācījos skolā, mana draudzene, kas mācījās citā skolā, manā vietā rakstīja esejas un sacerējumus, bet es viņai rēķināju matemātiku  :smile:  Rakstīšana man nekad nav īpaši patikusi. Kopš esam ar vienu kāju pārcēlušies no Cāļa uz Sarunu Forumu, es nenormāli daudz kaut ko rakstu - ne vienmēr saprātīgi, pēc pāris stundām, kad izlasu uzrakstīto, paliek kauns - laboju, mēģinot būt toleranta, bet ne vienmēr izdodas. Tāpēc jau iepriekš atvainojos, ja esmu pateikusi ko asāku.

Ja pareizi saprotu, Forumā ierakstu pilnīgi izdzēst nevar, vajag atstāt kaut vai vienu burtu, kaut vai punktu (ja kļūdos, atvainojiet).

Būtu labi, ja mēs saprastu, skaitliski cik mēs esam veiksmīgi pārcēlušies uz Sarunu Forumu - tas bija viens no aptaujas mērķiem, pagaidām ir 18 nobalsojuši. Paldies dāmām, kas droši un skaļi paziņoja par savu ierašanos! Malacītes!!! Paldies!!!

Patiess prieks, ka ar savu aktivitāti esam ieinteresējušas Foruma pastāvīgos dalībniekus  :smile:  Varbūt kāds izdomās piepulcēties PPP-25 , redzēsim.

Vēlreiz paldies, ka jūs mani pieciešat :smile: , drīz likšos mierā, kad pārcelšanās būs pabeigta  :m:
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 01. jūlijs, 20:07:22 no Daiquiri »

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #123 : 2024. gada 01. jūlijs, 20:10:42 »
Ja paliks ieraksts ar vienu rakstuzīmi, tad admini nodzēsīs pavisam. Par to nav jāuztraucas. Pagaidām tiekam galā. :)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #124 : 2024. gada 01. jūlijs, 20:17:03 »
Augšā Iemītnieki. Sašķiro pēc reģistrācijas datuma, redzēsi savējos.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #125 : 2024. gada 01. jūlijs, 20:45:27 »
Vai, vai.. es arī nobalsoju  :blushing:   nezināju, ka balsošana vienīgi peoniju kluba dāmām...  :?:   :f-palm:

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #126 : 2024. gada 01. jūlijs, 21:05:29 »
Vai, vai.. es arī nobalsoju  :blushing:   nezināju, ka balsošana vienīgi peoniju kluba dāmām...  :?:   :f-palm:
Paldies!!!!  :big_hug: Tas ir super!!!
Ikviens tiek aicināts balsot!!! (es atkal kaut ko murgainu biju uzrakstījusi, atvainojos)
Mēs esam priecīgi par katru, kuram arī interesē peonijas  :smile: :smile: :smile:  Kaut vai tās, kas kaimiņienes dārzā aiz sētas aug. Nekādā gadījumā mēs neesam slēgta grupa, laipni lūdzam. Un nekautrējaties jautāt pat visdīvainākos un negaidītākos jautājumus! (piemēram, šovasar kādas paziņas vīrs manējam uzjautāja - kādu lāpstu viņš izmantojot, lai saraktu tik daudz bedres 1/2 metra dziļumā)  :smile:

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #127 : 2024. gada 01. jūlijs, 21:52:39 »
... šovasar kādas paziņas vīrs manējam uzjautāja - kādu lāpstu viņš izmantojot, lai saraktu tik daudz bedres 1/2 metra dziļumā  :smile:
Ja pasaki "A", tad jāpasaka arī "B" - te būs interneta video ar lāpstu, kādu izmanto mans vīrs (nav pirkta Latvijā, un tas nav mans vīrs - manējais bedres raks augusta beigās, tad nofilmēšu)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #128 : 2024. gada 01. jūlijs, 23:08:19 »
Neko viegli neizskatās...

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #129 : 2024. gada 01. jūlijs, 23:33:55 »

Neko viegli neizskatās...

Tas "paraugdžeks ar lāpstu" rok pļavā, kur augsne varbūt pēdējos 10 gadus nav apstrādāta.

Ja laukā, kur stādīs peonijas pirms tam kaut kas audzēts, piem, zemenes vai kartupeļi, tad krietni ātrāk

Atslēdzies Trix

« Atbilde #130 : 2024. gada 02. jūlijs, 00:08:31 »
Kaut kā galīgi neizskatās ne viegli, ne ātri, ne ērti...  :thinking:  Viņš tak tur skrāpējas un neko lāgā nevar izkasīt... Ar lāpstu var izrakt ātrāk un efektīvāk  :blushing: . Neizsitot rokas, ja cietāka augsne un akmeņi apakšā, jo var ar kāju iespiest, ne ar sitienu. No dziļuma, kur jau otra lāpstas tiesa, ir grūtāk izcelt, bet kad es raku stabveida pamatiem tādas bedres (apmēram 35x35 cm, stāvas un dziļas – 80-90 cm), tad dziļumā ar lāpstu sarakāju zemi un ar salocītu lāpstu "izsmēlu".

Protams, sastrādātā, mīkstā zemē, iespējams, vieglāk, to es pat varu iedomāties, bet tad es viņa vietā tā arī uzfilmētu. Galīgi neiedvesmoja.  :rofl:

Starp citu, ir labs instruments zemes urbis. Pielikšu bildi. Divatā vispār iet kā pa sviestu (urbām kapsētā urnai bedri, tur metru vajadzēja, un pa pacietu zemi ar akmeņiem). Tiem urbjiem diametri ir dažādi – 50, 100, 200 mm, gan jau vēl kāds cits arī ir. Dārzā neesmu mēģinājusi, bet pa sastrādātu zemi vispār būs viens pūtiens – ieurbj, izceļ, ieurbj, izceļ....

https://www.inserv.lv/products/83527/spiralveida-rokas-zemes-urbis-augsnei-200-mm-aw00104-awtools
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #131 : 2024. gada 02. jūlijs, 01:29:20 »
Jā ar zemesurbi, benzīna vai elektrisko jau pavisam veikli un nesāpīgi tā rakšana būtu.

Atslēdzies Traips

« Atbilde #132 : 2024. gada 02. jūlijs, 08:00:53 »
zemesurbis ir labs, bet ja trāpa uz liela akmens, tad atsitienā var konkrētus zilumus dabūt
Man vakar, beidzot, normāli nolija lietus, tagad vajadzētu samēslot peonijas

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #133 : 2024. gada 02. jūlijs, 09:15:50 »
Jā ar zemesurbi, benzīna vai elektrisko jau pavisam veikli un nesāpīgi tā rakšana būtu
Ir darīts, tikai tad jāurbj vismaz 4-5 caurumi blakus, jo peonijai vajag bedri nevis šahtu. Katrs izvēlas kā ērtāk, tas ir tāpat kā par peoniju mēslošanu - ja patīk bārstīt un ierušināt, tad kālija magnēzijs, ja laistīt - oranžais kristalons.

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #134 : 2024. gada 02. jūlijs, 09:25:15 »
Augšā Iemītnieki. Sašķiro pēc reģistrācijas datuma, redzēsi savējos
Paldies! Izcila iespēja  :shampis: