Autors Tēma: Laipni lūdzam Peoniju klubiņā!  (Lasīts 21614 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Taaapati

Atb: Laipni lūdzam Peoniju klubiņā!
« Atbilde #150 : 2024. gada 05. jūlijs, 10:23:24 »
Šoruden būs jāpārceļ milzīgs Albert Crousse, jo skujeņi saauguši viņam virsū, paredzu ka tas būs pamatīgs darbiņš ko viena pat nevarēšu izveikt un būs jāsauc palīgi. Morālam un fiziskam atbalstam :)

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #151 : 2024. gada 05. jūlijs, 14:51:06 »
Šoruden būs jāpārceļ milzīgs Albert Crousse  :)
Super!!!
Man prieks, ka kādam forši audzis  :clap: :clap: :clap:
Tad meklē bildi un liec ziņu Peonijas no mana dārza - ko šogad plānoju rakt un dalīt , šķirne smuka, varbūt kādam vajadzēs  :smile:

P.S.
Vēl viena "parādība", kas mani besī FB, ir tas, ka piedāvājot peoniju (un arī citu augus) tiek izmantotas "kreisās" bildes, piemēram, koppasūtījumā no kāda Latvijā zināma vairumtirgotāja, pie šķirnes piedāvājuma FB ir Warmerdama, PeonyShop, arī pazīstamāko Ukrainas kolekcionāru u.tml. bildes ar visām ūdenszīmēm un logo. Un tad vēl ir fotošopētās no interneta, piemēram, šķirne 'Sorbet', kas nemūžam nebūs tāda kā visiem zināmajā interneta bildē. Vairumtirgotājam izplatītājiem jānodrošina savas preces informatīvais un ilustratīvais materiāls. Ja tas nav pietiekami saistošs, tad jālūdz, lai sagatavo labāku. Tas ir tāpat, kā, piemēram, MAXIMA veikalā izmantot RIMI vai LIDL reklāmas bukletus, lai reklamētu veikalā esošo preci.

Varbūt iespējams kopīgi vienoties - vai nu izmantojam savas bildes vai arī piedāvājumā liekam bez bildēm. Ja izmantojam svešas - cienīsim autorus, pievienosim atsauces.

Noteikti kāda no Cāļa meitenēm atceras, kā Cālī pēc savām bildēm mūs sameklēja viens starptautiski pazīstams peoniju kolekcionārs no Maskavas ... Ja nekļūdos , toreiz pietika ar publisku atvainošanos un solījumu vairāk tā nedarīt  :wt: 

Atkal iznāca nepieklājīgi gari, nesakarīgi un ļoti subjektīvi.
Lūdzu, dalieties savās pārdomās - kāds ir jūsu viedoklis
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 05. jūlijs, 15:47:13 no Daiquiri »

Atslēdzies zmarina

« Atbilde #152 : 2024. gada 05. jūlijs, 16:11:00 »

Vēl viena "parādība", kas mani besī FB, ir tas, ka piedāvājot peoniju (un arī citu augus) tiek izmantotas "kreisās" bildes, piemēram, koppasūtījumā no kāda Latvijā zināma vairumtirgotāja, pie šķirnes piedāvājuma FB ir Warmerdama, PeonyShop, arī pazīstamāko Ukrainas kolekcionāru u.tml. bildes ar visām ūdenszīmēm un logo. Un tad vēl ir fotošopētās no interneta, piemēram, šķirne 'Sorbet', kas nemūžam nebūs tāda kā visiem zināmajā interneta bildē. Vairumtirgotājam izplatītājiem jānodrošina savas preces informatīvais un ilustratīvais materiāls. Ja tas nav pietiekami saistošs, tad jālūdz, lai sagatavo labāku. Tas ir tāpat, kā, piemēram, MAXIMA veikalā izmantot RIMI vai LIDL reklāmas bukletus, lai reklamētu veikalā esošo preci.

Varbūt iespējams kopīgi vienoties - vai nu izmantojam savas bildes vai arī piedāvājumā liekam bez bildēm. Ja izmantojam svešas - cienīsim autorus, pievienosim atsauces.

Noteikti kāda no Cāļa meitenēm atceras, kā Cālī pēc savām bildēm mūs sameklēja viens starptautiski pazīstams peoniju kolekcionārs no Maskavas ... Ja nekļūdos , toreiz pietika ar publisku atvainošanos un solījumu vairāk tā nedarīt  :wt: 

Atkal iznāca nepieklājīgi gari, nesakarīgi un ļoti subjektīvi.
Lūdzu, dalieties savās pārdomās - kāds ir jūsu viedoklis

Ar to vajadzētu cīnīties, bet, godīgi sakot, nezinu , kā... Es ļoti bieži situ sev pa pirkstiem, lai par šo kādam FB neaizrādītu. Jo ļoti žēl nepieredzējušos audzetājus, kuri tiek maldināti.
Un vēl kaitina tie peoniju sakņu piedāvatāji, kuri rok un tirgo saknes pārak agri, daži jau tagad. Jo tas grauj arī godīgo pārdevēju biznesu un reputāciju. Nepieredzējuši puķumīļi nopērk nekvalitatīvus stādus un tad nakamgad sākas ieraksti, ka vietējie pārdeveji ir krāpnieki utt.

« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 05. jūlijs, 16:17:16 no zmarina »

Atslēdzies Taaapati

« Atbilde #153 : 2024. gada 05. jūlijs, 17:26:28 »
Man vairāk kaitina ka neparāda zieda skaistumu, dvēseli tā teikt. Liekas ka fotogrāfējis kāds pilnīgi bezpersoniski un uz to puķi viņam nospļauties patiesībā. Dažreiz tādas sajūtas man rodas. Redzu bildi, zinu to šķirni, varbūt pat pašai ir un nodomāju, kā tā var nofotografēt, pilnīgi neko neparādīt un nepateikt. Būs laiks, sameklēšu piemērus :)

Atslēdzies Taaapati

« Atbilde #154 : 2024. gada 05. jūlijs, 17:27:28 »
12 gadus audzis Albert Crousse, labi audzis.

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #155 : 2024. gada 05. jūlijs, 19:20:27 »
Man vairāk kaitina ka neparāda zieda skaistumu, dvēseli tā teikt. Liekas ka fotogrāfējis kāds pilnīgi bezpersoniski un uz to puķi viņam nospļauties patiesībā. Dažreiz tādas sajūtas man rodas. Redzu bildi, zinu to šķirni, varbūt pat pašai ir un nodomāju, kā tā var nofotografēt, pilnīgi neko neparādīt un nepateikt. Būs laiks, sameklēšu piemērus :)

Mana peoniju foto autoritāte Nr.1 jau vairākus gadus ir peoniju kolekcionāre, pēdējā laikā arī nedaudz selekcionāre, Marina Balassis  :flowers: :flowers: :flowers:
Lūk, daži paraudziņi - foto: Marina Balassis

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #156 : 2024. gada 05. jūlijs, 21:59:01 »
Ar peoniju bildēm, kas nes sevī lielu enerģijas un emociju daudzumu, ir ļoti bīstami - ieraugi, un pēc tam naktī nevari gulēt ...  :smile:
Un tad sēdies pie datora un meklē, kur var dabūt.

Man šogad tā bija ar Dick Westland nobildēto 'Carmen' (pagaidām vēl nereģistrēta šķirne).
Ja visi apstākļi sakritīs, tad varbūt ...
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 06. jūlijs, 22:00:55 no Daiquiri »

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #157 : 2024. gada 10. jūlijs, 10:43:45 »
Šorīt saņēmu vēstuli (vēl viens Sarunu Foruma bonuss - ne vien čats, bet arī e-pasts):
" ... Nebiju plānojusi, tagad apsveru domu nopirkt iestādīt kādas 2-3 dažādu krāsu peonijas, kopā līdz 50 eiro. Smaržīgas, lai var nogriezt vāzei. Ko ieteiksiet? ... "

Varbūt līdz rudenim, kad jāstāda peonijas, vēl kādam SF dalībniekam rodas tāda ideja? Varbūt izveidojam jaunu tēmu? Ja nu kādam noder ... (kad uzmetu iespējamo tēmu sarakstu, par tādu neiedomājos)  :wt:

P.S.
Ko daru nepareizi - kad iekopēju vēstules fragmentu, mainījās burtu lielums. Izlaboju uzliekot Arial 10
:confused:
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 10. jūlijs, 11:03:14 no Daiquiri »

Pieslēdzies reno

« Atbilde #158 : 2024. gada 10. jūlijs, 14:04:03 »
Ar tiem burtiem tā notiek, čakars, bet samierinos

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #159 : 2024. gada 10. jūlijs, 14:36:49 »
Ar tiem burtiem tā notiek, čakars, bet samierinos

Paldies, viss OK. Tikai sapratu, ka nedrīkst iepostēt un aizmirst - jāpaskatās (pie viena var vēlreiz izlasīt, ko esi sarakstījusi)  :coffee:

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #160 : 2024. gada 12. jūlijs, 14:02:08 »
" ... Nebiju plānojusi, tagad apsveru domu nopirkt iestādīt kādas 2-3 dažādu krāsu peonijas, kopā līdz 50 eiro. Smaržīgas, lai var nogriezt vāzei. Ko ieteiksiet? ... "

Viena no šķirnēm, kuru ieteicu, bija 'Blonde Vision' (diemžēl, bez smaržas, citādi perfekta, izcili labi aug, zied ļoti agri un bagātīgi), ieskatam Ukrainas peoniju kolekcionāru video un APS šķirnes apraksts https://americanpeonysociety.org/cultivars/peony-registry/blonde-vision/

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #161 : 2024. gada 12. jūlijs, 20:44:07 »

Vēl viena no peonijām, par kuru ieteicu padomāt, ir 'Etched Salmon' - patīkams aromāts, izcili kvalitatīvi ziedi, kas teicami izskatās gan krūmā gan vāzē, ļoti labi aug, zied bagātīgi. Ieskatam YouTube video (krievu valodā) un APS šķirnes apraksts https://americanpeonysociety.org/cultivars/peony-registry/etched-salmon/

Pieslēdzies reno

« Atbilde #162 : 2024. gada 12. jūlijs, 20:58:05 »
Un kur tādu var nopirkt un cik maksā stāds? Sakārdinājāt mani, kādu jau varētu

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #163 : 2024. gada 12. jūlijs, 21:46:50 »
Un kur tādu var nopirkt un cik maksā stāds? Sakārdinājāt mani, kādu jau varētu

Ieskatam pievienoju pēdējo trīs gadu Peony Shop Holland (PSH) katalogus - katru gadu piedāvāto šķirņu sortiments atšķiras, jo daudzas šķirnes tiek raktas ik pēc gada, var redzēt, kā mainās vienas saknes cena atkarībā no pasūtīto sakņu skaita 1+, 3+, 20+, 100+ ..., arī to, kā mainās vienas šķirnes cena pa gadiem. 2024.gada PSH katalogā ir ļoti daudz jaunšķirņu, kuras piereģistrētas pēdējo 3-4 gadu laikā, pasūtīšanai pieejamo sakņu skaits tām ļoti neliels, tāpēc tām arī diezgan astronomiskas cenas. Salīdzināšanai jāpapēta iepriekšejo gadu katalogi.

Lieliski, ja vienai šķirnei izdodas savākt 20 gribētājus (katalogā redzamā 20+ cena daudz patīkamāka). Bet tiek pasūtīts arī pa vienai, divām piecām saknēm no škirnes, tikai tad to cena ir 1+ vai 3+. Tad pieplusējam 21% Latvijas PVN un pāris eiro par atsūtīšanu.

Visas cenas caurspīdīgas, viegli izsekojamas. Pirmā iemaksa 30% decembrī-janvārī, atlikušais augustā. Saknes tiek atsūtītas septembra beigās-oktobra sākumā.

Stādīt var kamēr zeme vaļā (man tas ir normāli, kad dažas saknes iestādu ap Ziemassvētkiem).

PSH kataloga atvēršanas laiks precīzi nekad nav zināms, vienmēr jārēķinās ar to, ka pirmo 5 min laikā daļa šķirņu tiks izķertas. Dažreiz augusta beigās-septembrī, ja peonijas labi augušas, dažas izpārdotās šķirnes tiek piedāvātas atkārtoti.

Tas īsumā par vienas peoniju audzētavas- Peony Shop Holland, kur iepērkas peoniju draugi no visas pasaules, katalogu un cenām. Bet ir vēl citas peoniju audzētavas visā pasaulē, kurām ir savi katalogi un cenas, arī dažāda reputācija

Par peoniju izplatītājiem (pārpircējiem), kuri tirgo peoniju saknes neaudzējošu vairumtirgotāju produkciju, atļaušos neizteikties ...  :fryingpan:   

P.S. Nav ilgi jāgaida - drīz Peoniju klubiņš atdzīvosies un mēs sāksim "cepties" un prognozēt PSH-2025  :b:
Laipni lūdzam pievienoties!
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 13. jūlijs, 07:55:34 no Daiquiri »

Pieslēdzies reno

« Atbilde #164 : 2024. gada 12. jūlijs, 22:39:42 »
Sarežģīti....