Autors Tēma: Laipni lūdzam Peoniju klubiņā!  (Lasīts 21567 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Daiquiri

Atb: Laipni lūdzam Peoniju klubiņā!
« Atbilde #240 : 2024. gada 07. oktobris, 08:31:00 »
Meitenes, varbūt jūs to jau sen bijāt pamanījušas un izmantojat, bet man vajadzēja pāris mēnešus ...
To, ka SF ir nedaudz citādāk kā Cālī, mēs pamanījām uzreiz. Vai sliktāk - NĒ, tikai citādāk, un vēl ir daudz daudz dažādu iespēju, kuru nebija Cālī, un kuras mums pašām jāatklāj (jo instrukcijas un FAQ mēs jau nelasām  :blushing: ).

Par nosūtīto vēstuļu saglabāšanu un atrašanu jau rakstīju. Tagad par to, kā ātri var caurskatīt visus jaunākos ierakstus, lai neko nepalaistu garām.
SF apakšējā kreisajā stūrī ir "Infocentrs", kur tiek piedāvāta iespēja "Skatīt foruma jaunākos ierakstus". Uzklikšķinot, mēs ātri varam caurskatīt pēdējo 3-5 dienu ierakstus. Tikai uzmanību!!! - ja mēs to darām neielogojošies SF (kā viesi), tad mēs redzēsim tikai daļu no ierakstiem, bet, ja mēs ielogojamies, tad redzēsim visus - arī tos, kas ir Peoniju klubiņa PPP apakšsadaļā. Pievienoju bildītes. Varbūt kādam var noderēt  ;)

Kaut kā tā

Atslēdzies Traips

« Atbilde #241 : 2024. gada 07. oktobris, 19:53:37 »
Es ar te pusi no visa nesaprotu un nespēju izsekot visam  :alt:

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #242 : 2024. gada 08. oktobris, 07:22:38 »
Es ar te pusi no visa nesaprotu un nespēju izsekot visam  :alt:
Arī man SF daudz kas ir "kosmoss", bet necenšos iespringt, ja vajadzēs, uzjautāšu (tas arī mani ļoti uzrunā SF, ka šeit ir ļoti atsaucīgi admini )
Patīk, ka uzreiz var redzēt, ja Peoniju klubiņā kāds kaut ko ierakstījis

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #243 : 2024. gada 14. oktobris, 20:54:48 »
Jautājums gudrajām puķu dāmām, cik lielu aukstumu spēj izturēt ciklamena? Par atraitnītēm zinu, ka līdz -5 grādiem.

Atslēdzies NuclearBaby

« Atbilde #244 : 2024. gada 17. oktobris, 10:54:39 »
Jautājums gudrajām puķu dāmām, cik lielu aukstumu spēj izturēt ciklamena? Par atraitnītēm zinu, ka līdz -5 grādiem.
Es arī šoruden eksperimentēju ar ciklamenu. Meklēju internetā informāciju, bet nekā prātīga tur nav. Šur tur rakstīts, ka it kā sīkziedu ciklamenas pacieš īslaicīgi līdz -4, bet lielziedu ir jūtīgākas pret salu. Par eksperimenta rezultātu varēšu ziņot vēlāk, jo man viņas stāv nojumē pie ārdurvīm, kur vēl nav bijis zem 0 (to var redzēt pēc blakus esošajām dzīvajām begonijām). Vienīgi jāņem vērā, ka persijas ciklamenas (tās, kuras veikalā pārdod podiņos) ir jāsargā no lietus, jo it īpaši vēsā laikā saknes kakls ātri padodas puvei.

Atraitnītēm tie -5 grādi ir tikai ziediem un lielajiem pumpuriem  :) Un arī atkarīgs no šķirnes - dažām ziedi jau bojājas pie -2, bet citas vēl ir tīri ok pie -5. Pašu augu mūsu apstākļos ar aukstumu īsti nav iespējams nobeigt, pat ja aug podiņā (nu, varbūt ja poda augšpusē izveidojas peļķe, kas sasalst un atkūst ik pa brīdim...). Rudenī atraitnītēm lielākā problēma ir sēnīšu slimības, tāpēc pie mums viņas rudenī audzē maz.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #245 : 2024. gada 17. oktobris, 11:35:53 »
O, paldies par atbildi. Mana ciklamena stāv zem nojumes, kur lietus tieši virsū netiek. Salnas arī nav bijušas, jo skaistnātre vēl dzīva, tā parasti iznīkst pirmā.

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #246 : 2024. gada 19. oktobris, 08:43:24 »
Caurskatot kāda "pusaizmiguša" un pēdējos pāris gadus praktiski nefunkcionējoša puķu audzēšanas entuziāstu foruma arhīvu, izlasīju par iespēju, kā PSH katalogā sameklēt ... pārdotās peonijas.
Mani nedaudz pārsteidza, ka, izvēloties 2025.gadu, sarakstā var ieraudzīt 'Angel Cheeks' (vēl nesen bija 2025.ggada katalogā).
https://www.peonyshop.com/peony-assortment/availability/sold-out-peonies/

Citas forumā aprakstītās iespējas, piem., atlasīt peonijas pēc sev vēlamās cenas, vai sameklēt Joshua sējeņus, (neaizmirstam izvēlēties 2025.gadu) mēs protam  :smile:
https://www.peonyshop.com/peony-assortment/price/11,25 un https://www.peonyshop.com/peony-assortment/peony-use/seedlings

Saulainu, prieka pilnu un darbīgu sestdienu!

Atslēdzies zemudensroze

« Atbilde #247 : 2024. gada 29. oktobris, 09:06:53 »
Paldies Traipam par peonijām.
Varbūt mums vajadzētu pāriet uz Facebook un tur izveidot savu grupu?

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #248 : 2024. gada 29. oktobris, 10:46:36 »
Paldies Traipam par peonijām.
Varbūt mums vajadzētu pāriet uz Facebook un tur izveidot savu grupu?

Mums katram ir savi mediju lietošanas paradumi. Mainoties laikam, mainās mūsu paradumi, mainās platformas, kuras izvēlamies. Instagram, TikTok, WhatsApp, X (twitter), YouTube, Facebook, Telegram - tas ir tikai dažas no sociālo mediju platformām, kurās daudzi no mums ieskatās ik dienas. Vieni seko līdzi sev aktuālām tēmām, citus interesē ārzemju vai pašmāju influenceri un interneta slavenības. Tas viss ir forši, tikai tas prasa nenormāli daudz brīva laika.

Personīgi mani ļoti ļoti apmierina PPP - droši, ar garantiju, bez stresa un drudžainas raustīšanas. Es PPP pieņemu kā projektu, kuram ir konkrēts mērķis, un kuru var realizēt ar pieejamiem resursiem.

Par Facebook peoniju grupām - varbūt kāds ir saskaitījis, cik tādu ir? Es piesekoju divām - vienai pašmāju un vienai ukraiņu, un vēl dažiem peoniju kolekcionāriem.

Atslēdzies zemudensroze

« Atbilde #249 : 2024. gada 30. oktobris, 09:38:19 »
Varbūt ar laiku pieradīšu. Paldies par šo iespēju šeit runāties.

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #250 : 2024. gada 31. oktobris, 08:32:01 »
Vakar kādā nelatvijas peoniju audzētāju forumā tika spriests par Warmerdam sezonas noslēguma atlaidēm - Rūds it kā esot apstiprinājis, ka arī šoruden tādas būs. No personīgās pieredzes - saknes tiek saņemtas novembra pēdējās dienās vai decembra pirmajā nedēļā. Ja stādāmbedre un ķerra ar nesasalušu augsni apbēršana sagatavota, nav problēmu, viss aug lieliski. Par atlaidēm - ja 20%, tad cena ar Latvijas PVN ir pāris eiro zemāka kā šobrīd katalogā bez PVN, ja 25 vai 30%, tad vēl zemāka. Īpaši izdevīgi, ja iekārota kāda ne pārāk lēta šķirne ...  :smile:
Ja pasūtījumā ir 7 saknes vai vairāk (skaits dažreiz mainās), tad piegāde ar kurjeru bez maksas.
Ieskatījos katalogā - tas tiek papildināts, pirms nedēļas bija ~115, šorīt 127. Atlikušo sakņu skaits dažāds, vairākas šķirnes ir pa vienai divām.
Pievienoju aktuālo katalogu (PIELIKUMĀ).

Varbūt kādam ir interese?
Meklēju kompanjonus - mani varētu interesēt viena vai divas šķirnes (ar bezmaksas piegādi).
Tikai jārēķinās, ka samaksa būs jāveic dienas laikā.

Atslēdzies SaneS

« Atbilde #251 : 2024. gada 31. oktobris, 22:50:52 »
Ja ar bezmaksas piegādi, tad es neatteiktos no  Garden Lace un, ja parādītos pēkšņi - arī Walla Walla.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #252 : 2024. gada 03. novembris, 21:12:46 »
Intereses pēc papētīju vietējo piedāvājumu, iespējams, ka tas nāk no kādas peoniju klubiņa dāmas. :) Man pašai nevajag, bet par skaistumu vienmēr var papriecāties.
https://www.ss.com/msg/lv/agriculture/seeds-and-seedings/ifxbg.html

Ja man būtu liels zemes gabals, iespējams, gribētu šo:
https://www.ss.com/msg/lv/agriculture/seeds-and-seedings/blfmil.html

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #253 : 2024. gada 03. novembris, 21:42:56 »
Ja man būtu liels zemes gabals, iespējams, gribētu šo:
https://www.ss.com/msg/lv/agriculture/seeds-and-seedings/blfmil.html

Pirms pāris gadiem bijām iebraukuši pie Ostrobroda - lieli malači, un ļoti interesanti stāstnieki (un perfekti tirgotāji arī  :rofl: )
https://lv.walnut.lv/catalog

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #254 : 2024. gada 04. novembris, 12:26:40 »
... par Warmerdam sezonas noslēguma atlaidēm ...

Ja nekļūdos, pagajušajā rudenī tas bija 8.novembrī