Autors Tēma: Laipni lūdzam Peoniju klubiņā!  (Lasīts 21519 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Daiquiri

Atb: Laipni lūdzam Peoniju klubiņā!
« Atbilde #255 : 2024. gada 08. novembris, 22:06:02 »
Ja nekļūdos, pagajušajā rudenī tas bija 8.novembrī

Diemžēl, nesagaidīju pasūtījumam ar bezmaksas piegādi nepieciešamo "līdzbraucēju" skaitu, tāpēc iecerēto 'Triphena Parkin' nepasūtīju ... Žēl ...
Atvainojos meitenēm, kas bija izteikušas gatavību kopā ar mani piedalīties End of Season Sale - mūsu bija par maz ...

P.S. Info Peoniju klubiņā bija precīza - 8.novembris, 20% un bezmaksas piegāde  :smile:

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #256 : 2024. gada 11. novembris, 12:59:27 »
Tāpat kā iepriekšējos gadus tas bija Cālī, arī šoruden ikviens Foruma dalībnieks tiek aicināts pievienoties peoniju sakņu koppasūtījumam no Peony Shop Holland uz 2025.gada rudeni.
Lai saprastu, ko un cik daudz mēs šogad gribam pasūtīt no PSH, tāpat kā citus gadus ir izveidota aptaujas tabula

Lai izdodas!

Dažas no video redzamajām peonijām būs jaunajā 2025.gada piedāvājumā

« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 11. novembris, 20:15:58 no Daiquiri »

Atslēdzies NuclearBaby

« Atbilde #257 : 2024. gada 17. novembris, 18:06:22 »
Man ir ierosinājums. Tā kā peoniju klubiņš darbojās jau vairākus gadus, droši vien daudzām dalībniecēm ir peoniju fotogrāfiju galerijas. Ja tās ir publiski apskatāmas (instagram, facebook), varbūt varat padalīties ar linkiem :)  Man šķiet, ka dažas Instagram, jau esmu atradusi, bet gan jau ka ir vēl vairāk :)
p.s. man pašai pagaidām vēl nekā daudz nav, pārsvarā visas peonijas ir jaunas vai tikko iestādītas. Nākamvasar labošos.

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #258 : 2024. gada 19. novembris, 12:09:36 »
Traips mūs aicināja padomāt - vai tiešām 2025.gada PSH piedāvājumā nav nevienas šķirnes, kuru mēs kopīgi varētu pasūtīt veselu kasti, izmantojot 20+ cenu atlaidi.

Iespēju robežās ieskatījos vienā samērā lielā koppasūtījumā no PSH, ko vēlas uz nākamrudeni pasūtīt citzemju peoniju audzētāji. Visi šausminās, ka katalogā katastrofāli samazinās šķirņu skaits (bet klusībā cer, ka Joshua tomēr kaut ko iedos  :m: ).

No Joshua "simtniecēm" negaidīta interese par 'Helsinki', interesē arī dārgākie sējeņi. Ne pārāk dārgo peoniju grupā - no visa pa druskai, vieni no līderiem 'Bartzella' (izņemta), 'Henry Bockstoce', 'Mary Jo LeGare', 'Avis Varner' un 'Lillian Wild' (Traips prognozēja, ka šai šķirnei būs tikai 3+ cenu atlaide).

Varbūt ir idejas, uz ko mēs kopīgi varētu sadūšoties? Paldies, ja atsauksieties! :big_hug:
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 19. novembris, 13:12:49 no Daiquiri »

Atslēdzies NuclearBaby

« Atbilde #259 : 2024. gada 19. novembris, 12:50:04 »
No tām, kam tabulā vismaz uz šo brīdi ir 20+cena, pagaidām visvairāk gribētāju ir King's Day, Paul Bunyan un Omeo Snow. Mums gan pagaidām tabulā ir tikai 27 dalībnieces (ja pareizi saskaitīju), tātad jāņem ir gandrīz visām, lai sanāktu kaste, bet droši vien ilggadējām dalībniecēm jau +/- viss no populārajām šķirnēm ir.  Otrs variants ir sākt ar kaut ko retāku, kas nav gandrīz nevienai, bet te man nav viedokļa, kas tas varētu būt. Ja vispār kaut kas tāds tabulā ir. Man, piemēram, patīk daži plikie PSH sējeņi, bet neuzrunā tik ļoti, lai es viņus ņemtu par 50-70 EUR.

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #260 : 2024. gada 19. novembris, 13:26:05 »
... Ja vispār kaut kas tāds tabulā ir ...
Ja pareizi saprotu, Joshua ievērojami samazina peoniju šķirņu skaitu, liekot uzsvaru uz savie sējeņiem (pirms pāris gadiem šķirņu skaits sadaļā "All peonies Online" tuvojās tūkstotim).
2026.gadā, ja nekas nemainīsies, ieplānotas vairākas ukraiņu un krievu selekcionāru šķirnes.
Atkal atsaucos uz citzemju koppasūtījumā lasīto - varbūt var Joshua uzjautāt par kādu šķirni, kura vēl pērn bija sarakstā, bet šogad izņemta. Tikai jāzina, ko prasīt ...

« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 19. novembris, 16:27:31 no Daiquiri »

Atslēdzies Taaapati

« Atbilde #261 : 2024. gada 19. novembris, 13:47:31 »
Tā ir, visas iespējamās krāsas ir dārzā jau pārstāvētas vairākos eksemplāros. Stādīt stādīšanas pēc negribas, jo dārza darbu pitiek visiem, es domāju. kings day mazliet atgādina pasteleganci, omeo snow ir vēl viena balta kupla peonija līdzīga daudzām...Šajā koppasūtījumā vēl atradu sev ko interesantu, domāju vēl vienu gadu atradīšu, bet tad man personīgi jāsāk draudzēties ar veselo saprātu un jābridz šitas  :tea:

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #262 : 2024. gada 19. novembris, 14:53:38 »
… visas iespējamās krāsas ir dārzā jau pārstāvētas …
Un cik no tām smaržo? Vasarā, kad bija peoniju laiks, bieži dzirdēju frāzi - smuka jau ir, bet gribas, lai no smaržas galva reibtu
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 19. novembris, 16:24:25 no Daiquiri »

Atslēdzies Taaapati

« Atbilde #263 : 2024. gada 19. novembris, 17:34:43 »
Man smaržīgās, pagājušā gadsimta peonijas tiešām ir pirmajā vietā. Galvastiesu augstāk par mūsdienu jaunajām šķirnēm. Man ir ko salīdzināt un tāds ir mans secinājums. Peoniju pasaulē es izrādījos konservatīva.

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #264 : 2024. gada 19. novembris, 17:44:01 »
Man smaržīgās, pagājušā gadsimta peonijas tiešām ir pirmajā vietā.
Tas mani nomierina, jo citādu man nav :)

Atslēdzies Taaapati

« Atbilde #265 : 2024. gada 19. novembris, 17:54:09 »
Un tas nenozīmē tikai eduli un maximu:) Ir daudz vēl. Tās šķirnes es uztveru kā smalkākas. No vecām gleznām, forma, kritums, smarža. Neviens hibrīds tāds nav. Daudz rupjāki, liela plastmasas puķe uz resna stīva kāta:) Ir savs šarms nenoliedzami, valdzinājums, bet...

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #266 : 2024. gada 19. novembris, 17:57:16 »
Manējās ir kādus gadus 70 vecas vismaz. Kad ziedēs, nobildēšu, gan jau arī vecajām šķirnēm ir nosaukumi :)

Atslēdzies Taaapati

« Atbilde #267 : 2024. gada 19. novembris, 18:09:22 »
Oho Spārkla, 70!

Atslēdzies Taaapati

« Atbilde #268 : 2024. gada 19. novembris, 18:13:29 »
Šoltena sējeņi patīk ļoooti. Varu apbrīnot un pētīt fotogrāfijas un priecāties. Bet ne reizi nav gribējies kaut vienu iegādāties. Neizjūtu vajadzību jo tāpat tik daudz skaistu brīnumu ir pieejami.

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #269 : 2024. gada 19. novembris, 18:38:28 »
Manējās ir kādus gadus 70 vecas vismaz. Kad ziedēs, nobildēšu, gan jau arī vecajām šķirnēm ir nosaukumi :)
Varbūt kāda no šīm?