Pirms pāris dienām abas manas bērnības draudzenes (kā sazvērējušās

) mani tirdīja - ko es zinu par peoniju pavairošanu ar lapu spraudeņiem, un vai pati esmu mēģinājusi. Kāpēc tāda interese? - tiktokā un FB klīstot daudz video (ne tikai ķīnieši, bet arī citās valodās runājošie), kur tiek praktiski parādīts, kā no katras nogrieztās peoniju lapas var iegūt trīs pilnvērtīgas peoniju saknes

. Teicu, ka tiktoku neskatos, un WhatsAppā arī nevien man kaut ko tādu nav sūtījis. Teicu, ka Vēriņš savās grāmatās piemin iespēju veidot virs krūma kasti, pakāpeniski piebērt augsni, un cerēt, ka kaut kas izdosies, bet no katras lapas trīs ...
Tas ļoti subjektīvi, iespējams, ka kļūdos, bet, manuprāt, tas ir kārtējais interneta feiks. Pati esmu ar zaļajiem spraudeņiem apsakņojusi hortenzijas un forsitijas, arī flokšus. Ja siltumnīcā kādam supergardam tomātam izaugusi nepamatīta pazare - arī to var apsakņot, bet peonijas, manuprāt, nē. Labvēlīgos apstākļos, iespējams, var panākt, ka peoniju lapu spraudeņiem izaug tievas baltas sūcējsaknītes, bet kas notiks ziemā? Zaļais laksts aizies bojā, bet gumsakne ar pumpuru nebūs paguvusi izveidoties, būs tikai t.s. sūcējsaknes.
Iespējams kļūdos, tāpēc, ļoti priecāšos, ja dalīsieties ar pieredzi un viedokli
Pievienoju video, kas pirmais izlēca ieGooglējot "peoniju pavairošana ar zaļajiem spraudeņiem"