Autors Tēma: Laipni lūdzam Peoniju klubiņā!  (Lasīts 21644 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Atb: Laipni lūdzam Peoniju klubiņā!
« Atbilde #345 : 2025. gada 12. februāris, 12:55:14 »
Mani nošokēja tas gabaliņš no bērnu grāmatas par zvēriņiem -Kurmis stāsta, kā viņš  sagādā svaigu gaļu uz ziemu -tā speciāli prot iekost sliekai, tā paliek dzīva, bet nekustās un aizbēgt nevar. Šausmīgi

Atslēdzies NuclearBaby

« Atbilde #346 : 2025. gada 12. februāris, 14:29:20 »
man kurmuļu žēl (kā jau visu kustoņu), šamie tak patiesībā tik bezpalīdzīgi. Tik vien var kā pa zemi rakties savu dienišķo slieku meklējumos. Skatos ka pilsetā starp apstādījumiem vieni vienīgi rakumi... a ko šamiem darīt ,ja katrs zāles skvēriņs iežogots ar asfaltu, bruģi un citām nepārejāmam šķēršļu trasēm .Man liekas, pēc loģikas, strāda zemes apstrādāšana .Nelien kurmis tur, kur kāds cits jau uzracis.Nu, kartupeļu laukā tak šams nedzīvo  :scratch:

Tātad, mans prāts saka, vajag rakt pirms kurmja  :)
Nē, man diemžēl kārtīgi pastrādāja kurmji arī dobēs. Bet no turienes izdevās ar karbamīda palīdzību izdzīt. Tad banda pārmetās uz zālāju.  Nav tā, ka kurmji ir viennozīmīgi slikti, jo izrādās, ka ēd ne tikai sliekas, bet arī ūdensžurku mazuļus un zemesvēžu kāpurus. Tāpēc arī neko nedarīju, kamēr bija tikai daži rakumi, un 5 gadus situācija bija stabila. Bet tagad jau rakumu zālājā ir vairāk kā zāles. Vismaz to dārza daļu, kur robots, pa vasaru kurmji respektēja, bet tagad arī tai ir ķērušies klāt.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #347 : 2025. gada 12. februāris, 19:20:39 »
zālespļāvējs rada vibrāciju, kas jūtīgajam zvēriņam nepatīk... tātad biežāk japļauj zāle :)
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #348 : 2025. gada 15. februāris, 21:14:02 »
kādu laiku nebiju skatījusies FB peoniju koppasūtījumus (man nobukmārkotas kādas 4-5 grupas kur pērk un pārdod peonijas, daudzas jaunās nezinu, īpaši arī nemeklēju)

Jautājums zinātājām - varbūt ir kāda nojausma par FB piedāvātajām "Peonijām no Holandes" - no kura vairumtirgotāja noliktavām vai peoniju dārza nāk šīs peonijas? (uzjautāju FB koppasūtījuma organizatorei, bet gudrāka nepaliku - no Holandes ...)  Pēc koppasūtījumam pievienotajām bildēm nav iespējams atpazīt - tur kārtīgs "rasols" - gan gan GreenWorks, gan BOT, gan Groot&Groot u.c. - no visiem pa drusciņai...

P.S.
pievienoju "pašceptu"
bildi, lai būtu jautrāk

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #349 : 2025. gada 16. februāris, 13:34:05 »
Simmons (NZ) peoniju audzētava piedāvā vairākas jaunas ļoti interesantas šķirnes, arī labi pazīstamās ('Eternal Love', 'Seidl's Super' u.c.)
Saknes tiks izsūtītas maija beigās (mūsu ziemas mēnešos Jaunzelandē ir vasara 🙂)

Fitosanitārais sertifikāts ~151 € + PVN + sūtīšana + muitas nodoklis?

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #350 : 2025. gada 26. februāris, 10:46:58 »
nebiju domājusi, ka tik strauji tiks izpirktas ne vien arī iepriekšējos gados piedāvātās peonijas, bet arī Joshua jaunās šķirnes - šorīt PSH 2025.gada rudens katalogā palikušas tikai 100...

Atslēdzies NuclearBaby

« Atbilde #351 : 2025. gada 26. februāris, 20:57:01 »
nebiju domājusi, ka tik strauji tiks izpirktas ne vien arī iepriekšējos gados piedāvātās peonijas, bet arī Joshua jaunās šķirnes - šorīt PSH 2025.gada rudens katalogā palikušas tikai 100...
Man ir aizdomas, ka Joshua jau visus savus lauciņus ir apstādījis ar savām šķirnēm un citas šķirnes ir palikušas nelielā skaitā. Arī nākamajam gadam piedāvājums ir krietni sašaurināts (sākumā bija 300+ šķirnes, nu vairs tikai 243, kas vēl tur līdz rudenim paliks pāri...). Diez vai tik ļoti ir audzis pieprasījums, ticamāk ka piedāvājums ir kļuvis knapāks (arī no katras šķirnes mazāk sakņu).  Bet nu nekas, tūlīt, tūlīt būs klāt pavasaris, un varēsim priecāties par peonijām kas JAU ir iestādītas  :saule:

Atslēdzies Taaapati

« Atbilde #352 : 2025. gada 08. marts, 10:20:02 »
Sveiciens  :saule:

Atslēdzies Dominikana

« Atbilde #353 : 2025. gada 09. marts, 14:06:24 »
Jau tā dārzam piekto stūri meklēju, bet te vēl kaitina :), paskatījos uz bildi un man pat šķiet peoniju smaržu sajutu :)! :saule:

Atslēdzies reno

« Atbilde #354 : 2025. gada 09. marts, 16:02:52 »
Bet es nopirku Sara Bernard  ... Maximā, laikam 5 eur :rofl:

Atslēdzies Taaapati

« Atbilde #355 : 2025. gada 09. marts, 18:49:10 »
Kad ar bordo darbojaties?

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #356 : 2025. gada 10. marts, 08:00:05 »
Kad ar bordo darbojaties?
Man vēl nedaudz par agru - tikai pāris krūmiņi pirmos sarkanos degunus knapi izbāzuši.

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #357 : 2025. gada 25. marts, 20:39:08 »
info no FB: izveidots "Scholten Peony Breeding B.V."

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #358 : 2025. gada 19. aprīlis, 18:27:17 »
Jauna grāmata par peonijām!

Kā grāmatas anotācijā raksta tās autors:
"Šī grāmata atšķiras no lielākās daļas līdzīgu izdevumu, kuros parasti tiek apskatīta peoniju audzēšana, to vēsture un klasifikācija.

Tas viss ir atrodams arī šeit, taču grāmatas galveno daļu veido mans personiskais un dzīvīgais stāsts par pieredzi, audzējot peonijas tieši pārdošanai — par manām metodēm, centieniem un, jā, arī kļūdām. Ar tām es dalos atklāti, lai brīdinātu jūs no līdzīgām situācijām.

Es detalizēti aprakstu visu procesu — sākot no kolekcijas veidošanas principiem, lai tā būtu pieprasīta klientu vidū, līdz pat peoniju iegādei, stādīšanai, audzēšanai, uzskaitei, fotografēšanai un beidzot — sūtījuma nosūtīšanai klientam.

Stāsts sākas no paša mana ceļa sākuma — kā es nonācu līdz peonijām. Tā ir sava veida autobiogrāfija.

Grāmatā ir daudz krāsainu ilustrāciju un fotogrāfiju.
Materiāls paredzēts gan iesācējiem, gan pieredzējušiem peoniju audzētājiem"

https://alexflowers.lv/iegadajieties-gramatu/