Autors Tēma: Ieteikumi peoniju audzēšanā  (Lasīts 9677 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies NuclearBaby

Atb: Ieteikumi peoniju audzēšanā
« Atbilde #75 : 2025. gada 29. aprīlis, 07:26:11 »
Pastāstiet man muļķim, ko darīt. Vienā senā pujeņu dobē gudrīši uzbēra mulču, svaigu. Kkādus 20.cm. Es kad to ieraudzīju(pēc nedēļas), centos vismaz nokašāt nost no stumbriem to uzbērumu. stumbri protams tajā mulčas līmenī visi slapji nosvīduši-norasojuši. Dienā karsts. KO darīt ?? Es protams grābtu visu to slāni nost. Bet varbūt panikoju par daudz?Nav LV. Esam UK. Pujenes jau pumpuros.
Neviena ziemciete nebūtu priecīga, ja viņai uzbērtu 20cm mulčas, tāpēc domāju, ka jākašā vien no ceriem nost. Tāpēc jau mulču ber, lai ierobežotu nevēlamu augu augšanu, bet tikpat labi arī ierobežos vēlamos, ja uzbērs tieši virsū.

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #76 : 2025. gada 29. aprīlis, 09:04:33 »
Par mulčēšanu - tas ir īpašs stāsts
Jo mēs savos dārzos mulčēšanai izmantojam gan koku mizu un šķeldu, gan zāģu skaidas un čiekurus, gan nopļauto zāli un lapas, protams, arī kūdru un kompostu. Daži zem mulčas ieklāj ģeotekstilu, lai vēl vairāk samazinātu nezāļu augšanu, arī mulčas sajaukšanos ar augsni. Mulčējot augus, svarīgi ir neaizmirst, ka jānodrošina ir arī gaisa caurlaidība, tāpēc nevajadzētu pārspīlēt ar mulčas slāņa biezumu - kādi 5cm pietiks. Labāk katru gadu papildināt mulčas kārtu nekā uzreiz uz auga uzbēt 1/2 ķerras. Mulčējot peonijas, es neieteiktu šim nolūkam izmantot kūdru, bet tas ir ļoti subjektīvi.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #77 : 2025. gada 04. maijs, 14:29:08 »
Dārzā peonijai jau pirmais pumpurs :?: Pujene parastā rozā.

Atslēdzies reno

« Atbilde #78 : 2025. gada 04. maijs, 17:08:21 »
Man tās agrās, tumši sarkanās, lielos pumpuros. Pārējām tādi sīkaļas, kā tev

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #79 : 2025. gada 04. maijs, 17:29:57 »
Man šādi mazie pumpuriņi divām peonijām jau trešo gadu neatveras. izaug kkādi 1.cm bumbulīši un iekapsulējas, līdz ziedam netiek. Nav baigā cerība arī uz šo gadu. Jau kuro x solos izrakt un izmest, bet kkā žēl  :?: laistu,baroju čubinu.. Zb jau.. :fryingpan:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #80 : 2025. gada 09. maijs, 14:19:22 »

Atslēdzies reno

« Atbilde #81 : 2025. gada 21. maijs, 20:27:25 »
Pavisam necienīgs pirkums Maximā -"Sarah Bernardt", ar vienu mazu sarkanu asniņu. Ieliku puķpodā, kādu mēnesi vispār nekustējās, tad tā kā otrs asniņš parādījās. Nu pagājuši kādi 2 mēneši un sāk veidoties maz mazītiņas lapiņas.
Kā man labāk -atstāt puķpodā, lai aug, cik izaugs? Nav taču vērts tādu sīkaļu stādīt dobē. Vēl jau nevar zināt, vai izdzīvos

Atslēdzies NuclearBaby

« Atbilde #82 : 2025. gada 22. maijs, 12:50:26 »
Pavisam necienīgs pirkums Maximā -"Sarah Bernardt", ar vienu mazu sarkanu asniņu. Ieliku puķpodā, kādu mēnesi vispār nekustējās, tad tā kā otrs asniņš parādījās. Nu pagājuši kādi 2 mēneši un sāk veidoties maz mazītiņas lapiņas.
Kā man labāk -atstāt puķpodā, lai aug, cik izaugs? Nav taču vērts tādu sīkaļu stādīt dobē. Vēl jau nevar zināt, vai izdzīvos
Jā, es domāju, ka labāk tagad atstāt puķupodā. Bet puķupodu vislabāk ir pierakt, vai vismaz kaut kā aizsargāt no saules. Peonijām ļoti nepatīk, ja uzkarst podi. Un es to podu pieraktu atstātu līdz nākamā gada rudenim, lai paspēj piesakņot podu (tas ir noteikumu, ka pods ir pietiekami liels).

Atslēdzies reno

« Atbilde #83 : 2025. gada 22. maijs, 13:03:31 »
Paldies, tā arī darīšu

Atslēdzies Elge

« Atbilde #84 : 2025. gada 28. jūnijs, 18:17:05 »
Apmeklēju šogad peoniju apskates dārzu.Biju pārsteigta par dažu agro hibrīdu ziedu lielumu,liekas,ka šķirņu aprakstos tik lielus ciparus neuzrāda.Saprotu,ka pati esmu ar mēslošanu kaut kur nokļūdījusies.Skatījos video no krievu un ukraiņu audzētājiem un nesapratu,uz ko uzsvars,kāliju vai fosforu.Viena kundze stāstīja,ka pirms ziedēšanas vairāk kālijs,pēc ziedēšanas fosfors.Kā tur īsti ir?

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #85 : 2025. gada 21. septembris, 11:47:03 »
Dārzs dalīts un peoniju stādītāja neesmu es - pāris veci stādījumu ar klasiskajām šķirnēm un tad vairāki desmiti peoniju trakuma gados radu sastādīto, kas šovasar pamatīgi pamestas novārtā un, nu, pēc pērnā gada plūdiem un šī gada slapjās vasaras peoniju lapas ir katastrofa. Pati nekad tādu kvantumu nestādītu, jo zinu, ka rokas par īsu visu to kopt (dārzā esmu tikai nedēļas nogalēs), bet esmu sākusi uzņemties šefību vismaz par priekšplāna dobēm. Ko īsti darīt šobrīd, jo gandrīz visas lapas bojātas. Griezt nost līdz zemei visu? It kā vēl laiks silts, bet kāda jēga no lapām, kas visas brūnas, kā ar kkādu puvi.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies NuclearBaby

« Atbilde #86 : 2025. gada 21. septembris, 17:18:52 »
Dārzs dalīts un peoniju stādītāja neesmu es - pāris veci stādījumu ar klasiskajām šķirnēm un tad vairāki desmiti peoniju trakuma gados radu sastādīto, kas šovasar pamatīgi pamestas novārtā un, nu, pēc pērnā gada plūdiem un šī gada slapjās vasaras peoniju lapas ir katastrofa. Pati nekad tādu kvantumu nestādītu, jo zinu, ka rokas par īsu visu to kopt (dārzā esmu tikai nedēļas nogalēs), bet esmu sākusi uzņemties šefību vismaz par priekšplāna dobēm. Ko īsti darīt šobrīd, jo gandrīz visas lapas bojātas. Griezt nost līdz zemei visu? It kā vēl laiks silts, bet kāda jēga no lapām, kas visas brūnas, kā ar kkādu puvi.
Ja lapas ir brūnas, tad pavisam noteikti vairs nav jēgas atstāt un jāgriež tik nost.