Autors Tēma: Laika (meteo) prognoze tuvākajām pāris dienām  (Lasīts 2169 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Daiquiri

Laika (meteo) prognoze tuvākajām pāris dienām
« : 2024. gada 07. jūlijs, 10:29:07 »

Jautājums - ja jūs esat ieplānojuši, piemēram, braukt laivot tepat Latvijā, kur jūs skatāties meteo prognozi? Vai paļaujaties tikai uz Panorāmas laika prognozi? Es pāris gadus izmantoju norvēģus https://www.yr.no/en - dažreiz viņu prognoze ir precīzāka kā Bricim. Īpaši ziemā, kad brauc slēpot. Tikai jāsameklē tuvākais lokācijas punkts (Latvijā ne tikai mazpilsētas, bet arī ciemi un apdzīvotas vietas)

P.S. Es forumā jauniņā, ja līdzīga tēma jau ir, atvainojos, visu nevar pagūt  :blushing:

Atslēdzies Luīze

Atb: Laika (meteo) prognoze tuvākajām pāris dienām
« Atbilde #1 : 2024. gada 07. jūlijs, 10:48:06 »
Es skatos prognozi gan telefonā, gan internetā (meteofor.lv). Tagad laikapstākļi bieži mainās, lietussargs vai lietus plēve vienmēr jānēsā līdzi.

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #2 : 2024. gada 07. jūlijs, 10:52:50 »
Skatos gismeteo.lv, delfu laika prognozi. Mēdz būt neprecīzas. Ja ir 1 pile, neņemu vērā. Lietusmētelis vienmēr līdzi.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2024. gada 07. jūlijs, 11:47:37 »
Es parasti gismeteo/meteofor, ja tā, starp citu tikai. Jo mēdz būt neprecīza. Ja vajag drošāku, yr vai meteo.lv.

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #4 : 2024. gada 07. jūlijs, 12:25:23 »
Es skatos laikā prognozi ļoti reti, jo nav lielas ticības, skatos pa logu :)
Latvijā kaut ko plānot pilnīgi bezjēdzīgi, jo laiks tik mainīgs. Sevišķi skatīties uz priekšu.  Tu vari noīrēt namiņu pie jūras, bet visu nedēļu līs.
Tāpat te vnm jābūt līdzi apģērbam visiem gadalaikiem, kaut arī brauc kkur kaut uz  dienu.
Tas ir tik kaitinoši un neprognozējami.
Kko konkrētu plānoju tikai ārzemēs, kur laiks ir pastāvīgāks. LV var plānot tikai iekšas pasākumus.
Esmu visu mūžu dusmīga uz mūsu laikapstākļiem  :bricks: :alt:
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 07. jūlijs, 12:32:23 no Leonāra »

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #5 : 2024. gada 07. jūlijs, 12:54:56 »
... Latvijā kaut ko plānot pilnīgi bezjēdzīgi, jo laiks tik mainīgs. Sevišķi skatīties uz priekšu.  Tu vari noīrēt namiņu pie jūras, bet visu nedēļu līs ...
Par nedēļu pagrūti ko teikt, bet trīsdiennieku norvēģi prognozē samērā precīzi, pat to, cikos konkrētā Latvijas vietā sāks līt. Piemēram, šodien pie mums lietu sola pēc stundas.
Varbūt esmu pieradusi, man ļoti simpatizē viņu telefona aplikācija https://apps.apple.com/jo/app/yr-no/id490989206  :smile:

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #6 : 2024. gada 08. jūlijs, 10:08:43 »
Visbiežāk tos pašu norvēģus un gismeteo/meteofor. Reizēm acis iemetu https://www.ventusky.com/
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #7 : 2024. gada 08. jūlijs, 12:05:07 »
Patiesībā jau tīri objektīvi neko nevar droši prognozēt tālāk par dažām dienām uz priekšu. Izmainās vēja virziens, un viss pārmainās. Tās gusmeteo mēneša progmozes nav par pilnu ņemamas. Lai gan es pati mēdzu skatīties un papriecāties, ja man tā prognoze patīk, un nospriest, ka "šitais vēl 10x pārmainīsies", ja man tā nepatīk  :mrgr:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #8 : 2024. gada 08. jūlijs, 14:52:22 »
šī pa lielam ir Lampas cienīga tēma  :rofl:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2024. gada 08. jūlijs, 15:24:47 »
Vietnes ir vairākas, dažādiem mērķiem.
Vispārējai laika prognozei tas pats yr.no ir pietiekami labs.
Ja vajag kaut ko par vēju - tad windguru, bet tur nav daudz spotu
Ja par ūdeņiem - upes līmenis, jūras vējš, temperatūra tad meteo.lv, vai marine.meteo.lv

Gismeteo tač ir krievi, ka viņi iznīktu!!  :evil:  No raškas nekas labs nevar nākt...arī prognozes!!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #10 : 2024. gada 08. jūlijs, 15:26:04 »
Es skatos laikā prognozi ļoti reti, jo nav lielas ticības, skatos pa logu :)
Latvijā kaut ko plānot pilnīgi bezjēdzīgi, jo laiks tik mainīgs. Sevišķi skatīties uz priekšu.  Tu vari noīrēt namiņu pie jūras, bet visu nedēļu līs.
Tāpat te vnm jābūt līdzi apģērbam visiem gadalaikiem, kaut arī brauc kkur kaut uz  dienu.
Tas ir tik kaitinoši un neprognozējami.
Kko konkrētu plānoju tikai ārzemēs, kur laiks ir pastāvīgāks. LV var plānot tikai iekšas pasākumus.
Esmu visu mūžu dusmīga uz mūsu laikapstākļiem  :bricks: :alt:

Tu Īrijā vai Portugālē esi bijusi?? LV mainīgs laiks esot...  :f-palm:

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #11 : 2024. gada 08. jūlijs, 17:07:04 »

Visbiežāk tos pašu norvēģus un gismeteo/meteofor. Reizēm acis iemetu https://www.ventusky.com/

Ventusky vizuāli ir ļoti krāšņs, kartē var sameklēt bez maz vai katru māju vai upes līkumu  :smile:   Zinu, ka Ventusky iecienīts dārzkopjiem, jo laika prognoze redzama gan augsnes līmeni (daži cm virs zemes) gan 2m

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #12 : 2024. gada 08. jūlijs, 17:28:02 »
https://www.bbc.com/weather  tur gan ir tikai Rīga  :mrgr:

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #13 : 2025. gada 26. augusts, 11:35:50 »
ja krusas graudi būtu sarkani, tad viens otrs teiktu, ka bildē ir dzērvenes...
26.08.2025., Rīga, Imanta

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #14 : 2025. gada 26. augusts, 15:21:58 »
ja krusas graudi būtu sarkani, tad viens otrs teiktu, ka bildē ir dzērvenes...
26.08.2025., Rīga, Imanta

tak tās ir dzērvenes pūdercukurā!