Autors Tēma: dvēseles  (Lasīts 9139 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: dvēseles
« Atbilde #30 : 2024. gada 31. jūlijs, 13:33:36 »
Ar dvēseli arī nav skaidrības... ja pieņem, ka tā ir kā reliģijas traktē - jūtu un prāta kopums, ne vienmēr es to ko jūtu akceptēju ar prātu un ne vienmēr mans prāts korelē ar to ko jūtu.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #31 : 2024. gada 31. jūlijs, 13:46:48 »
Tātad vairums tomēr te atzīst, ka nav lielas jēgas visādām samuhļītām teorijām  :?:

Nepiekritīšu!! kamēr tās teorijas Tev konkrēti izskaidro pasauli un pasargā no depresijas, ka vissirslikti.lv, u.c., tām ir pat ļoti liela jēga :D :D

Īstenībā es neticu nekādām pēcnāves dzīvēm un dvēselēm, visticamāk pēc nāves nav nekā.Šī dzīve kaut kā jānodzīvo, vislabāk, īpaši nedomājot par galu, nav nekāda interesantā, bet mirt arī negribas.

Ja Nāra netic "kaut kam pēc tam", tad es tiešām nesaprotu, kāpēc Tu neesi nodūrusi vīra mīļāko, pašu vīru, nocirtusi tos kaimiņu kokus, kas Tavu dārzu noēno, sasviedusi upē tos kaimiņu bērnus, kas tev pusdienas diendusu traucē... utt, utjpr
- JO DZĪVOJAM TAČU 1X, šeit un tagad ...un ko ierausim, tas būs un ko ne, tas padir@ts... UZ MŪŽIEM  :evil: :f-palm: :f-palm: 

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #32 : 2024. gada 31. jūlijs, 14:16:50 »
daddy, kādus murgus esi sarakstījis??

Saki lūdzu kā konkrēti "pasaules skaidrojumi" var pasargāt no depresijas?
Bez tam cilvēki, respektīvi - bērni tiek audzināti.
Un, pat , ja es būtu gribējusi gabalos sakapāt kādu, tad es reāli baidos no soda. Šinī gadījumā ne jau no pēcnāves, bet no "iļguciema" :talking:

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #33 : 2024. gada 31. jūlijs, 14:20:01 »
kādus murgus esi sarakstījis??
Viņš tikai nedaudz pārcentās ar katolisko viedokli :mrgr:
Ļoti raksturīgs domu gājiens, ka bez reliģijas nevarētu pastāvēt morāle, ētika utt.

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #34 : 2024. gada 31. jūlijs, 14:48:01 »
Ar dvēseli arī nav skaidrības... ja pieņem, ka tā ir kā reliģijas traktē - jūtu un prāta kopums, ne vienmēr es to ko jūtu akceptēju ar prātu un ne vienmēr mans prāts korelē ar to ko jūtu.
Šis laikam vairāk bija antīkās pasaules domātājiem, ka prāts arī iekļauts.
Nemirstīga, dievišķa būtība, apziņa un personība - tas reliģijās. (Bet es nemēģināšu apgalvot, ka visas pārbaudīju :)  )

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #35 : 2024. gada 31. jūlijs, 15:00:21 »
ar teorijām vispār ir tā, ka lielākā daļa teoriju ar laiku vai nu palik neaktuālas vai izgāžas. To, ko kādreiz uzskatīja par labāko un pareizāko, to šodien vai nu aizslauka mēslainē, vai vēl vairāk - tiesā tos, kas agrāk teorijai svēti ticējuši un atbilstoši rīkojušies.
Tā kā.. nav ko iespringt.. :?:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #36 : 2024. gada 31. jūlijs, 15:13:06 »

Ļoti raksturīgs domu gājiens, ka bez reliģijas nevarētu pastāvēt morāle, ētika utt.
Strīdīgs jautājums. Kaut vai atceroties vien to, cik ļaunuma sastrādāts ar Dieva vārdu uz lūpām, sākot ar krustu kariem, raganu sārtiem un beidzot ar mazu puisīšu izmantošanu.
No otras puses, uzprasās jautājums, ko saprotam ar "reliģiju". Es, piemēram, absolūti neesmu reliģioza un ar baznīcu uz jūs, bet ticu karmai, pēcnāves dzīvei un reinkarnācijai, kas liek apzināties dziļāku atbildību par to, ko daru. Dieva, ne tikai "Iļģuciema", t.i. laicīga likuma priekšā. Turklāt ne viss neētiskais ir laicīgi krimināli sodāms, bet karmiski gan jau ir...
Ja tāda bija daddy doma, tad es tai piekrītu.

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #37 : 2024. gada 31. jūlijs, 15:26:30 »
Es, piemēram, absolūti neesmu reliģioza un ar baznīcu uz jūs, bet ticu karmai, pēcnāves dzīvei un reinkarnācijai, kas liek apzināties dziļāku atbildību par to, ko daru.
Tad Tu esi gandrīz budiste :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #38 : 2024. gada 31. jūlijs, 15:33:25 »
Šis laikam vairāk bija antīkās pasaules domātājiem, ka prāts arī iekļauts.
Nemirstīga, dievišķa būtība, apziņa un personība - tas reliģijās. (Bet es nemēģināšu apgalvot, ka visas pārbaudīju :)  )

Būtībā jau tas pats jau vien ir, ja personību raksturo prāta un jūtu kopums, apziņu spēja analizēt iekšējo un ārējo pasauli.
Nu, nemirstība un dievišķā būtība... to nepūlēšos komentēt.

Par to Kvadras minēto karmisko sodu... tur man arī divējas izjūtas. Vai karma uzlabojas, ja "pareizi' rīkojos vienīgi bailēs no soda, savtīgi vēloties iegūt labāku karmu, nevis dēl.būtības...
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 31. jūlijs, 15:39:33 no tuk »

Atslēdzies Minne

« Atbilde #39 : 2024. gada 31. jūlijs, 15:35:35 »

Nepiekritīšu!! kamēr tās teorijas Tev konkrēti izskaidro pasauli un pasargā no depresijas, ka vissirslikti.lv, u.c., tām ir pat ļoti liela jēga :D :D

Ar piebildi - kamēr tās kādam ko izskaidro vai kamēr kāds tic konkrētajam skaidrojumam  :talking:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #40 : 2024. gada 31. jūlijs, 15:44:42 »
No depresijas diezvai pasargā. Varētu atturēt no pašnāvības depresijas iespaidā, bet atkal, kā to traktē... ja mainīts tiek saprāts un vairs pasaule netiek uztverta adekvāti, vai par to pienāktos kāds dieva sods...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #41 : 2024. gada 31. jūlijs, 15:59:13 »

ar teorijām vispār ir tā, ka lielākā daļa teoriju ar laiku vai nu palik neaktuālas vai izgāžas. To, ko kādreiz uzskatīja par labāko un pareizāko, to šodien vai nu aizslauka mēslainē, vai vēl vairāk - tiesā tos, kas agrāk teorijai svēti ticējuši un atbilstoši rīkojušies.
Tā kā.. nav ko iespringt.. :?:

jo nāk jaunas teorijas... politeisms (Grieķija, Roma), monoteisms (kristietība, islāms), noteisms (budisms) utt. cilvēka dzīve ir par īsu, lai visas teorijas pārbaudītu! :)

Piekrītu arī Kvadrai, ka "cilvēku labuma dēļ" ir daudz ļaunuma sastrādāts, ne tikai ar Dieva vārdu, bet arī ar liberté, égalité, fraternité (brīvība,vienlīdzība, brālība) 18.gs. apgaismības saukli, dēļ kura 20 gs. tika vairāk cilvēku iznīdēts, nekā pārējos gadsimtos kopā... 

turpat jau vien esam, nedari otram to, ko nevēlies, ka dara tev...

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #42 : 2024. gada 12. septembris, 22:02:34 »
Man patiktu tāda versija (fantāzija), ka visam dzīvajam ir tā  "Dieva" dzirksts, ko mēs saucam par dvēseli. Tai pat ir savs ķermenis - tā aura, kas piemīt dzīvām būtnēm un pazūd, kad fiziskais ķermenis vairs nav lietojams. Tad tā dzirksts pievienojās īpašam kopējam enerģētiskam laukam( varbūt, tas pat atrodas kādā citā dimensija), kuram piemīt dīvaina opcija - tur nepastāv laiks. (Būtībā, jau laiku mēs paši te uz zemes esam izdomājuši, jo tālāk no zemes jo mazāk laikam ir nozīme). Un tad, tai enerģiskajā laukā, tās dzirkstis, kas šādā vai tādā iemesla dēļ vēl neiederas, ir nestabilas un tāpēc nevar ilgi uzturēties kopējā laukā, līdz ar to "meklē" jaunu ķermeni uz zemes. Lai pilnveidotos līdz sasniedz nepieciešamo kondīciju. Kaut kā tā, man patiktu ;o))))
Biju vēl iedomājusies par to, ka cik tad ilgi cilvēki dzīvo uz zemes, bet kas gan teiktu , ka nav dvēseles kaķim, sunim.... visas dzīvajam uz zemes. Tās pašas dieva dzirkstis, tikai pašā iedīglī.
Un par to ļauno un labo... Kālab nē, visi bērni piedzimst labi...
Ai, es vēl ilgi varētu fantazēt. Teiksim, par to, ka dvēselei ir pastāvīga saikne ar to enerģētisko lauku. Katram gadījās, kad nonāc strupceļā, un pēkšņi galvā pazib risinājums. Vai arī strīdies pats ar sevi, vai iecerēji veikt ko nelāgu, bet galvā pazib doma un pamatojums, kāpēc jāatturas. Un kur nu vēl tie viedie sapņi?
Nē, goda vārds, tur augšā notiek kaut kas interesants un mēs esam daļa no tā visa.
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 12. septembris, 23:05:21 no olgucis »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #43 : 2024. gada 12. septembris, 22:38:43 »
Nu labi. Mēs esam tie ķermeņi uz Zemes lai pilnveidotos līdz sasniedz nepieciešamo kondīciju. Kādi ir "spēles" noteikumi kondīcijas sasniegšanai? Ir zināmi tie mīnusi, kādēļ iepriekš neizdevās sasniegt TO kondīciju? Vai tas neizskatās no tās pasakas - aizej tur, nezin kur, atnes to, nezin ko... ? Varbūt palaimēsies... bet varbūt arī nē...
Un ko bērni būtu paguvuši ne tā sastrādāto izlabot savā īsajā mūžiņā, mirst taču arī pat zīdaiņi... kur jēga sūtīt to dvēseli ko no iepriekšējās Zemes dzīves ko labot, ja pat tiek uzreiz atņemta tā iespēja.  :?:
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 12. septembris, 23:02:28 no tuk »

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #44 : 2024. gada 12. septembris, 23:03:58 »
Es pat nezinu, un kurš gan zina? Var atkal pafantazēt, bet kāda jēga, droši vien katram kāds cits uzdevums.
Vienkārši man ienāca prātā, kad es pat tad, kad vēl nemācēju runāt, jau iekšēji kaut ko nopietni domāju, nu kā pilnīgi pieaudzis cilvēks. Teiksim, vēl tagad atceros, ka mammucis mani ievīstīja kādā deķī, ielika ragaviņās un atstāja pie mājas ieejas durvīm paelpot svaigu gaisu. Bija ziema, krita ļoti skaistas sniegpārslas, es tās mēģināju noķert ar mēli un pati pie sevis visā nopietnībā domāju,- Nu ko viņa man nenāk pakaļ, es taču te nosalšu. Nākošais, ko atceros, man ir baigā temperatūra, mammucis ar kaimiņieni rīvē man muguru un kājas ar sinepēm un kaimiņu skuķis aizsūtīts pēc ārsta. Es vēroju to kņadu visapkārt un pie sevis nospriedu,- Neprašas, viņas reiz to bērnu nobeigs.
 Goda vārds! Runāt es vēl nemācēju. Bet no kurienes man tādas domas?