Autors Tēma: dvēseles  (Lasīts 9128 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

Atb: dvēseles
« Atbilde #60 : 2025. gada 10. marts, 13:10:01 »
Man šķiet, galvenokārt kristietībā un islamā ir doma par atkalredzēšanos pēc nāves.
Kristietībā - miesas augšāmcelšanās. Dvēsele 1-ā cilvēkā. Manās fantāzijās dvēseles ceļo.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #61 : 2025. gada 10. marts, 13:11:10 »
Tad, pēc loģikas, jāsatiekas visiem ar visiem, bet tad tā būtu elle  :mrgr:

Kāpēc?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #62 : 2025. gada 10. marts, 13:14:59 »

Kāpēc?

Tuvinieks tuviniekam tuvinieks aizvien senākās, atpakaļejošās paaudzēs, tātad beigās kopā sanāk visi

Atslēdzies daddy

« Atbilde #63 : 2025. gada 10. marts, 13:27:40 »
mēs nezinām, kā "būs tai saulē", nonāksim redzēsim :D
Es domāju, ka TTA šo jautājumu speciāl ir "noslēpis", lai nebūtu vilšanās...

Par dzīvniekiem - hvz, visticamāk viņi jau ir pie Dieva, jo viņiem nav brīvās gribas, t.i. viņi negrēko (t.i. apzināti neizvēlas ļauno)!! Viņiem nav citu dievu, viņi (līdz zināmam vecumam) godā tēvu un māti, zog un nogalina ne jau ļaunprātības dēļ, bet "tā iekārtots"... :)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #64 : 2025. gada 10. marts, 13:34:20 »
Par dzīvniekiem - hvz, visticamāk viņi jau ir pie Dieva
Pāvests teica, ka nē.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #65 : 2025. gada 10. marts, 13:36:45 »
Tuvinieks tuviniekam tuvinieks aizvien senākās, atpakaļejošās paaudzēs, tātad beigās kopā sanāk visi
Mēs jau nezinām, cik cilvēkos 1 dvēsele mīt.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #66 : 2025. gada 10. marts, 13:38:32 »
Pāvests teica, ka nē.

links uz info?
...pēc lieldienām varbūt būs cits...

Atslēdzies Spārka

Atslēdzies daddy

« Atbilde #68 : 2025. gada 10. marts, 13:57:29 »
paldies!
vienlaikus - tendenciozs raksts, nepaskaidro ne to, ne šo... atsauču daudz, bet argumentācija pašvaka :) 
...bet jau Romā Cēzars esot pārmetis bagātām romietēm, ka tās izvēlas kopt pērtiķēnus nevis bērnus (linku neprasi, tolaik bija tamtama internets) :D   

bet maksāt 100 eur par zvirbuļa ārstēšanu [size=78%]RD vēsturiski lielākā budžeta deficīta apstākļos tērē 100 eiro katra savainota zvirbuļa ārstēšanai – Puaro.lv[/size] arī ir novirze, lai cik tie dzīvnieki būtu "svēti"...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #69 : 2025. gada 10. marts, 14:00:14 »
Jēga - žurnālisti bija izpūtuši pīli, ka pāvests teicis, ka dzīvnieki nonākšot debesīs. Vatikāns pieprasīja atsaukumus, un vainīgie mediji tos arī sniedza. Labi atceros to gadījumu.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #70 : 2025. gada 10. marts, 14:13:00 »
nu, ticības jautājums, brīvi interpretājams. Ja baznīcai kkas nepatīk, lai izdod dogmatu, kā par Trīsvienību, vai Jaunavas Marijas bezvainīgo ieņemšanu.
Un viss būs skaidrs!  :?: 

redz, štrunts par petiem, bet ja debesīs jānonāk arī visām noēstajām vistām, vardēm, odiem u.c., man bail, ka tur vietas var pietrūkt

Atslēdzies Minne

« Atbilde #71 : 2025. gada 10. marts, 16:06:41 »
redz, štrunts par petiem, bet ja debesīs jānonāk arī visām noēstajām vistām, vardēm, odiem u.c., man bail, ka tur vietas var pietrūkt

Dieva mājā daudz istabu, kā Tu to nezini?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #72 : 2025. gada 10. marts, 16:10:20 »
Dieva mājā daudz istabu, kā Tu to nezini?

katrai  mušai, savu istabu??  :faint:  nē, nu bezgalības jēdziens arī ir abstrakta lieta, piekrītu. :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #73 : 2025. gada 11. marts, 22:51:39 »
Tad, pēc loģikas, jāsatiekas visiem ar visiem, bet tad tā būtu elle  :mrgr:

Pēc manas loģikas  :mrgr:  nekas tur nesatiksies. Ja pieņem, ka tiek rinķoti n-tie apļi, vai satiekam tos, kuri atkal iemiesojušies uzlabo tās savas karmas... varbūt arī satiekam, bet neatpazīstam, nezinām... es uz to satikšanos tajā saulē tomēr nepaļautos... :smile:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #74 : 2025. gada 12. marts, 09:23:32 »
redz tās ir 2 dažādas laika un pasaules izpratnes - lineārā, kad visam ir sākums un gals un cikliskā, kad viss griežas pa lielāku vai mazāku apli :)

PS. Februara ilustrētajā zinātnē ir skaidri pierādījumi, ka apdzīvojama zeme ir radīta nevis radusies. Tā gan tur tieši nav rakstīts, "zinātne" tomēr, bet sarēķināta varbūtība no būtiskākajiem faktoriem un tā sanāca 0,sūc, tb es tik mazu skaitli nosaukt nemāku...