Autors Tēma: Vecuma pazīmes  (Lasīts 10096 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

Vecuma pazīmes
« : 2024. gada 18. septembris, 07:32:12 »
Aizdomājos: kādas ir pazīmes, kuras norāda, ka cilvēks kļūst vecs? Pie tam domāju, ka vecs var sākt kļūt arī 30 gados. Kas neizslēdz kūleni pēc 50.

Atslēdzies daddy

Atb: Vecuma pazīmes
« Atbilde #1 : 2024. gada 18. septembris, 09:07:56 »
Aizdomājos: kādas ir pazīmes, kuras norāda, ka cilvēks kļūst vecs? Pie tam domāju, ka vecs var sākt kļūt arī 30 gados. Kas neizslēdz kūleni pēc 50.

sirmi mati, smirdīga elpa u.c. veselības traucējumi, vēlme visus pamācīt kā dzīvot :)

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #2 : 2024. gada 18. septembris, 09:21:37 »
No Tevis minētā varētu būt vēlme pamācīt :)

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #3 : 2024. gada 18. septembris, 09:27:24 »
Ak, Dievs...kas gan var visas uzskaitīt? 1000+....
Un vienalga - nejūtos veca. Tieši pretēji... :rofl: . Un varbūt tieši tā ir vecuma pazīme :P

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #4 : 2024. gada 18. septembris, 09:41:30 »

... vecs var sākt kļūt arī 30 gados...

Ja cilvēks ir gaudulīgs 80 gadu vecumā, šīs rakstura īpašības viņam droši vien piemitušas arī 30 gadu vecumā

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #5 : 2024. gada 18. septembris, 09:44:54 »
dalabi.. es jau vecs piedzimu.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #6 : 2024. gada 18. septembris, 11:02:22 »

Pieslēdzies Trix

« Atbilde #7 : 2024. gada 18. septembris, 11:22:04 »
IMHO cilvēks kļūst vecs tad, kad viņš sāk neko negribēt.
Sievietes kļūst par tantēm, kad pārstāj justies kā sievietes.

Nu un kaut kad ir arī objektīvā robeža. 80 gadi tomēr ir vecs cilvēks. 60 – atkarīgs no pašuztveres, veselības un attieksmes pret dzīvi.
Es visu atceros, Ričard...

Pieslēdzies Trix

« Atbilde #8 : 2024. gada 18. septembris, 11:22:27 »

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #9 : 2024. gada 18. septembris, 11:30:03 »
Man arī šķita, ka ir runāts. No otras puses, tas bija pirms 3 gadiem, ir jaunpienācēji.
Ar interesi palasījos. Un jā, ieraudzīju ka, esmu teikusi kaut ko aptuvenu tam, kas šodien ienāca prātā. Spriedumi, kuriem jūtama vecuma piesmaka. Vēl ne gluži 100% vecums, bet ceļš uz to. Spriedumi un tonis.
Kas uztrauc - ka pati to sevī nepamanīšu. Drausmas.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #10 : 2024. gada 18. septembris, 11:31:30 »
Ak tad tāpēc man bija tāds dežavū!

Patiesībā jau interesanti, vai sajūtas, domas nav mainījušās. Visu tēmu vēl nepārlasīju, bet zinu, ko rakstīju toreiz. Šķiet, mans vecuma priekšstats nav mainījies, tomēr dažas lietas/pazīmes savam sarakstam vēl varētu pievienot - kā objektīvās, tā subjektīvās

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2024. gada 18. septembris, 11:35:39 »
Vecuma pazīme - atmiņa sāk klibot...  :talking:   :rofl:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #12 : 2024. gada 18. septembris, 13:28:23 »
Šis (tas vecums) zogas klāt kaut kā nemanot  :mrgr:  Joprojām skraidu apkārt džinsenēs kā skuķis - nu nekāda solīduma! - bet brīžam pieķeru sevi negaidītā tizlumā. Prātā ir, ka tas taču tik vienkārši izdarāms, piemēram, pakāpties uz taburetes, un kāpju, bet tad izrādās, ka man prasās pie tam ar roku kaut kur pieturēties  :faint: :mrgr:

Bet ja nopietni, un kas man nepatīk - jūtu redzes pasliktināšanos  :(

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #13 : 2024. gada 18. septembris, 18:57:56 »
Vecs esi tad, ja pat necenties apgūt tehnoloģijas, jo - es neko nesaprotu. Un tā 50+ cilvēkiem bērni maksā internetā rēķinus utt  :rat: Vecs esi tad, kad pat neiedziļinies un uzreiz saki, ka tas ir sūds, piemēram, tiktok vai tml. Ja noliedz un pat nepamēģini kaut uzzināt, kas ir pats vienkāršākais MI. Vienvārdsakot, noliedz stereotipiski ar veco laiku domāšanu  visu jauno un tad brīnies, ka kļūsti tikpat atpalicis un nevarīgs kā tava māte, kurai ir podziņtelefons piemēram :rofl: .
Var jau teikt, ka bez visa var iztikt, bet tā degradācija šodienas pasaulē notiek tik ātri...un tu nepamanīsi, kad būsi aiz borta :alt:

Pieslēdzies Trix

« Atbilde #14 : 2024. gada 18. septembris, 20:17:14 »
Atzīmēšu, ka pārinstalēt datoru, jo nepieciešamas aizvien jaunas programmas darbam, kuras uz iepriekšējā līmeņa datora vienkārši neiet, man riebās jau 20–25 gadu vecumā jaunumā, kad interese izpētīt un apgūt visas jaunās programmas, kas nāk priekšā, bija akūta un neapkarojama. Lai kā slavinātu "jaunās tehnoloģijas", aizvietot strādājošu velosipēdu ar citu, kurš vēl ir jāsaliek kopā un jāpiebrauc, turklāt stūre katrreiz ir citā vietā, ir bezjēdzīgs laika patēriņš. Tas pats ar telefoniem. Nevajag labot to, kas darbojas...

Šis ir kārtējais uz...brauciens, apsaukājot par veciem tos, kam nepatīk pakāst savu laiku bezjēdzīgos "uzlabojumos", mainot virsējo palagu ar apakšējo un pirmajai barakai ar otro, kā rezultātā, visbiežāk, palagu vietā iegūsti dvieli un cauru zeķi. Bet pateikt, ka tas ir sūds, nedrīksti, jo tad tūlīt tiksi ieklasificēts kā vecs, iesīkstējis, stagnāts... antivakceris... kremlins.... :D

Negribēt ēst zupu ar dakšiņu kreisajā rokā caur labo padusi, stāvot uz galvas, nav vecuma pazīme.