Autors Tēma: Labošanās  (Lasīts 4305 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies Amālija

Labošanās
« : 2024. gada 27. septembris, 09:14:32 »
Cilvēks ir sataisījis sūdus. Vienreiz, piektreiz. Sapratis, ka grib sākt no baltas lapas. Pa jaunam. Pa labam. Cik ilgi sūdšleife velkas līdzi? Vai pie pirmām domstarpībām tas netiks mests acīs?
Pieļauju, ka kādreiz esmu uzdevusi ko līdzīgu. Tad esiet saudzīgi ;)

Atslēdzies reno

Atb: Labošanās
« Atbilde #1 : 2024. gada 27. septembris, 10:36:06 »
Ja vienreiz, ticu, ka var laboties . Ja 5x  -tā jau ir nesalaužama sistēma. Protams, ja neiet runa par narkotikām  vai līdzīgām atkarībām.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2 : 2024. gada 27. septembris, 10:48:10 »
Tā teikt, atkarājas  :mrgr:  no sūdīguma pakāpes.  Viena lieta ir kaimiņu 5x par muļķi nosaukt, pavisam cita cietumā par laupīšanu 5x pasēdēt.
Bet ka kaut kas var vilkties līdzi un pa brīžam arī iesmirdēties, ar to jārēķinās un jābūt gatavam. Ar dzēšgumiju apstrādāta lapa tik balta kā sākumā vairs nekad nebūs. Pagātni par nebijušu nepadarīsi, bet nākotni vēl var veidot labāku.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #3 : 2024. gada 27. septembris, 10:48:50 »
Maz ticams. Bet brīnumi notiek.
Ja turās pie vārda un netaisa jaunus sūdus, tad ir ok. Un gan jau būs labi. Bet pie 6x aiztriekt nafig un basta.
Visus sakost!

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #4 : 2024. gada 27. septembris, 10:51:45 »
Maz ticams. Bet brīnumi notiek.
Ja turās pie vārda un netaisa jaunus sūdus, tad ir ok. Un gan jau būs labi. Bet pie 6x aiztriekt nafig un basta.

Tev nekad nesanāk sataisīt aūdus? Pat netīšām?
Aiztriekt jau var. Bet kur pats aiztrieksies?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #5 : 2024. gada 27. septembris, 10:54:25 »
Pag, nu sūdi no SŪDIEM atšķiras!
Dzērumā bērnu dārziņā atstāt - vieni sūdi, aizmirst elektrību samaksāt - citi sūdi, piekaut sievu/vīru - vēl trešie. Par ko ir runa?
Visus sakost!

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #6 : 2024. gada 27. septembris, 10:55:55 »
Camma, patiesi, atšķiras. Tev, man, citiem. Piemēram, vienam kreisie soļi ir pofiKs, citam sarkanā robeža.
Un es ne par sevi. Prātuļoju.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #7 : 2024. gada 27. septembris, 11:02:39 »
Info par maz precīzai diagnozei.

Par attiecībām?
Atkarīgs no tā, kurā jomā, kādi sūdi un kāda ir apsūdotā attieksme pret konkrēto vircas paveidu.

Neviens nekad neko neaizmirst – ja vien nepiemetas demence un alcheimers.
Daži strīda laikā izvelk to norakto kara cirvi.
Daži to nekad nepiemin, bet tas grauž no iekšas. Sk. psihosomatiku un slimību rašanos.
Un cilvēki pa lielam nemainās. Ja sūdi ir jau piektie, tad būs arī sestie, septītie un bezgalīgie.

Kaut kādos gadījumos sastrādātie sīkie sū.. var tikt uzskatīti par kļūdu, izrunāti, saprasti un pieņemti. Atkārtoti sū.. jau ir recidīvs.

No manas pieredzes, uz apraktas mēslu kaudzes smuki aug tikai kabači. Attiecībām saknes iestiepjas dziļāk un tās nosprāgst agri vai vēlu. Tās baltās lapas tik un tā ir saburzītas. Var mēģināt nodzēst iepriekšējo, bet pēdas paliks.

Pēc novērojumiem, tie "laimīgie ilgi kopā nodzīvojušie pāri" pārsvarā ir noturējušies uz sievietes sevis norakšanas pamata. Samierināties, piedot, pieņemt, nedomāt par sastrādāto, pakļauties, nospiest savu "es" utt. Jā, ir arī reāli laimīgie gadījumi, bet man nav nācies redzēt.

Ko darīt? Nezinu. Es sāktu no jauna citā vietā, tās salīmētās vāzes ir tikai smukas, bet tām nav ne stiprības, ne hermētiskuma.

Par biznesu?
Ja piecreiz ir salaists dēlī, tad tāds biznesa partneris ir mīnusa vērtībā.

Apavus var remontēt piecas, desmit un divdesmit reizes, kamēr vien ir uz kā piešūt ielāpu vai pielīmēt zoli. Ar cilvēkiem tas īsti nestrādā.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #8 : 2024. gada 27. septembris, 11:03:35 »

Aiziet ir vieglāk nekā izmest no mājas.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2024. gada 27. septembris, 11:04:57 »
Tad atkal - kā Tu saki, jādomā, vai ar sūdiem var sadzīvot un cik ilgi?
Es, piemēram, skaidri zinu, ka otrpusim jebkādu papīru kārtošana ir nāvīgs pārbaudījums un man nervi būs beikti. Jā, ir bijuši SŪDI šādas neizdarības dēļ. Bet vēl arvien esam kopā un vienkārši apzinos riskus.
Kreisie gājieni nav manīti. Ja manītu, būtu tūdaliņ ''čemodan, vokzal''. (jāsaka, ka nav šļūcēja tipāžs, pārāk slinks). (jā, jā, klusie ūdeņi utt., bet kamēr nav pieķerts, tamēr nekreņķējos).
Visus sakost!

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #10 : 2024. gada 27. septembris, 11:19:35 »
Aiziet ir vieglāk nekā izmest no mājas.
Un kā aiziet no sevis?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2024. gada 27. septembris, 11:26:33 »

Tev nekad nesanāk sataisīt aūdus? Pat netīšām?

Par šleifes vilkšanos līdzi... jautājums, vai tie citi arī tos "sūdus" uzskata par sūdiem... kā tur bija - mīlam par trūkumiem un noturam ar vājībām  :ng:  Par vilkšanu ik pa laikam ārā kā pārmetumu, strīdēties ir jāmāk un nav katru reizi jāpārskaita visi grēki kopš dzimšanas.  :talking:  Bet viedoklis intelekta skartajam radīsies gan, ja kāds kāpšanu uz grābekļa padarīs par sistēmu.  :mrgr:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #12 : 2024. gada 27. septembris, 11:26:52 »
Un kā aiziet no sevis?

Būšu skarba :"muļķus pat baznīcā apzog". Šis nav personīgi pret autori vai jebkuru citu. Ja kāds ir "uzmetis" daudzas reizes, tad jāsāk ar sevi. Ar sevis izprašanu. Svarīgākais jautājums KĀPĒC pret mani tā un KO DARĪT, lai tā vairs nenotiktu.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2024. gada 27. septembris, 11:29:47 »
Un kā aiziet no sevis?
Nu pag, tad jautājums ir cits - kā sadzīvot ar sirdsēstiem par kaut ko pašas sastrādātu?  Pasaki - lai tas, kurš pats bez grēka, met pirmo akmeni! Visi kaut kur kļūdās. Izdari no tā secinājumus kā no mācībstundas un dzīvo tālāk. Visbezjēdzīgākais ir gremzties par to, kas ir noticis un nevar tikt padarīts par nenotikušu.

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #14 : 2024. gada 27. septembris, 11:36:49 »
Kvadra, jautājums plašs. Gan par sevi, gan par citu. Par robežām, iespējām, vilšanos, mīlestību galu galā.
Tā sevis graušana ir varen riebīga štelle. Nevar novelt vainu uz citu :mrgr: