Autors Tēma: nedaudz par pindzelēšanu  (Lasīts 6375 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: nedaudz par pindzelēšanu
« Atbilde #15 : 2024. gada 07. oktobris, 22:48:15 »

Vienmēr esmu apbrīnojusi mākslu attēlot reālistiski. Nu piemēram, kā Olgucim iepriekšējā tēmā bija ūdens viļņi. Tādi DZĪVI.  Bet nereālistiski... piedodiet, es arī varu - tā sajūtu pasauli un viss  :P
Tas jauki, ka tā vari... esi radoša personība. Bet kas tev liedz mācīties atainot reālistiski, ja tāda tava vēlēšanās? Džezs jau arī sākas ar gammām un solfedžo...  :ng:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #16 : 2024. gada 07. oktobris, 22:56:06 »
Nekur neesmu sacījusi, ka man būtu tāda vēlēšanās. Jo sevišķi, apzinoties, ka šajā jomā nozīme ir arī dabas dotajam talantam.  Labāk es pievērsīšos lietām, kas man tuvākas un labāk padodas.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #17 : 2024. gada 07. oktobris, 23:16:34 »
nu nezinu, no skolas neatceros, ka mums vispār zīmēšanu pasniedza. Liekas, ka tā bija vēstures skolotāja . Nu varbūt , vēl tas, ka es sienas avīzes noformēju. Man vairāk rasēšana patika, arī visi tie šrifti. Rokraksts bija ideāls. Pindzelēt nebija kur mācīties, mākslas skolas paradījās tikai tad, kad es jau visas mācības biju beigusi un tajās pieņēma tikai sīkos. Tajos laikos  bija pieejami tikai krāsainie zīmuļi un akvarelis, tā kā īpaši nebija ar ko pindzelēt.
Tikai vēlāk... Man vienkārši patika gleznas un tā kā tās nevarēju atļauties, bija jāglezno pašai, tad sāku no kopēšanas, un tas aizrāva. Un tad nāca internets...;o) un vairs gala neredz un nevajag ar.
Pameklēšu kaut ko no vecām pirmām kopijām ;o))

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #18 : 2024. gada 07. oktobris, 23:20:12 »
Zelta zivtiņa, tas bija Klimts, Pirmais darbiņš - Purvītis,- Kad lapas plaukst.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #19 : 2024. gada 07. oktobris, 23:44:09 »
Purvīti uzreiz atpazinu :D.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #20 : 2024. gada 08. oktobris, 10:59:12 »
Olguci! Lūdzu fotografē un ievieto tikai un vienīgi horizontālas bildes! (un man nebūs jālauza galva, kur gleznai augša un kur apakša :mrgr:)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #21 : 2024. gada 08. oktobris, 12:00:51 »
Mums gan zīmēšana bija līdz pat 8.klasei. No 9.klases - mākslas vēsture. Arī rasēšana bija vēlāk nekā 7.klasē, ja ne pat no 9.klases :scratch:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #22 : 2024. gada 08. oktobris, 12:22:27 »
Mums tāpat kā Minnei. Un bija arī visādi zīmēšanas pulciņi, gan skolā, gan kultūras namā, gan pionieru pilī kur nu prezidents...
Bet tas jau jauki, ka cilvēkam kāds vaļasprieks. Man viena māsīca aizgāja pensijā un sāka apmeklēt gleznošanas studiju.
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 08. oktobris, 12:45:02 no tuk »

Atslēdzies reno

« Atbilde #23 : 2024. gada 08. oktobris, 13:39:36 »
Oi, klasika -"es arī tā varu, katrs bērns tā var" :banhead:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #24 : 2024. gada 08. oktobris, 16:38:52 »
Parasti jau zem tā "es arī tā varu", apakšā vien tā pati akdēmiskā reālistiskā glezniecība vien ir. Ne viens vien "brehte" vai "pikaso" sākumā gleznojis studējot dabu un attēlojot maksimāli reālistiski...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #25 : 2024. gada 08. oktobris, 17:17:24 »
Laikam jau tā "varēšana" zīmējās uz mani.
Neesmu ne studējusi glezniecību, ne kādos kursos mācījusies, nedz pat skolā zīmēšanas pulciņā gājusi. Zīmēt nemāku, gleznot nemāku. Neko reālistiski attēlot nemāku. Un patiesi apbrīnoju, kas to var un māk. Bet, jā, skatoties uz vienu otru abstrakto mākslu, tad, piedodiet, TĀ es arī varu! Visu nosaka vārds. Ja manu ķēpājumu smuki ierāmētu un apakšā parakstītu kādu slavenu vārdu, apmeklētāji dziļdomīgi skatītos un sauktu to par mākslu. Esmu aizmirsusi, kā sauca to mākslinieku, kurš par lielu naudu pārdeva savu abstrakto gleznu un tik pēc laika atzinās, ka tas bijis audekls, kurā viņš tinis savu krāsu paleti. Nez, kādu dziļo jēgu tajā saskatīja laimīgais jaunais īpašnieks  :mrgr:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #26 : 2024. gada 08. oktobris, 17:29:34 »
Nez', kur tad tas "vārds" radies... kurš visu nosaka...  :ng:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #27 : 2024. gada 08. oktobris, 18:50:33 »
Kur rodas vārds? Tiek radīts, strādājot pie atpazīstamības un popularizēšanas, ieguldot darbu un naudu. Kaut vai dalība mākslas gadatirgos un izstādēs, tā nav bezmaksas. Vai kļūstot populāram kādā citā veidā. Kaut vai iemitinoties mucā  :mrgr:
Nedomāju, ka ar pliku talantu pietiek, lai pēc tavām gleznām rinda sastātos, izķertu kā karstus pīrādziņus par lielu naudu, un pēc tavas nāves izstādītu muzejā  :mrgr:   Vārdu sakot, darbs pie zīmola, kā jebkurā jomā  ;)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #28 : 2024. gada 08. oktobris, 19:17:55 »
Mja... galeristi tādi muļķīši vien ir, var acis viegli aizmālēt...  :smoker: 
Bet tad jau godīgi būtu attiecināt arī uz citiem mākslas veidiem - nost ar jebkādu fantāziju literatūrā, romānos attainot vienīgi reāli eksistējošus personāžus un viņu privāto dzīvi. Fantastiku, pasakas, aizliegt kā žanru... kino tas pats, vienīgi dokumentālo! Mūzikā atdarināt vienīgi dabas skaņas! Teātris... nu Hermanim būs pārdomāt savu repertuāra izvēli, jābāzējas uz stāstiem par reāliem vectēviem un tā...   :mrgr:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #29 : 2024. gada 08. oktobris, 19:25:19 »
Mja... galeristi tādi muļķīši vien ir, var acis viegli aizmālēt...  :smoker: 
Bet tad jau godīgi būtu attiecināt arī uz citiem mākslas veidiem - nost ar jebkādu fantāziju literatūrā, romānos attainot vienīgi reāli eksistējošus personāžus un viņu privāto dzīvi. Fantastiku, pasakas, aizliegt kā žanru... kino tas pats, vienīgi dokumentālo! Mūzikā atdarināt vienīgi dabas skaņas! Teātris... nu Hermanim būs pārdomāt savu repertuāra izvēli, jābāzējas uz stāstiem par reāliem vectēviem un tā...   :mrgr:

Pati hvz ko izdomāju, pati ar sevi strīdos...  :?: :mrgr:
Es tiešām pat nekomentēšu.