Autors Tēma: Kafijas automāts.  (Lasīts 5087 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Atb: Kafijas automāts.
« Atbilde #15 : 2024. gada 14. oktobris, 14:58:56 »
Es domāju, ja cilvēks prasa, kas jāskatās, pērkot kafijas automātu, tad viņš jau ir izlēmis, ka tādu viņam vajag un nav ko te mēģināt atrunāt ar aplejamām krūzītēm.

Mēs tikai dalāmies ar savu nenovērtējamo pieredzi. Lēmums  pašai jāpieņem :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #16 : 2024. gada 14. oktobris, 15:01:18 »

Mēs tikai dalāmies ar savu nenovērtējamo pieredzi. Lēmums  pašai jāpieņem :)

Lēmums jau pieņemts - pirkt kafijas automātu  :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #17 : 2024. gada 14. oktobris, 15:43:37 »
Lēmums jau pieņemts - pirkt kafijas automātu  :mrgr:

:smile:  pat adatas mēdz būt visādas, ar lieliem un maziem caurumiem, kur nu vēl kafijas automāti...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #18 : 2024. gada 14. oktobris, 16:00:13 »

:smile:  pat adatas mēdz būt visādas, ar lieliem un maziem caurumiem, kur nu vēl kafijas automāti...

Jawohl! Un tieši tādēļ nekam neder stāsti, kā Tu aplej kafiju ar karstu ūdeni  :laugh:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #19 : 2024. gada 14. oktobris, 19:25:30 »
Mnja. Es par kafijas apliešanu krūzītē papildināju daddy kā ilustrāciju tam, ka visi cilvēki nav vienādi un ka jāmeklē tas, kas der pašam. A te pamanījās pat kašķi izstiept. Tak neviens netaisās pārliecināt baacienu, ka viņai automātu nevajag, bet ir jāpāriet uz aplejamo. Galu galā tēma ir par kafiju, tad nu tauta padalījās paradumos.

(Nē, nekādi biezumi nepeld un zobos nesprūst, jo aplejamās kafijas ir rupjāka maluma, jā, pienu var pieliet, nē, nekāda padomju palieka, jo diez vai kafijas ražotāji īpaši pacentušies tām baisajām expadomju valstīm in-cup kafijas ražot.)

Es ar kafijas automātiem tuvās attiecībās neesmu stājusies kā apkalpojošais personāls, tāpēc varu tikai teoretizēt.
Piekrītu Pifam – ja ir iespēja malt pupiņas, tad gatavo malto kafiju automātā droši ka nebērsi gan. Nav tas smeķis.

Kā ir ar ūdens iepildīšanu? Mājas līmeņa automāti ir tikai pielejami ar spaini vai ir arī pieslēdzami pie stacionārās šļaukas? Varbūt ir vērts padomāt, ja ir izvēle un iespēja?
Izlietoto biezumu tvertne ar visādiem iegrauzumiem būs grūti mazgājama. Maziņa – ātri būs pilna, liela – ja maz dzer, paspēs piepelēt.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #20 : 2024. gada 14. oktobris, 20:27:00 »
Aplejamajai ir tieši smalkais malums paredzēts, ja nu kas. :)
Bet automāta esamība nekādi netraucē apliet krūzē...  :mrgr: 
Tagad, saistībā ar arabikas neražu šogad un vispārējo pārtikas cenu celšanos, automāts ir izdevīgs, jo kafija tērējas mazāk kā aplejot.
Pirms gadiem kādiem 9, darbam nopirku visprastāko Krups, ar domu, ka kā jau kopus manta ilgi nebūs un lai nav žēl. Bet kalpo labi vēl aizvien, vienu vienīgu reizi kāds bija ko saspaidījis, bet tāds sīkums, aši atkal bija ierindā. Biezumi praktiski sausi, funkcijas nedaudz - ekspreso, mazā, lielā un piena putošana, šķiet. Aizraušanās ar putošanu beidzās pēc pirmā mēneša, pieliet pienu no ledusskapja ir ātrāk. :)
Es skatītos uz kādu vidējo cenu segmentu...  :?:

Atslēdzies Eesma

« Atbilde #21 : 2024. gada 14. oktobris, 22:03:49 »
 Kā  smagi apmāta espresso strēbēja varu lielīt to pašu, ko Bobs ieteica- de Longhi Magnifica.  Ņēmu no zemākās cenu grupas. Pirku uz nomaksu un  „Kafijas draugā”, jo salīdzināju tobrīd ar RD electronic un kurturvēl –tie paši  Longhi magnifica tajā kapejas draugā bija par strēķi  lētāki kā citviet.  Iet kā puķe, viegla apkope,  pats reizi mēnesī uzaurē, ka vajag atkaļķot (veikalā mums ieteica super- duper smalkus atkaļķotājus, bet  leju iekšā  Drogās pirktu lētuci. Pagaidām aparāts neprotestēJ)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #22 : 2024. gada 15. oktobris, 07:38:14 »
Aizdomājos [vienkārši interesē]. Tad, kad šis paziņo, ka vajag atkaļķot – vai var vēl tasīti izspiest vai vairs neko?
Iedomājos – es no rīta izlienu virtuvē, laiks ir tikai tik, cik iegūt krūzīti kafijas un lidot, bet aparāts iestājies šķērsguļā, ka bez atkaļķošanas šis tālāk nefunkcionēs ne sitams. Tajā brīdī nav laika tīrīt, tātad paliec bez kafijas?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #23 : 2024. gada 15. oktobris, 08:54:52 »
Atkaļķošana jau daudz laika neaizņems un īstens kafijas mīlis, visticamāk, aparātu būs atkaļķojis pirms tas pats sāks lūgties.
Kādreiz ir gadījies kafenē tikt pie kafijas, kas ir gatavota netīrītā aparātā - fū! Nav dzerema!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #24 : 2024. gada 15. oktobris, 12:31:09 »
Mnja. Es par kafijas apliešanu krūzītē papildināju daddy kā ilustrāciju tam, ka visi cilvēki nav vienādi un ka jāmeklē tas, kas der pašam. A te pamanījās pat kašķi izstiept. Tak neviens netaisās pārliecināt baacienu, ka viņai automātu nevajag, bet ir jāpāriet uz aplejamo. Galu galā tēma ir par kafiju, tad nu tauta padalījās paradumos.

(Nē, nekādi biezumi nepeld un zobos nesprūst, jo aplejamās kafijas ir rupjāka maluma, jā, pienu var pieliet, nē, nekāda padomju palieka, jo diez vai kafijas ražotāji īpaši pacentušies tām baisajām expadomju valstīm in-cup kafijas ražot.)

Es ar kafijas automātiem tuvās attiecībās neesmu stājusies kā apkalpojošais personāls, tāpēc varu tikai teoretizēt.
Piekrītu Pifam – ja ir iespēja malt pupiņas, tad gatavo malto kafiju automātā droši ka nebērsi gan. Nav tas smeķis.

Kā ir ar ūdens iepildīšanu? Mājas līmeņa automāti ir tikai pielejami ar spaini vai ir arī pieslēdzami pie stacionārās šļaukas? Varbūt ir vērts padomāt, ja ir izvēle un iespēja?
Izlietoto biezumu tvertne ar visādiem iegrauzumiem būs grūti mazgājama. Maziņa – ātri būs pilna, liela – ja maz dzer, paspēs piepelēt.
biezumu tvertne piepelēs, ja maz dzer tik un tā. Vasarā, pusslēgtā mitrumā ja piecas dienas neizbērsi, pelējums būs klāt. Tvertnes mazajiem aparātiem visiem ir pielejamas, tur parasti nepilni 2 litri iet iekšā. Pietiek. Atkaļķošana ir jēdzīga lieta, jo vismaz sistēmas trubiņas un vārīšanas grupu izskalo. Lai kā nefiltrētu ūdeni, tikpat kaut kādi mikroorganismi var salīst. Manis ieteiktajam aparātam ir vienkārša vārīšanas grupas izņemšana un var labi manuāli iztīrīt.

Atslēdzies Eesma

« Atbilde #25 : 2024. gada 15. oktobris, 20:24:40 »
Aizdomājos [vienkārši interesē]. Tad, kad šis paziņo, ka vajag atkaļķot – vai var vēl tasīti izspiest vai vairs neko?Iedomājos – es no rīta izlienu virtuvē, laiks ir tikai tik, cik iegūt krūzīti kafijas un lidot, bet aparāts iestājies šķērsguļā, ka bez atkaļķošanas šis tālāk nefunkcionēs ne sitams. Tajā brīdī nav laika tīrīt, tātad paliec bez kafijas?

Es reizumis 2-3 dienas nereaģēju (vienkārši laika vulgaris naff) Tur tik sarkana lampiņa mirgo, kas ziņo, ka pienācis laiks atkaļķot, nekādu citu izmaiņu nav. Dižas garšas/negaršas atšķirības nemanu, ja tās 2-3reizes pa virsu  kafiju uztaisu.
Par pelējumu Bobam taisnība, bet man pie regularitātes 2 dzērēji katru dienu pa 2-3 kapejām izstrebj, tad reizi 4-5 dienās tā tverne ir pilna.
bet tas takš vienkārši -žvikt- biezumi misenē/ kompostā,  viens  tvernes skalojiens ar ūdeni un pumpē atkal dziru dievišķo :coffee:

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #26 : 2024. gada 15. oktobris, 21:08:25 »
Ikdienā es esmu parastās "čupiņkafijas" dzērājs. Man ir mana īpašā oranžā krūzīte, kuras izmērs atbilst "tām divām tējkarotēm, ar tieši tik lielu kaudzīti". Un ar konkrētu daudzuma pienu. Tas darba skrējienā. Un nekādi biezumi netraucē. Brīvdienās tas pats ar kologēnu, bet citā krūzē.

Ja vien ir iespēja, izvēlos makiato, bet tur vajag automātu. Labs espresso un mazliet piena. / Itālija, Horvātija, Albānija, Melnkalne - mana mīla šajā jautājumā /

Savukārt citi mājinieki dzer čupiņkafiju vairākas reizes dienā. Ierauti dažādos projektos, neskaitāmās sapulcēs un tad nu pilna māja ar krūzēm, kurās bijusi kafija, bet palikuši vien biezumi. Citreiz vēl sataisa kafiju līdzņemšanai un steigā skrienot vēl kaķis iepinās kājās un rezultāts - kafija uz durvju paklāja, biezumi turpat. Man vieglāk būtu iztīrīt to biezuma tvertni aparātā.

Darbā kafijas automātu nelietoju, jo pupiņas gādā paši kolēģi un tās galīgi nav baudāmas. Turklāt vienmēr ir kāds, kurš saregulē to aparātu tā, ka sanāk vien tāds "bikšiņūdens".

Laukos aparāts ir labs un maza kafija dod foršu tonusu ilgam laikam, bet tur malšana atsevišķā aparātā. Tas man šķiet lieki.

Virtuvē remonts lēni, bet virzās uz priekšu, tāpēc ir pamats domāt par šī jautājuma sakārtošanu.

Paldies par visiem viedokļiem!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #27 : 2024. gada 15. oktobris, 22:16:09 »
Ja dzīvoklis nevis māja un viss tas lērums ļaužu neceļas vienā laikā, tad pirmā kafijas gatavotāja kafijas malšanas troksnis dabūs pie jēgas arī visus pārējos...  :rofl:
Neizmazgātas kafijkrūzes kā pāris reizes sakrauj nemazgātājam uz galda, tā vairs tādu nav!

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #28 : 2024. gada 15. oktobris, 23:06:06 »
Tuk, nepalīdz! Es no tā galda arī savācu.
Kafijas malšana tāpat ir, jo bieži pērkam pupiņas. Jā, arī čupiņkafijai.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #29 : 2024. gada 15. oktobris, 23:38:35 »
Pārāk daudz krūžu. Minimalizēt uz katram vienu vienīgo.  ;) 
Kas notiek, ja tu nevāc no tā galda?  :ng: 
Automāts netīro krūžu problēmu uz galda nerisinās, nebūs ar biezumiem, būs ar piekaltušu neizmaisītu cukuru...