Autors Tēma: Reibums  (Lasīts 10440 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

Reibums
« : 2024. gada 21. oktobris, 16:46:49 »
Tā nu tas sanāca, ka kaut kur ceturtdienā nolēmu mazgāt matus un procesā, noliekot galvu, jūtu, ka visa vannas istaba aiziet pa pieskari. Labi, ka  bija kur apsēsties. Reibums , vairāk vai mazāk, nepārgāja līdz šai dienai. Paskatījos, ko par šo raksta internetā. Ja ilgstoši, jāsaucot ātrie... Nu k čertu! Ne mazākās vēlmes. Tad vakar sāku lasīt to zāļu instrukcijas, kuras lietoju- bingo! divām drapēm  ir rakstīts, ka ir blakne - reibums! Skaidrs, no rīta jāzvana māsiņai lai nomaina zāles.  Šorīt zvanu. Nē, neko nemainīs, izrakstīs ko konkrētu reibumam. Labs ir, eju uz aptieku. Saņemu kastīti, jautāju, cik ilgi jālieto. Atbilde - parasti jau lietojot visu mūžu. Vāks! Mājās izvelku instrukciju, mani šoreiz interesē blaknes. Saraksts nav garš -6. Trešā blakne no augšas saucās "apziņas trūkums"!!! Kārl !!!??? Kas man tagad, jāizvēlas man tīkamāku blakni staigāt un braukt pie stūres jau pierastā vieglā reibonī vai ... tai tur... Ko vispār nozīmē - apziņas trūkums?

Atslēdzies reno

Atb: Reibums
« Atbilde #1 : 2024. gada 21. oktobris, 17:34:34 »
Asinsspiedienu vismaz izmērīji?
Vnk tā pa telefonu izrakstīja apziņas trūkumu? :fp:

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #2 : 2024. gada 21. oktobris, 18:04:34 »
Es drīzāk liktu uz sprandas skriemeļiem. B grupas vitamīni un fizioterapija.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #3 : 2024. gada 21. oktobris, 19:29:52 »
Pastāstīšu secīgi par sevi. Reiba.
Neirologs > CT > galvā cista, labdabīgs audzējs, aizsērējušas ausis.
LOR > izskalojam ausis.
Oftalmologs > Noregulējam briļļu dioptrijas.
Kontrolējam asinsspiedienu.
Padzeram B12.
Pārgāja.
Padomu nav, bet analīzes uztaisi.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #4 : 2024. gada 21. oktobris, 19:44:18 »
Man bēdīgāk. Reibonis bija laiku pa laikam. Tad biežāk, biežāk. Vispār varētu stāstīt gari un plaši... Arī vienā ausī pasliktinājusies dzirde. Diagnosticēja Menjēra slimību. Prognozes neko iepriecinošas. No kā rodas, nav zināms, īsti nav ārstējama, ar zālēm var mēģināt novērst reiboņus. Tā nu arī dzīvoju, "mēģinot novērst"...
Pēc savas pieredzes ieteiktu neiroloru Ati Legzdiņu (viens no dažiem Latvijas neoroloriem). Vismaz noskaidrosi, vai tas nav kaut kas saistīts ar ausīm...

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #5 : 2024. gada 21. oktobris, 19:52:15 »
Spiediens, pierastās normas robežās, pirms un arī pēc tām zālēm, kuras izraisa reiboņi.
CT, man taisīja, pusgadu atpakaļ un arī galvas un kakla asinsvadu pārbaude bija. Bija totāla problēma ar miega artēriju, ar to tika galā ķirurģiski.
Ausis, ja točno, ausis prasās iztīrīt. Ņemšu vērā.
B12 sāku dzert, pāris mēnešu, bet kaut kā aizmirsās
Brilles man ir, bet es tās lietoju tikai preses lasīšanai, datorā kaut kā neprasās. Bet pie ārstes šogad nebiju.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #6 : 2024. gada 21. oktobris, 19:57:32 »
Ai, piedodiet...  :blushing: , jūs te par nopietnām lietām, bet mana pirmā doma bija par reibumu no grādīgas šmigas  :mrgr:  Jo, kad "galva sagriežas", tas drīzāk reibonis, nevis reibums, ne?

Hmmm, ausis iztīrīt varbūt man arī neskādētu... Tas tad pie LORa pa taisno, ja?

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #7 : 2024. gada 21. oktobris, 20:20:47 »
Nē, nav obligāti. Papilini dažas dienas olive oil ear drops un aizej pie dežurējošās māsiņas, lai izskalo.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #8 : 2024. gada 21. oktobris, 20:25:04 »
Atbilde
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 21. oktobris, 20:43:52 no ...(cita) »

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #9 : 2024. gada 21. oktobris, 20:40:12 »
Visticamāk, es daru ļoti nepareizi. Es pati skaloju korķus ārā. Ar klizmu.
Mani besī mazākā aizštopēšanās.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #10 : 2024. gada 21. oktobris, 20:45:03 »
Nezin kāpēc man neizdevās salabot iepriekšējo ierakstu. Rādījās kaut kādi hieroglifi. Laikam nebija būtiski...

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #11 : 2024. gada 21. oktobris, 20:58:18 »
Bija būtiski. Par ārstu.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #12 : 2024. gada 21. oktobris, 21:02:47 »
Labi. Īsumā. Neirolors ir reiboņu ārsts. Ir vairāki reiboņu veidi "saistīti ar ausīm". Manis minētais ārsts laikam pieņem tikai par maksu, diezgan lielu. Cik esmu dzirdējusi par Stradiņu neiroloru, tad atsauksmes ir sliktākas.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #13 : 2024. gada 21. oktobris, 21:13:00 »
Precizējums manam ierakstam, Olgucis sākotnēji teica par zāļu blaknēm. Bija man zāles ar iespējamām reiboņu blaknēm, bet to domu es atmetu, jo laika līnijas tur nesakrita. Neesmu pētījusi, bet domāju, ka parādās pirmajās dienās vai max nedēļās.
Zinātāji, labojiet.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #14 : 2024. gada 21. oktobris, 21:26:04 »
man jau māsiņa arī jautāja cik ilgi es tās lietoju, bija kādi pāris gadu. Laikam tāpēc ka līdz šim nebija problēmu  mana ideja viņai nelikās saistoša. Vispār par tām ausīm es aizdomājos, līdz šim pusotru gadu man kaut kas kreisajā klusi džinkstēja un te mēnesi klusums, bet sākās reiboņi. Pie tam, man liekas ka vienā ausī ir pamatīgs korķis un tā patālu, pašai negribās riskēt... Jātiek līdz ziemai pie LOARa, man nepatīk tās kupeņu šķērsošanas aktivitātes