Autors Tēma: Mākslīgais intelekts  (Lasīts 5683 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Mākslīgais intelekts
« : 2024. gada 08. novembris, 08:37:28 »
Skatos - nav šādas tēmas!! 

Dalāmies ar pieredzi, jo AI ir lieta, bez kuras, kā instrumenta, šķiet nākotne nav iedomājama.

Jā, fiziskā darba veicējiiem AI tāpat kā kalkulators, dators, internets, maz ko dos... toties garīgā darba darītājiem - OHOHOO, kādas iespējas paverās...   

ak, jā, ir arī riski [size=78%]Bīstieties: Ja mākslīgā intelekta sistēma nav "apmācīta", tā kļūst draudoša cilvēkiem - nra.lv[/size]
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 08. novembris, 08:44:33 no daddy »

Atslēdzies daddy

Atb: Mākslīgais intelekts
« Atbilde #1 : 2024. gada 08. novembris, 08:38:36 »
Iesākumā jociņš - kā zināms AI ne vienmēr visu saprot pareizi :)  Turklāt AI lietotājam pamatlietas tomēr ir jāzina!!

... savulaik, 70 gadu vidū tēvs no darba atnesa KALKULATORU... forša manta! a man tolaik (4-5 klase?) bija garās aritmētiskās izteiksmes jārēķina... es domāju O! Ai man palīdzēs... un dragāju visu ar kalkulatoru. Protams - mājasdarbā 2nieks :( 

cik ir 2+2x2?
 A)6, B)8 :) )

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2 : 2024. gada 08. novembris, 09:13:26 »
Bildi mākslīgais intelekts izlaboja pilnīgi pareizi!  :yes: :mrgr:

A to izteiksmi, jā, kalkulators izrēķinās nepareizi. Bet dators, pat bez AI - aprēķinās pareizi.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #3 : 2024. gada 08. novembris, 09:20:00 »
Bilde ir vecs jociņš, nekāds MI.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #4 : 2024. gada 08. novembris, 09:22:29 »
es lietoju AI, jā. Reizēm, lai kaut kādu ļoti grūtu domu un sarežģītu teikumu virknējumu sakārtotu jēdzīgākā gramatiski sintakstiskā formā. Reizēm palīdz, reizēm viņš praktiski neko neielabo, jo pats nevar labāk pateikt.
Tas es lietoju dažreiz neformālai izziņai par kādu jautājumu. Palīdz.
Vakar prasīju lai izdomā jokus par konkrētu tematu. Dabūju kādus padsmit, no kuriem divi bija noderīgi.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5 : 2024. gada 08. novembris, 09:22:59 »
Tā izteiksme 2+2×2 jau arī ir vecs jociņš.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #6 : 2024. gada 08. novembris, 09:29:56 »
es lietoju AI, jā. Reizēm, lai kaut kādu ļoti grūtu domu un sarežģītu teikumu virknējumu sakārtotu jēdzīgākā gramatiski sintakstiskā formā. Reizēm palīdz, reizēm viņš praktiski neko neielabo, jo pats nevar labāk pateikt.
Tas es lietoju dažreiz neformālai izziņai par kādu jautājumu. Palīdz.
Vakar prasīju lai izdomā jokus par konkrētu tematu. Dabūju kādus padsmit, no kuriem divi bija noderīgi.

Konkrētāk, ko?

Es lietoju Copilotu (arvien vairāk). Vēl pirms pusgada viņš, nē, Viņš bija paglups, vismaz latviski.
Tagad ir uzlabojies.

Ļoti labi noder, lai veidotu kopsavilkumus, Teams transkripta protokolus, u.c. Jāmāk pareizi uzdot jautājumus un nevajag kautrēties viņu patirdīt - precīzāk, detalizētāk utt. 
Arī tulkošanai visos virzienos Viņš ir noderīgs, tāpat var palūgt uzlabot stilu un izlabot gramatiku...to gan angļu valodai, LV es pats spēcīgs jūtos

Arī meklēšanai es Viņu izmantoju arvien vairāk, nevis Google   

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2024. gada 08. novembris, 09:30:35 »
Tā izteiksme 2+2×2 jau arī ir vecs jociņš.

tas taču tikai ilustrācijai, tāpat kā bilde :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #8 : 2024. gada 08. novembris, 12:53:02 »
Kalkulators kā rīks jau nebija pie vainas. Lietotājs (Tu) devi nepareizas pavēles  :?:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2024. gada 08. novembris, 13:22:34 »
Kalkulators kā rīks jau nebija pie vainas. Lietotājs (Tu) devi nepareizas pavēles  :?:

Tā ir mana atziņa Nr.1, ka, lai sekmīgi lietotu MI, drusku "drēbe" (jautājums) ir jāpārzina!  tāpat, kā ir jāzina aritmētika, ja grib lietot kalkulatoru!  :talking: [size=78%]  [/size]

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #10 : 2024. gada 08. novembris, 13:48:51 »
Lietoju Gūgles vietā. Dokumentus, piem., kancelejiskus iesniegumus tīri labi sagatavo. Praktiskas, eksaktas lietas labi atbild, par medicīnu arī var jautāt. Galīgās auzās var aiziet ar literatūru, pat klasisko. Gemini var bez aiztures samelot, .t.i. aizpildīt trūkstošos faktus ar iespējamībām. Open AI tādā ziņā solīdāks.
Un jā, ļoti svarīgi pareizi dot uzdevumu, precizēt, pārbaudīt vienu AI ar citu.
Vizualizācijas tā uz 4 no 10. Bet gan jau maksas versijas ir labākas.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #11 : 2024. gada 08. novembris, 14:34:31 »
Mākslīgā intelekta veidotie teikumi ir redzami pa gabalu. "Man kā māksliniecei" nenormāli griež acīs. Pat nevaru pateikt tieši kā, bet atšķiras stils. Viens pazīstams kursa darbu rakstīja, iedeva man "izlasīt un kļūdas paskatīties". Oi, noi... Tur vienkārši pa vīlēm spiedās ārā tās rindkopas, kuras ar ChatGPT ceptas.

Mani vairāk satrauc tas, ka feikie attēli kļūst aizvien reālistiskāki, video arī, un ļoti drīz nevarēs ticēt nekam, ko neesi redzējis ar savām acīm, jo noviltot varēs jebko. Ja pirms pusgada foto pietika paskatīties uz rokām (6 pirksti un sirreālas locītavu pārejas), tad šobrīd jau trāpās diezgan adekvātas rokas. Vēl mazliet un būs grūti atšķirt.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #12 : 2024. gada 03. decembris, 10:58:55 »
Tikko lieku reizi pārliecinājos, ka jāpārbauda.  Mazbērns prasīja darba gaitu vienkāršai eksela tabulai. Slinka būdama, pajautāju MI (tabulu uztaisīju un augšupielādēju). Viss daudzmaz ok, izņemot to, ka šis aizmirsa par absolūto adresi šūnai, kam to noteikti vajadzēja. Un par prasītajām funkcijām (kopā, vidējais, min) vispār aizmirsa. Drošāk bija pašai visu uzrakstīt :(

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #13 : 2024. gada 03. decembris, 11:27:20 »
es te pamēģināju dažu labu darba info paprasīt AI. Šņagu briesmīgu nolēja, vispārējas frāzes, vienīgais - strukturēti. Tad man atausa, ko dienvidnieku studenti te vienā mācību pasākumā tādas briesmīgi frāžainas prezentācijas bārstīja. 100% mākslīgais intelekts - gara vārsmošana, bet nekā konkrēta. Žēl, ka man uzreiz nepieleca..

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #14 : 2024. gada 03. decembris, 11:31:35 »
Viņiem (MI) speciāli jāpiesaka - īsi un konkrēti!