Autors Tēma: Kā palīdzēt draudzenei?  (Lasīts 6187 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Atb: Kā palīdzēt draudzenei?
« Atbilde #30 : 2025. gada 26. janvāris, 18:16:29 »
     Papildināju. Tiešām, pārstāj uzklausīt un dot padomus. Sak -pati taču esi  pieaudzis cilvēks, kas savu rīcību var kontrolēt

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #31 : 2025. gada 26. janvāris, 18:16:50 »
Grūti pāraudzināt cilvēku, kas "visu var pati", kamēr dzīvē nenotiek nekas, kas spētu piebremzēt to varēšanu. Pieļauju, ka ģimene nemaz nav ar abām kreisajām rokām, bet ir pieraduši, ka māmiņa visu izdarīs. Varbūt Pifam labāk parunāt ar draudzenes vīru vai bērniem, kurš nu tur saprātīgāks? :?:
Nedaudz man atsauca atmiņā skolas gadus padomju laikā, kad vēl dzīvoju pie vecākiem. Abi strādāja, un māte vēl katru dienu gatavoja vairākas ēdienreizes, turklāt pusdienās bija gan zupa, gan otrais. Vienmēr. Ārpus mājas neēdām nekad. Laiku pa laikam gan šī pačīkstēja, ka piekususi. Bet uz manu jautājumu, kāpēc tad tik daudz jāgatavo, ka pietiktu tikai ar zupu, skanēja atbilde, ka tā VAJAG un tā JĀBŪT. :?: Kopš tēvs miris, gatavo minimāli, jo pati ēd maz.

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #32 : 2025. gada 26. janvāris, 18:31:01 »
Viņa tikai Tev sūdzas? Un cik sen?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #33 : 2025. gada 26. janvāris, 18:31:50 »
Es laikam būtu šokā, ja mana draudzene man aiz muguras, mani apspriestu ar manu vīru vai maniem bērniem  :rat: 
Ja es viņai palūgtu to darīt, tad cita lieta, bet tā... domāju, šīs draudzenes man vairs nebūtu gan.

Atslēdzies reno

« Atbilde #34 : 2025. gada 26. janvāris, 18:35:30 »
skanēja atbilde, ka tā VAJAG un tā JĀBŪT.

Tādas tās sievietes bija un izrādās, ir joprojām. Ar mammu kādreiz pamatīgi sastrīdējāmies par mājas uzkopšanu. Viņa -kaut uz deguna kritīšu, bet pirms gulēšanas  slaucīšu un mazgāšu. Es -ja būšu nogurusi, iešu gulēt

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #35 : 2025. gada 26. janvāris, 18:44:42 »
Es laikam būtu šokā, ja mana draudzene man aiz muguras, mani apspriestu ar manu vīru vai maniem bērniem  :rat: 
Ja es viņai palūgtu to darīt, tad cita lieta, bet tā... domāju, šīs draudzenes man vairs nebūtu gan.
Pieņemu, ka Tuk pati runā gan ar vīru, gan bērniem un atrisina visas problēmas. :) Bet cita lieta, ja cilvēks ar tuviniekiem par savām problēmām nerunā. Ja tur briest izdegšana vai kas trakāks, varbūt tomēr ir vērts parunāt ar ģimeni?   :?:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #36 : 2025. gada 26. janvāris, 18:51:00 »
Redz, tā sūdzēšanās ir visai nosacīta. Tā nu ir sanācis, ka ciemojoties redzu vairāk nekā citi.
Tukam pilnīgi piekrītu. Arī es nepieļauju domu, ka varētu zvanīt vīram. Tad, kad viņa man par pašnāvību runāja, tad gan pazvaniju meitai. Jo es neesmu klātesoša. Palūdzu, lai pievaktē mammu.
Arī tagad te portālā to visu cilājot, nav labs prāts - sajūta, ka kaut kā "nododu" draudzeni.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #37 : 2025. gada 26. janvāris, 18:56:28 »

Pieņemu, ka Tuk pati runā gan ar vīru, gan bērniem un atrisina visas problēmas. :) Bet cita lieta, ja cilvēks ar tuviniekiem par savām problēmām nerunā. Ja tur briest izdegšana vai kas trakāks, varbūt tomēr ir vērts parunāt ar ģimeni?   :?:
Bet varbūt, pat pieļauju, ka tā ģimene absolūti nevēlas nekādu viesību rīkošanu uz ģībiena robežas, ne cepešu kalnus... tas turbo sievišķis vienkārši ņemas un piktojas ka nejūt ģimenes atbalstu un iesaisti...
Nu nobloķēs Pifu, un? Kāda tur jēga.
Tur drīzāk ar humoru likt pasē biežāk ieskatīties un piebremzēt savas aktivitātes.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #38 : 2025. gada 26. janvāris, 19:16:51 »
Kādēļ izjuka viņas pirmā laulība?

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #39 : 2025. gada 26. janvāris, 19:23:55 »
Viņa kļuva par pelnītāju, bet vīrs par mājsaimnieku.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #40 : 2025. gada 26. janvāris, 19:29:45 »
Kurš ar to netika galā - viņa vai viņš?

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #41 : 2025. gada 26. janvāris, 19:33:03 »
Kurš ar to netika galā - viņa vai viņš?

Viņa. Sīkāk negribu neko teikt. Tomēr personiskas lietas.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #42 : 2025. gada 26. janvāris, 20:26:01 »
Pif- dreudzene pačīkstēja tev, tu pačīkstēji mums.
Darīt, pa lielam tur nevar neko. Nekādi pamudinajumi, video rullīši un cita šņaga nestrādās, ja cilvēks pats no iekšiņām, neko nav gatavs mainīt.Līdzīgu un dažādu stāstu kaudzēm visapkārt.
Tā pašnavības pieminēšana arī jāizvērtē... dažreiz tas ir tikai tāds - netieku galā, darīšu galu.blablabla Dažreiz savukārt ir ļoti nopietni... bet tā nemaz neizskatās.Tur vajag čuju un ņuhu lai atšķirtu tukšmuldēšanu no reālas depresijas un bezizejas.Es teiktu,ka tikai psihiatrs/ psihoterapeits. Bet,ja tas jau saknē ir noliegts. tad nu neko :/
p.s neviens no malas, nevar otru izmainīt. Var tikai pamainīt attieksmi. Tu arī vari padomāt,kā tu vari izmainīt savas reakcijas, lai viņai būtu jāpadomā...(tas iR grūti)
te jau minēja... it kā nejauši pastāsti par saviem vieninieka dzīves mīnusiem. kkā ar savu piemēru vai uz sevi vērsti parādi viņas darbības... nu piem..uij,ja es viena nestu galdu,tad mani otrā dienā ķirurgija gaidītu, nē man nav 18it, lai nes citi,vai sēž uz segas..nu kkā tā...(stulbi, jo tā arī ir manipulācija, bet kko būsi mēģinājusi)

Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #43 : 2025. gada 26. janvāris, 20:54:20 »
Var jau arī pavisam atklāti pastāstīt draudzenei par savām izjūtām, ka tevi dara bažīgu tā viņas sevis nesaudzēšana, neiešana pie ārsta, pārpūlēšanās. Ka lai ko viņa izlemtu savas laulības sakarā, ka vienmēr būsi viņas pusē, sapratīsi un atbalstīsi. Ka jūsu draudzība tev svarīga un tu nevēlies viņu zaudēt. Iespējams, tas arī var uzlabot to negatīvo un bezcerīgo noskaņojumu, īpaši ja viņai būtiska tā apkārtējo atzinība.
Bet kuram tad nav, visiem jau kādā mērā tā ir...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #44 : 2025. gada 26. janvāris, 20:56:27 »
Pif- dreudzene pačīkstēja tev, tu pačīkstēji mums.
Darīt, pa lielam tur nevar neko.
O, šim es pilnībā piekrītu. Ja cilvēks reāli gribētu ko mainīt, tad pats kaut ko darītu lietas labā vai meklētu palīdzību. Re, piečīkstēja Pifam pilnas ausis, varbūt uz brīdi vieglāk palika. :) A ko draudzenei vēl darīt, ja ne uzklausīt? Problēmas jārisina ģimenei. :?:
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 26. janvāris, 22:38:19 no Luīze »