Autors Tēma: Cik ērta ir reliģija...  (Lasīts 5412 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Atb: Cik ērta ir reliģija...
« Atbilde #30 : 2025. gada 08. februāris, 19:32:40 »
Reliģija ir pat ļoti jēdzīga! Tikai – tiem, kas to izmanto, nevis tiem, kas pakļaujas. Baznīckungi visos laikos labi dzīvojuši. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #31 : 2025. gada 08. februāris, 19:37:07 »
Man šķiet, te nav vērojams naids. Mans viedoklis ir, ka reliģija ir bezjēdzīga.

katram ir tiesības uz viedokli!!  Pieauguša cilvēka ticībai vajag 3 priekšnosacījumus - zināšanas, vēlmi un atklāsmi.
Vēlme - skaidrs, ja ir tad ir, ja nav...kaut kādā vecumā uznāk visiem, paskatīties aiz mākoņa maliņas, KAS ES ESMU u.c. jautājumi... nu, pie ārkārtīgi grūtiem apstākļiem, ir jāizdzīvo, kāds tur dievs...

Zināšanas par Dievu, reliģiju, kurai grasies ticēt... ir milzums daudz cilvēku kuri tic "sazin kam", neiedziļinoties, kautkādam mikslim no pagānisma, sātanisma, kristietības u.c.

Atklāsme - kad Tavā, konkrēti TAVĀ dzīvē notiek kaut kas tāds, ko ar "dabiskiem" apstākļiem (nu tur pilota māksla, vai z-korejas brāķa munīcija) izskaidrot nevar...     

Atslēdzies daddy

« Atbilde #32 : 2025. gada 08. februāris, 19:38:46 »
Reliģija ir pat ļoti jēdzīga! Tikai – tiem, kas to izmanto, nevis tiem, kas pakļaujas. Baznīckungi visos laikos labi dzīvojuši. :D

šai sakarā aņuks:
Pie arhibīskapa ballīte... sāk runāt par Kristus un apustuļu dzivi... te arhibīskaps saka:
- lai nu tur bija, kā bija, bet šepte mums laba palikusi...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #33 : 2025. gada 08. februāris, 20:40:04 »

Tuk - ikvienam ir tiesības nožēlot izdarīto un kļūt labākam, ...un kļūdīties/pakrist vēlreiz... TEV tā negadās?? :) Ja tiešām - nu nominējam Tevi par FORUMA SVĒTO, kqas negrēko un nekļūdās :) bet ja būsi sadi@susi... :evil:

Nelūdz cilvēki miljonus, bezjēdzīgi... ja kādu zini, kurš lūdz un dabūja, padod ziņu!! :)

Es pat pazīstu dažus, kuri man skaidroja, ka jālūdz miljons un būs  :rofl:  Vienīgi pašiem nezkapēc vēl līdz šai dienai nav  :mrgr:  Ir pat mazāk kā man, laikam kā Trix rakstīja, par maz lūgušies...  :rofl: 

Bet protams, ka gadās kļūdīties un arī kādam pāri nodarīt, bet kāds tam sakars ar reliģiju, izdari secinājumus, atvainojies un centies vairs to neatkārtot. Darbs pašam ar sevi.
Nu pukins ar batjušku zem vienas rokas, gan jau batjuška viņa asiņainos grēkus atlaidīs nāves stundā, būs viņam tā solītā paradīze, būs...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #34 : 2025. gada 08. februāris, 22:02:06 »
Es neticu/neesmu pievērsusies nedz reliģijai, nedz baznīcai (kas, kā jau viss, kur darbojas cilvēciskais faktors, maigi sakot, nav bezgrēcīga, un tieši ar to mani atgrūž), bet ticu Augstākam Spēkam vai Augstākam Saprātam, kuru tad arī var saukt par Dievu.
Un, jā, reiz šis Spēks izmainīja konkrēti manu dzīvi. Es to izjutu, ko daddy nosauca par Atklāsmi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #35 : 2025. gada 08. februāris, 22:15:02 »
Un ja dievs vai tas augstākais apdala un nesniedz to atklāsmi, tad ko, jāiet tik uz elli, paradīze nespīd...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #36 : 2025. gada 08. februāris, 22:37:05 »
Zināšanas par Dievu, reliģiju, kurai grasies ticēt... ir milzums daudz cilvēku kuri tic "sazin kam", neiedziļinoties, kautkādam mikslim no pagānisma, sātanisma, kristietības u.c.
Atklāsme - kad Tavā, konkrēti TAVĀ dzīvē notiek kaut kas tāds, ko ar "dabiskiem" apstākļiem (nu tur pilota māksla, vai z-korejas brāķa munīcija) izskaidrot nevar...     
Es pilnīgi nejauši labi pārzinu Bībeli.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #37 : 2025. gada 09. februāris, 08:46:15 »

Un ja dievs vai tas augstākais apdala un nesniedz to atklāsmi, tad ko, jāiet tik uz elli, paradīze nespīd...

Nē, šie ir maldi... par paradīzi, nu teiksim citādāk - mūžīgo dzīvi, "otro" līmeni, ir daudz neskaidrību un uzslāņojumu, kam kurš tic, piem. par miesas augšāmcelšanos  (a kāda vecuma miesa tiks augšāmcelta?? - kā nomira, vai "labākajos gados" vai vispār "jauna miesa" ar D vai A izmēra pupiem, kā nu kurai prispičit, u.c.

ES ticu, ka ja cilvēks ir labs, tb nedara ļaunu ne sev ne citiem, ne dzīvniekiem, ne dabai, tad noteikti tiks "otrā" līmenī (ja tāds pastāv) :) ...arī ļaundariem ir iespēja - kaut uz nāves gultas atzīt - bet es tomēr biju baigais PINPIS, un - fiķ, biļete uz paradīzi rokā!...nu ne pirmajās rindās protams :)       

par Atklāsmi - nu ja nesniedz, tad nesniedz, ķip neesi gatava pieņemt, vai nav īstais brīdis... nu, jumta lāsteka krita, bet aizkrita garām, i labi, tā tai lāstekai vajag... :D 
...reiz miglā uz Liepājenes apdzinu fūri...un beigās, nē vidū paliku starp 2 fūrēm, beigas bija labas...nu neko, sapratu, ka autoavārija laikam nebūs mana nāve, jo Dievam bija izdevība :D  bet ŠO es neuzskatu par atklāsmi...

Es pilnīgi nejauši labi pārzinu Bībeli.

Tāpēc Tu esi interesants sarunu partneris šais tēmās... :)

es par sevi nevaru teikt, ka labi pārzinu, bet esmu šo to lasījis, dzirdējis pārdomājis...

redz ticība/reliģija jau nav aprakstīta bībelē. tās sākās jau daudz agrāk, pirms rakstītā Vārda... Ne mazāk svarīga ir arī Tradīcija ... nu, kur bībelē ir teikts kāda ir krusta zīme?? 1-2-3 pirksti, vai visa plauksta utt. bet par šādiem niekiem (atkāpi no tiem) ir daudz asiņu izliets... 
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 09. februāris, 08:52:49 no daddy »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #38 : 2025. gada 09. februāris, 09:32:36 »
Ai, nu tādi gadījumi uz ceļa bezmaz katram gadījušies... tādēļ tur piesaukt kādu dieva plānu, es nez. Man arī "mistiski" noslāpa autiņš, mirkli pirms briežubars nesās pāri. Nedomāju, ka dievam nezkādi plāni attiecībā uz mani, tik augstprātīga neesmu... vienkārši paveicās... Tāpat kā paveicās piedzimt sakarīgā ģimenē, jēdzīgiem vecākiem.
Bet ja jāizvēlas kas no reliģijām, tad Budismā vismaz ko loģisku var atrast... Kristietībā man pārāk daudz visādu ne - sa - stiķu... un ļaunuma, piesegta ar mīlestību.

Atslēdzies reno

Atslēdzies Minne

« Atbilde #40 : 2025. gada 09. februāris, 14:45:44 »

ES ticu, ka ja cilvēks ir labs, tb nedara ļaunu ne sev ne citiem, ne dzīvniekiem, ne dabai, tad noteikti tiks "otrā" līmenī (ja tāds pastāv) :) ...arī ļaundariem ir iespēja - kaut uz nāves gultas atzīt - bet es tomēr biju baigais PINPIS, un - fiķ, biļete uz paradīzi rokā!...nu ne pirmajās rindās protams :)       

Tad par ko vispār stāsts?  :scratch:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #41 : 2025. gada 09. februāris, 16:21:44 »
Man jau ar liktos, ka tā būtu normāli, bet ne kristietībā, kur krietnu cilvēku nav a'priori, visi ir grēcīgi, visiem grēki un dieva dēls nesis upuri par tiem grēkiem... neticēsi dieva dēlam, paliec ar to savu grēcīgumu, nekāda paradīze atkal nespīd...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #42 : 2025. gada 09. februāris, 16:46:59 »

Tad par ko vispār stāsts?  :scratch:

Minne... ticības ir dažādas - var būt kā spainis, var būt kā uzpirkstenis... nav svarīgs izmērs, svarīgs ir "pilnums"...  :)   ja manas uzpirksteņa līmeņa zināšanas mani  pilnībā apmierina (Lasi - izskaidro MAN pasauli) - fine, ja Spārkas spainis ir tikai pusspainis (pagaidām :) )... arī fine!! :) 

ā - un kas svarīgi - gan spainis, gan uzpirkstenis mēdz būt cauri, tb, mēs sākam šaubīties, kad mūsu ticība tiek "pārbaudīta", pat PATS JĒZUS  Mateja 27:46 - Bet ap devīto stundu Jēzus brēca lielā brēkšanā un sacīja: “Eli, Eli, lama zabahtani?” tas ir: Mans Dievs, Mans Dievs, kāpēc Tu Mani esi atstājis?

iekš tā jau visa fiška - kā ruletē/vai kripto... ja būtu "droši zināms" par 2 līmeni, tad jau nebūtu spēles momenta, tad būtu jābūt pilnīgam idiotam, lai nepakļatos, piemēram, kā ar gravitāciju cīnīties... krīti nu 1001x uz deguna un VISAS reizes sasitīsies... :mrgr:  bezjēdzīgi 

PS. īsti svētdienīga tēma!!  un jā - manas lūgšanas (vēlmes!!) par salu laikam IR uzklausītas :D

Atslēdzies daddy

« Atbilde #43 : 2025. gada 09. februāris, 16:52:53 »
Man jau ar liktos, ka tā būtu normāli, bet ne kristietībā, kur krietnu cilvēku nav a'priori, visi ir grēcīgi, visiem grēki un dieva dēls nesis upuri par tiem grēkiem... neticēsi dieva dēlam, paliec ar to savu grēcīgumu, nekāda paradīze atkal nespīd...

beidz, tas bija Vecajā Derībā!! kopš paradīzei uzcēla jauno korpusu - visi, kuri patiesi nožēlo grēkus, laipni aicināti!! :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #44 : 2025. gada 09. februāris, 17:11:11 »

beidz, tas bija Vecajā Derībā!! kopš paradīzei uzcēla jauno korpusu - visi, kuri patiesi nožēlo grēkus, laipni aicināti!! :)

Par to jau visa tēma - cik ērti  :smej: