Autors Tēma: sūtīt standarta SMS uz mobilo internetā  (Lasīts 3399 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Daiquiri

sūtīt standarta SMS uz mobilo internetā
« : 2025. gada 22. februāris, 15:23:25 »
Jautājums - vai ir kāda tīmekļa lapa, no kuras var droši sūtīt bezmaksas SMS?
(piemēram, Tele2 lapa to piedāvā, bet tikai saviem klientiem https://www.tele2.lv/sutit-sms/ )

Atslēdzies kvadra

Atb: sūtīt standarta SMS uz mobilo internetā
« Atbilde #1 : 2025. gada 22. februāris, 17:05:34 »
Es Telegramā rakstu  :faint:  Redzams visur - datorā, planšetē, telefonā. Bet varbūt nesapratu jautājumu...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2025. gada 22. februāris, 18:26:21 »
Nē, Kvadra, tas nav tas. Kādreiz varēja ieiet LMT vai Tele2 mājaslapā un tur bija iespēja "nosūtīt SMS". Parasto īsziņu "no telefona uz telefonu", bet no interneta, taču bez bez Telegram vai Whatsapp caur viņu tīkliem (tad abiem – gan sūtītājam, gan saņēmējam – jābūt instalētai aplikācijai). Tiesa, varēja nosūtīt tikai tad, ja saņēmējam bija ieslēgta iespēja saņemt SMS no interneta.

Tagad nezinu, gadiem neesmu skatījusies. Nebrīnīšos, ja Daiquiri ir taisnība, ka šo iespēju var izmantot tikai reģistrēti lietotāji caur mans.lmt.lv [vai kaut kā tamlīdzīgi].

Varbūt kāds zina labāk.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #3 : 2025. gada 22. februāris, 19:03:43 »
...Bet varbūt nesapratu jautājumu...
Man šodien mājās izdevās izdevās izcili veiksmīgi "noslēpt" mobīlo... Minūtes 20 meklēju - pa tukšo. Bet man sarunāts, ka ap 15.30 piezvanīšu, un kā par nelaimi esmu mājās viena. Zinu, ka cilvēks WhatsApp nelieto - tikai zvanīšana vai SMS īsziņas un tāpat kā es ir LMT klients (no Tele2 lapas nevar). Mēģināju sūtīt sev SMS no pāris Googles atrastajām lapām - bez emocijām - nav nekāda signāla par saņemto īsziņu. Rakstīju WhatsAppā vīram un abām draudzenēm - lai piezvana, lai varu dzirdēt zvanu. Piegādāts, nav lasīts. Pēc minūtēm 15 paveicās - atnāca īsziņa no vienas no lapām, no kuras sūtīju sev SMS, un telefons laimīgi atradās (nesaprotu, kāpēc tur biju iebāzusi ...) Ar nelielu kavēšanos piezvanīju, mani saprata

Ja zinātu lapu, no kuras varu bez maksas sūtīt sev īsziņas, kas uzreiz tiek piegādātas (nebaidoties par spamu, kas pēc tam tiek sūtīts uz manu numuru), nebūtu panikas un kreņķu. Tāpēc arī jautājums  :blushing:  Varbūt ir vēl kāds cits risinājums - kā atrast "veiksmīgi noslēptu" telefonu, ja mājās esi viena pati?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2025. gada 22. februāris, 19:21:16 »
Skaidrs. Ļoooti pazīstama situācija  :mrgr:  Pati esmu šitā izmisīgi meklējusi telefonu pa  malu malām un kabatu kabatām. Labprāt uzklausīšu padomus, kā piedabūt šo atsaukties un izdvest kādu skaņu. :smile: :mrgr:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2025. gada 22. februāris, 19:46:56 »
Nja. No Watsapp, ja tas ir atvērts datorā, var nosūtīt sev ziņu, bet signāla nebūs, jo tūlīt uzrādīsies kā izlasīta. Var sūtīt kādam draugam, lai zvana, bet, jā, nav garantijas, ka momentā izlasīs.
Man šim nolūkam ir vīrs, bērni un otrs telefons (ir darba un privātais). Ja neviena cita nav, man arī nav ideju.

Var pasūtīt internetveikalā kaut ko, atnāks īsziņa "Jūsu pasūtījums ir pieņemts". Bet vēl ir jātrāpās blakus tai vietai, kur ir telefons, lai paspētu sadzirdēt.

Es pamēģināju Facebook mesenger sev ziņu nosūtīt. Arī var, bet arī nepienāca ziņa ar signālu.

Ja ir e-pasts uz telefona – nosūti sev vēstuli no webmail? Var mēģināt piereģistrēt jaunu e-pastu, piemēram, inbox.lv, viņam vajadzētu sūtīt apstiprinājuma īsziņu.

Smart ID Tev nav telefonā? Ieej internetbankā no datora, aizies pieprasījums pēc PIN koda ievadīšanas (ja nav atslēgta skaņa, protams).

Var palaist kādu no video platformām (zoom, googlei arī ir, neatceros kā tur viņu sauca) – ja atceras paroles – , uztaisīt jaunu videočatu, aizsūtīt ielūgumu uz telefonu (nepārbaudīts, tikai ideja).

Un, starp citu, vari forumā kādam, kas ir online (Spārka parasti ir), aizsūtīt čatā vai vēstulēs (labāk čatā) lūgumu, lai Tev piezvana. :)  Tu jau apmēram būsi piefiksējusi, kas te biežāk runājas. Protams, kādam, ko neesi ievērojusi, savu numuru nesūtīsi, bet Spārkai var droši. (Piedod, Spārk, ka es Tevi reklamēju... :D )

Koroče – dod uzreiz problēmas sakni! Varbūt ir citi risinājumi, ne tikai SMS. :)
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 22. februāris, 19:55:37 no Trix »

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2025. gada 22. februāris, 20:36:15 »
Un, starp citu, vari forumā kādam, kas ir online (Spārka parasti ir), aizsūtīt čatā vai vēstulēs (labāk čatā) lūgumu, lai Tev piezvana. :)  Tu jau apmēram būsi piefiksējusi, kas te biežāk runājas. Protams, kādam, ko neesi ievērojusi, savu numuru nesūtīsi, bet Spārkai var droši. (Piedod, Spārk, ka es Tevi reklamēju... :D )

Koroče – dod uzreiz problēmas sakni! Varbūt ir citi risinājumi, ne tikai SMS. :)
Es laikam datorā nopeilētu, kurš draugs iekš FB (vai citā soctīklā) tajā brīdī ir onlainā un palūgtu piezvanīt. SMS varētu nedzirdēt, ja citā istabā un ja telefons vēl kādās drēbēs dziļi nobāzts.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #7 : 2025. gada 22. februāris, 20:52:32 »
Arī variants. Var vairākiem aizrakstīt (es 100% neapgalvošu, ka, kaut arī rāda, ka cilvēks ir online, īstenībā viņam vienkārši nav fonā vaļā logs ar feisbuku, un viņš onlainā nemaz nav). Lai zvana kaut desmit, galvenais, ka telefons atrasts.

Varbūt ir kāds daudzdzīvokļu mājas vai draugu/kolēģu čats, kur var palūgt, lai kāds piezvana? Tas gan der, ja uz datora ir vaļā watsapp web.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #8 : 2025. gada 22. februāris, 21:36:31 »
Es reiz pilnīgā izmisumā zvanīju pie kaimiņu durvīm ar lūgumu man piezvanīt  :mrgr:  Bet mums jau māja maza, visi cits citu zinām, sveicināmies, aprunājamies un visādi izlīdzamies. Guļamrajona daudzstāvenē, kur pat blakusdzīvokļu kaimiņi sveši, laikam tomēr  neērti būtu.

Nupat izdomāju ideju! :yes:  - es taču varu piezvanīt no datora pa Telegram un palūgt, lai man atzvana pa telefonu! Ir daži kontakti, pie kā varētu vērsties ar šādu problēmu  :mrgr:
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 22. februāris, 21:46:52 no kvadra »

Atslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2025. gada 22. februāris, 22:37:02 »
Watsapp no datora var tikai čatot (varbūt tikai man tā), es to jau pārbaudīju, bet neatradu iespēju no datora piezvanīt. Datoram ir gan kamera, gan mikrofons (jo zoom video iet), bet zvanīšanu neatradu.

Telegram gan izskatās, ka ir zvanīšana. Iegāju. Cik daudz sen aizmirstu cilvēku tur atradās! :D
Nemēģināju gan nevienam zvanīt, bet klausule ir.

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2025. gada 22. februāris, 22:55:58 »
Man sanāca smiekli par to telefona pazaudēšanu. Rundāles pilī dzīvojat

Atslēdzies Trix

« Atbilde #11 : 2025. gada 22. februāris, 23:07:11 »
Nekā smieklīga. Pietiek ar stūra dīvānu, kas sastāv no divām daļām, vai parasto veco izvelkamo dīvānu, uz tā nomestu telefonu un čupiņu drēbju pa virsu (piemēram, uzmest izžāvētās, lai salocītu un sašķirotu), lai telefons iešļūktu savienojuma vietā vai pie dīvāna gala paroceņa nepamanīts. Un tu vari piecreiz pārmeklēt visus savus 20 kvadrātmetrus, ieskaitot visas kabatas, ledusskapi un netīrās veļas kasti, bet, ja neatceries, ka kaut kad no rīta šis bija uz dīvāna, īpaši, ja parasti noliec uz galda, tad neko neatradīsi, jo prātā neienāks tur meklēt.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #12 : 2025. gada 23. februāris, 07:28:44 »
Man sanāca smiekli par to telefona pazaudēšanu. Rundāles pilī dzīvojat
Neredzu tur nekā nedz dīvaina, nedz smieklīga. Protams, katram savi paradumi - ja telefonu, mājās pārrodoties, noliek konkrētā vietā, kā es to daru ar auto atslēgām, un neliekas par to zinis, tad tas tur arī gulēs. Un dažs vēl izslēgt mēdz, jo "man neko nevajag" un tie citi lai netraucē. Bet es nēsāju līdzi pa savas "pils" "zālēm", lai, pirmkārt, nepalaistu garām neko ienākošu, un, otrkārt, bieži klausos audiogabalus telefonā. Un cik tur vajag, lai kaut kur noliktu un vēl kādu apģērba gabalu virsū uzmestu.
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 23. februāris, 07:35:45 no kvadra »

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #13 : 2025. gada 23. februāris, 10:56:18 »
Man līdzīgā situācijā palīdzētu tikai zvans, jo viss pārējais pienāk bez skaņas, izņemot īsziņas, bet tām iestatīts kluss tikšķis.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Minne

« Atbilde #14 : 2025. gada 23. februāris, 11:16:18 »
Man no šī visa palīdzētu tieši nekas, jo man telefonam un visām tā funkcijām izslēgta skaņa