Autors Tēma: Neliels projekts  (Lasīts 17543 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

Atb: Neliels projekts
« Atbilde #45 : 2025. gada 20. marts, 22:40:08 »
Labdien! Atbildot uz Jūsu elektroniskā pasta vēstuli, Rīgas valstspilsētas pašvaldības Ārtelpas un mobilitātes departaments (turpmāk � Departaments), atbilstoši kompetencei, kā arī ņemot vērā RP SIA �Rīgas satiksme� sniegto viedokli, informē, ka izvērtējot jautājumu par jaunas pieturas ierīkošanu un autobusa maršruta Nr. 9 un Nr. 48 pagarināšanu līdz Rīgas krematorijai secināts, ka šajā vietā nav izbūvētas pieturas un piemērota infrastruktūra lielgabarīta autobusu kursēšanai un apgriešanās manevru veikšanai. Jāņem vērā, ka šāda papildu pieturas ieviešana autobusu maršrutos palielinātu ceļā pavadīto laiku, samazinātu kustības ātrumu, mazinot sabiedriskā transporta konkurētspēju attiecībā pret privāto transportu, būtiski pasliktinot sabiedriskā transporta pievilcību pārējiem maršruta pasažieriem. Vienlaikus departaments norāda, ka attālums no autobusa maršrutu Nr. 9 un Nr. 48 pieturas �Brāļu kapi� līdz Rīgas krematorijai ir aptuveno 900 metri kas, atbilstoši 2010. gada 13. jūlija Ministru kabineta noteikumu Nr. 634 �Sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanas kārtība maršrutu tīklā� 6.2 apakšpunktā noteiktajam, ka attālums starp pieturām apdzīvotās vietās nav mazāks par 800 metriem, uzskatāms par optimālu. Tāpēc jaunas pieturas izbūve un autobusu maršrutu novirzīšana līdz Rīgas krematorijai šobrīd nav atbalstāma.
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 21. marts, 02:42:47 no Spārka »

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #46 : 2025. gada 21. marts, 07:12:51 »
Ļoti laba atbilde. Man būs kur atsperties nākamajā vēstījumā :smile:
Būtu ļoti izbrīnīta, ja mans priekšlikums tiktu uzņemts ar sajūsmas spiedzieniem.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #47 : 2025. gada 21. marts, 08:57:52 »
Būtu ļoti izbrīnīta, ja mans priekšlikums tiktu uzņemts ar sajūsmas spiedzieniem.

Bet Tu tomēr esi BOMBA!!  :big_hug: 
respect un uvažuha!!  :yes: :yes:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #48 : 2025. gada 21. marts, 10:13:07 »
Vismaz domei ir kaut kāds saprāts.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #49 : 2025. gada 21. marts, 10:41:41 »

Šo cīņu turpināsi?

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #50 : 2025. gada 21. marts, 11:10:56 »
Tā nav cīņa. Ierosinājums. Jā, turpināšu. Un nu jau izvērstāk. Varbūt izpaudīšos kā rakstniece :mrgr:
Būšu pateicīga, ja kāds piebiedrosies manam projektam. Jo tomēr svarīgi, ka nav tikai 1 cilvēks.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #51 : 2025. gada 21. marts, 11:35:50 »
Tā nav cīņa. Ierosinājums. Jā, turpināšu. Un nu jau izvērstāk. Varbūt izpaudīšos kā rakstniece :mrgr:
Būšu pateicīga, ja kāds piebiedrosies manam projektam. Jo tomēr svarīgi, ka nav tikai 1 cilvēks.

Pirms "mesties" kādu glābt tomēr vajadzētu noskaidrot vai tas maz tam "glābjamajam" ir vajadzīgs. Cik konkrēti Tu vecīšus vai viņu tuviniekus esi apjautājusi par tuvāka transporta nepieciešamību? Vai tā ir tikai tava pēkšņā iedoma?
Sāc ar to. Un tad Tev būs konkrēts "cipars" ar ko vērsties domē un satiksmē.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #52 : 2025. gada 21. marts, 11:57:58 »
Pēdējās 2 bēres. Izvadīja vecbiedrus. Un daudziem par grūtu bija tas gabals. Pat nepiefiksēju, vai kāds atbrauca ar auto. It kā ne.
Un man nav ko taujāt, jo ir acīmredzams, ka veciem, slimiem ir grūti. Un parasti tieši vecie uzskata par goda lietu atvadīties.
Izkopšu epistulāro žanru.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #53 : 2025. gada 21. marts, 12:30:10 »
Mani pārsteidza likumā paredzētie minimālie 800 metri. Jo realitātē ir taču daudz vietu, kur attālums starp pieturām daudz mazāks  :?:

Jāatzīst, ka nu jau esmu izlutināta ar ērtībām - manā dzīvesvietā sabiedriskā transporta pieturas viena no otras ir pat 150-200 m attālumā, kas, brīžam, arī liekas galējība. Tomēr, tomēr - tas ir iedzīvotāju ērtību labā un tas tieši dod priekšocības konkurencē ar privāto transportu, lai gan Rīgas Dome spriež gluži pretēji. Ok, tā vieta ir kā stulba aklā zarna, bet viņi varēja uztaisīt vismaz kkādu cilvēku plūsmas monitorēšanu, kkādu mini pētījuma projektiņu. Vrb nevajag uz krematoriju sūtīt iekšā lielo maršrutu busus, bet ir taču arī mazāka izmēra busiņi, kas regulāri varētu kursēt tikai no Gaujas ielas attiecīgās tramvaja pieturas līdz kapu otrai pusei (kas tur, 48.buss?), garām krematorijam. Un viss. Žvīks žvāks tikai pa aklo zarnu ar noteiktu intervālu. Un arī nepiemērotai infrastruktūrai nebūtu jāpiesienas, jo mazbusam tà būtu itin laba

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #54 : 2025. gada 21. marts, 12:30:37 »
Pēdējās 2 bēres. Izvadīja vecbiedrus. Un daudziem par grūtu bija tas gabals. Pat nepiefiksēju, vai kāds atbrauca ar auto. It kā ne.
Un man nav ko taujāt, jo ir acīmredzams, ka veciem, slimiem ir grūti. Un parasti tieši vecie uzskata par goda lietu atvadīties.
Izkopšu epistulāro žanru.

Cik daudziem? 5, 10, 20..? Un cik bieži viņi mēro ceļu uz Rīgas krematoriju?

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #55 : 2025. gada 21. marts, 12:33:32 »
bet viņi varēja uztaisīt vismaz kkādu cilvēku plūsmas monitorēšanu, kkādu mini pētījuma projektiņu.

Cilvēku plūsmas monitorēšana notiek apkopojot nopīkstināto e-talonu datus. Tā kā tas jau ir izpētīts. (Nestrādāju RS)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #56 : 2025. gada 21. marts, 12:34:17 »
gan jau, ka bija domāts "nav lielāks par 800 m"
un es neatbalstu cīņu cīņas pēc vai tāpēc, lai izkoptu sevī kaut kādas komunikācijas prasmes ar iestādēm, vai arī kaut kādas neargumentētas misijas apziņu. Vai arī dēļ vienas personu grupas ērtībām daudzlielākas personu grupas neērtību radīšanu.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #57 : 2025. gada 21. marts, 12:35:45 »
Minne, paldies, ļoti laba doma. Pat vairākas domas. Noteikti izmantošu nākamajā iesniegumā.
Starp citu, apgaismojumu manā miestā arī sākumā atteica. Tad uztaisīja kā konfekti - apgaismojumu, pāreju, celiņu.
Sākumā taču doma, tad vārds, tad darbi.

Un jebkurai lietai var atrast pozitīvos un negatīvos aspektus. Kāds uzstādījums.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #58 : 2025. gada 21. marts, 12:36:52 »

Cilvēku plūsmas monitorēšana notiek apkopojot nopīkstināto e-talonu datus. Tā kā tas jau ir izpētīts. (Nestrādāju RS)

Jā, cilvēki pīkstina pie krematorijas durvīm :sarcasm:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #59 : 2025. gada 21. marts, 12:37:50 »

Doma bija monitorēt kapu, krematorija interesentu plūsmu