Autors Tēma: Runāt vai nerunāt?  (Lasīts 6845 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Runāt vai nerunāt?
« Atbilde #45 : 2025. gada 23. aprīlis, 14:09:32 »
Tā ir baigā dilemma. Zini, piemēram, ka otram cilvēkam nelaime notikusi, tuvinieku zaudējis vai vēl kas. I ko darīt?! Kā uzvesties, lai viņu ar savu labi domāto līdzjūtību nesāpinātu vēl vairāk? Mierināt, līdzjūtību izteikt? Vai viņam tas palīdzētu vai tieši otrādi? Klusēt, lai sāli nebērtu? Kā lai zinu, vai tas cilvēks grib, lai viņu mierā liek un neuzbāžas ar tukšiem, neko nelīdzošiem, bet sāpinošiem vārdiem, vai, tieši otrādi, grib tikt uzklausīts, grib just cilvēku atbalstu un līdzi jušanu, un viņam sāp cilvēku atsvešinātība un vienaldzība?
Un tad sanāk tā, ka, nezinādams kā izturēties, apzināti izvairies no tā cilvēka...  Kurš, iespējams, nesaprot, ar ko tādu izvairīšanos būtu pelnījis...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #46 : 2025. gada 23. aprīlis, 14:29:17 »
Nūūū... vai nu patiesi tos savus tuvos cilvēkus tik maz pazīstat, ka nezināt kurš intraverts, kurš ekstraverts, kurš ko grib un kurš ko negrib...  :?: 

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #47 : 2025. gada 23. aprīlis, 15:01:24 »
Es brīžiem sevi nepazīstu.
Un katrs gadījums ir unikāls. Vienā vēl var ķepuroties, citā, varbūt pat mazsvarīgā - pēdējais piliens.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #48 : 2025. gada 23. aprīlis, 15:09:08 »
Tas sīkums, ka nepazīsti sevi. Būtiski, ka zini ko tev vajag un ko gribi.  ;)

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #49 : 2025. gada 23. aprīlis, 15:26:54 »
Es nezinu, ko man vajag. Un vai tas, ko gribu, ir tas, ko man vajag.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #50 : 2025. gada 23. aprīlis, 15:38:28 »
Pazīstot sevi, zinu, ka bieži līdīšu uz ambrazūrām. Ja ir kaut puspārliecība, ka tā vajadzētu.

Hm...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #51 : 2025. gada 23. aprīlis, 15:54:07 »
Nav vienkārši dzīvot, ja esi filozofs - dziļdomātājs, empāts. Vai esi interesējusies par garīga veida praksēm, lai sevi labāk izprastu?

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #52 : 2025. gada 23. aprīlis, 15:55:10 »

Hm...

Bieži. Bet nezinu, kurās situācijās.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #53 : 2025. gada 23. aprīlis, 15:57:31 »
Nav vienkārši dzīvot, ja esi filozofs - dziļdomātājs, empāts. Vai esi interesējusies par garīga veida praksēm, lai sevi labāk izprastu?

Filozofam kā reizi ir vieglāk.
Un bieži šķiet, ka visādas lietas nāk manā dzīvē, lai sevi izprastu. Nedomāju, ka esmu laba skolniece. Bet pāris lietas ir apgūtas.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #54 : 2025. gada 23. aprīlis, 16:00:05 »
Vispār jau interesantu tēmu aizsāki: par runāšanu un izrunāšanos. Bet kā ir ar klusīšanos un ieklausīšanos?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #55 : 2025. gada 23. aprīlis, 17:20:09 »
Nūūū... vai nu patiesi tos savus tuvos cilvēkus tik maz pazīstat, ka nezināt kurš intraverts, kurš ekstraverts, kurš ko grib un kurš ko negrib...  :?: 
Ak, nu sorry, tēma bija par (ne)runāšanu ģimenē. Es tā plašāk paņēmu.  :?:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #56 : 2025. gada 23. aprīlis, 21:43:21 »
Jebkuru konfliktu var mēģināt risināt sarunu ceļā.  :smile: :murmur:
https://www.facebook.com/reel/1396150871591075

Atslēdzies tuk

« Atbilde #57 : 2025. gada 23. aprīlis, 21:54:13 »
Aizdomājos par to runāšanas nerunāšanas tēmu.
Nevaru sevi iedomāties gadu garumā dzīvojot kopā ar nerunātāju, bet laikam vēl mazāk ar nemitīgo runātāju...

Man vīram bija tāds bērnības draugs no ieliņas - Janka klusētājs, jaunībā tika aicināts uz vīra jubīļiem, mūsu tusiem, klusējot pasniedza man, mājasmātei, ziedus un klusējot sēdēja stūrī sūcot vīnu un vērojot mūsu trakulības... Pat neatceros viņa balsi, tāds totāls intraverts.

Bet reiz darba komandējumā biju vienā viesnīcas numurā ar kādu kundzi, kurai kā acis vaļā, tā mute arī. Tās bija šausmas, burtiski bēguļoju no viņas, ko redzu, par to arī dziedu... O my Got! Neizturami! Interesantākais tas, ka tās kundzes mazdēls ir publiski zināma persona un tieši tas pats - pats jautā, pats arī atbild, mute neaizveras. Kas tas ir? Kāda iesprūšana runāt sākuša bērna periodā? Kas pārmantots no Omes runasveida? Ģenētika?
Nē, nu tad labāk jau Janka klusētājs...  :)

Man patīk klusums no rītiem, esmu pūce un priecājos, ka manējie mani neapgrūtina ar rīta sarunām. Man vajag vismaz stundu, kad varu pieslēgt savas smadzenes runas aparātam.  :rofl:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #58 : 2025. gada 24. aprīlis, 00:12:01 »
Tikko atcerèjos pirms gadiem apmèram 20 redzèto: biju pusdienlaikà ieskrèjusi nelielà èstuvìtè paèst. Pie viena no galdińiem sèdèja pàris. Varèja redzèt, ka vìrietim uzkritušas kaut kàdàs lielas bèdas. Sèdèja sagumis, ar tàdu stingu skatienu  šķìvì vèrdamies. Vińam pretì sieviete. Viegli uzlikusi savas rokas uz vìrieša rokàm. Un klusums. Tà viņi sèdèja klusumà un palika sèźot, kad aizgàju.
Kaut kà tagad par to atcerèjos.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #59 : 2025. gada 24. aprīlis, 00:50:08 »
Bet tā var sēdēt tie kuri sarunājas... iepriekš. Varbūt kļūdos, varbūt var arī mūžam nesarunāties pāris, un viss tā telepātiski...  :?: 
Es gan īsti to līdz galam nesaprotu, kā var ikdienā nodarboties ar seksu, ar bērnu audzināšanu, bet - nesarunāties, neizrunāties  :?:  Iespējams, var... ganjau.  :?: