Autors Tēma: Svarīgākais  (Lasīts 3131 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

Svarīgākais
« : 2025. gada 13. maijs, 07:30:56 »
Bērnība. Jaunība. Briedums. Vecumdienas (o.k, daudziem vēl nav pienākušas). Kas ir galvenais dzīvē? Vai visos vecumposmos bija viena atbilde?

Pieslēdzies Spārka

Atb: Svarīgākais
« Atbilde #1 : 2025. gada 13. maijs, 07:49:56 »
Protams, ka dažādas.

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2025. gada 13. maijs, 08:36:04 »
Pēc Ēriksona, bērnībā galvenais ir uzticības attīstīšana, pusaudža gados – identitātes meklējumi, bet vecumdienās – dzīves jēgas apzināšanās.  :talking:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #3 : 2025. gada 13. maijs, 08:51:41 »
Protams, ka dažādas. Tas būtu dīvaini, ja brieduma gados galvenais dzīvē būtu tas pats, kas bērnībā vai jaunībā.
Lai gan "nespējīgais" zīdaiņu vecums varētu būt ekvivalents "nespējīgām vecumdienām".

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #4 : 2025. gada 13. maijs, 08:53:13 »
Pēc Ēriksona, bērnībā galvenais ir uzticības attīstīšana, pusaudža gados – identitātes meklējumi, bet vecumdienās – dzīves jēgas apzināšanās.  :talking:
Es par tādām taustāmākām lietām. Mīlestība. Nauda. Veselība. Ģimene. Brīvība. Taisnība.
Kaut gan tās nav taustāmas.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #5 : 2025. gada 13. maijs, 08:54:51 »
Protams, ka dažādas. Tas būtu dīvaini, ja brieduma gados galvenais dzīvē būtu tas pats, kas bērnībā vai jaunībā.
Lai gan "nespējīgais" zīdaiņu vecums varētu būt ekvivalents "nespējīgām vecumdienām".
Domāju, ka ir daudz cilvēku, kuri jau bērnībā uzķer svarīgāko. Tāpat kā dažs jau bērnudārzā zina savu nākotnes profesiju.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #6 : 2025. gada 13. maijs, 09:00:43 »
Domāju, ka ir daudz cilvēku, kuri jau bērnībā uzķer svarīgāko. Tāpat kā dažs jau bērnudārzā zina savu nākotnes profesiju.

Jā, jā... esmu satikusi tādus. Tādus, kuri 50+ braukā par tax šoferīšiem un stāsta, ka jau no 15 gadu vecuma gribējuši būt par tax šoferīšiem :sarcasm:

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #7 : 2025. gada 13. maijs, 09:05:11 »
Amālij, atvaino, ka es tā "akadēmiski". Ja teorijas kādreiz lasītas, pavisam no galvas vairs ārā neizdabūsi.  Pēc Ē. cilvēkam dzīvē svarīgākais ir identitātes veidošana un attiecību līdzsvars ar pasauli. Ņemam kādu no jaunākām teorijām, tur būs uzsvars uz nepārtrauktu attīstību, daudzdimensionalitāti :) Ar dažāda svarīguma vērtībām katram cilvēkam.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #8 : 2025. gada 13. maijs, 09:17:40 »
Spārka, bet akadēmiski taču arī der. Tas cits līmenis. Es pa zemākiem plauktiem grābstos. Jo! Kas ir mīlestība? Kas un kāda ir brīvība?

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #9 : 2025. gada 13. maijs, 09:18:53 »
Abas tās ir vajadzīgas cilvēkam jebkurā no vecumposmiem.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #10 : 2025. gada 13. maijs, 09:53:13 »
mīlestība, mīlestība, mīlestība, mīlestība.
... all you need is love...

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2025. gada 13. maijs, 10:48:25 »

Man liekas, ka tieši vecumdienās visgrūtāk apzināt dzīves jēgu

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #12 : 2025. gada 13. maijs, 10:55:44 »
Vecumā kaut kā noskaidrojas - kas ir kas. Bet katram jau savas prioritātes.

Atslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2025. gada 13. maijs, 11:04:42 »
Vecumā vajadzētu iegūt sirdsmieru un iecietību, pat vienaldzību. Bet nez kādēļ ir otrādi -tieši jaunībā neko neņem galvā, bet vecumā zvana uz radio

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #14 : 2025. gada 13. maijs, 13:54:47 »

jo sāc saprast, ka jēgas nav