Autors Tēma: Gandrīz aptauja  (Lasīts 6433 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

Gandrīz aptauja
« : 2025. gada 15. maijs, 09:28:57 »
Prāts vai jūtas. Kas jums dominē?

Atslēdzies tuk

Atb: Gandrīz aptauja
« Atbilde #1 : 2025. gada 15. maijs, 10:07:47 »
Viss jau atkarīgs no situācijas, ne?  :?: 
Bet esmu ievērojusi, ka dažādās ekstrēmās situācijās man piemīt spēja ļoti racionāli mobilizēties, rīkoties... un tām jūtām ļauties vien pēctam, un tad gan kaut līdz ģībonim, apjaušot kā varēja būt un kas tik varēja vēl notikt vai nenotikt...  :rofl:

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2025. gada 15. maijs, 10:29:15 »
 Pirmā brīdī jūtas, ko prāts ātri vien savalda :mrgr:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #3 : 2025. gada 15. maijs, 11:04:56 »
Amālij, kā ar Tevi pašu? Esmu ievērojusi, ka bieži iesāc it kā filozofiskas tēmas, kuras prasa diezgan personiskas atbildes, bet pati paliec "aiz kadra".

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #4 : 2025. gada 15. maijs, 11:13:04 »
Amālij, kā ar Tevi pašu? Esmu ievērojusi, ka bieži iesāc it kā filozofiskas tēmas, kuras prasa diezgan personiskas atbildes, bet pati paliec "aiz kadra".
Jūtas.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #5 : 2025. gada 15. maijs, 11:24:52 »
Pirmā brīdī jūtas, ko prāts ātri vien savalda :mrgr:

...tad, kad "nogājis", ja?  :smile: :blushing:   
...man jau ar tāpat  :smej:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #6 : 2025. gada 15. maijs, 12:01:39 »
Prāts vai jūtas. Kas jums dominē?

Vēl tā padomāju, ka īpatnējs tāds pretnostatījums... jo prāts mēdz ietekmēt emocijas/jūtas un otrādi, tas ko jūtam, mēdz ietekmēt prātu. Un kālab lai kas dominētu, ja eksistē arī līdzsvars. Kādā situācijā jau var kas dominēt, bet kopumā daudzmaz veselam cilvēkam bez īpašām mentālām problēmām ir harmonija starp jūtām un prātu...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2025. gada 15. maijs, 12:08:30 »

Vēl tā padomāju, ka īpatnējs tāds pretnostatījums... jo prāts mēdz ietekmēt emocijas/jūtas un otrādi, tas ko jūtam, mēdz ietekmēt prātu. Un kālab lai kas dominētu, ja eksistē arī līdzsvars. Kādā situācijā jau var kas dominēt, bet kopumā daudzmaz veselam cilvēkam bez īpašām mentālām problēmām ir harmonija starp jūtām un prātu...

tas varbūt sievietēm, kā "vispārharmoniskām" būtnēm  :m:  ...vīriešiem vienmēr viena galva/galviņa ir "vadošā"... vai-nu, vai-nu...

PS. ne tikai "miesīgā" līmenī, arī garīgā - domā Vlaģiks un Doņiks pēc prāta apsvērumiem rīkojas??  :n+:  tīrās jūtas, kurš kuru nolieks, kurš kuram pakaļu bučos.  :fp:
Priekšsēdētājs Sji - cita lieta  :talking: 

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2025. gada 15. maijs, 12:14:36 »
Tur drīzāk bērnības traumas un kompleksi, ne galvas/galviņas pie vainas... un vecuma marazms.
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 15. maijs, 12:28:27 no tuk »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2025. gada 15. maijs, 12:44:24 »
Tur drīzāk bērnības traumas un kompleksi, ne galvas/galviņas pie vainas... un vecuma marazms.

domā no marazma kuņģis vai prostata cieš??  :n+: 

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2025. gada 15. maijs, 12:47:40 »
Nezinu. Bet smadzenes 100%.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #11 : 2025. gada 15. maijs, 13:42:02 »
man kā kuro reizi. Saprātīgāk, protams, ir domāt ar prātu, piesaistot jūtas kā virzītājspēku.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #12 : 2025. gada 15. maijs, 13:55:39 »
Protams, ka pārsvarā ir mikslis. Gan tas, gan tas. Es, piemēram, nevaru pateikt, esmu cīrulis vai pūce. Agrāk 100% pūce. Tagad nav nekādas starpības. Bet ir tādi, kuriem kaut kas stipri dominē.
Prāta cilvēkam varētu būt vieglāk dzīvot. Viss pa plauktiņiem, viss pēc priekšrakstiem.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #13 : 2025. gada 15. maijs, 13:58:07 »

Prāta cilvēkam varētu būt vieglāk dzīvot. Viss pa plauktiņiem, viss pēc priekšrakstiem.

nav vieglāk. Drīzāk jūtu cilvēkiem - viņi lidinās pa sajūtām un mākoņiem, netverot dzīves realitāti un vienmēr jau par viņiem kāds prāta cilvēks parūpējas, lai tie galīgi neaizietu bojā.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #14 : 2025. gada 15. maijs, 13:59:15 »

nav vieglāk. Drīzāk jūtu cilvēkiem - viņi lidinās pa sajūtām un mākoņiem, netverot dzīves realitāti un vienmēr jau par viņiem kāds prāta cilvēks parūpējas, lai tie galīgi neaizietu bojā.
Bob, viņi dažreiz nelidinās. Bet grimst.