Šajā civilizācijā dati nebūs drošībā pat teorētiski.
Es nemeklēju oriģinālu un nelasīju vairāk. Bet no tā, kā es to sapratu [varbūt šķērsām], izriet sekojošais.
Tas, ka galvā kā melnajā caurumā pazūd tieši tā informācija, kas vajadzīga, protams, ir neapstrīdams fakts. Tīri teorētiski tāds "neural network" būtu efektīvs, lai ar to, kas galvā ir, operētu labāk. Bet ir divi bet. Smadzenes būtu jātrenē dabiskā ceļā, citādi tev tāds "modelis" apstrādā info un tu strādā ar trīskāršu jaudu un sasniedz visu, kas no tā izriet. Bet vienā jaukā dienā tas modelis izdomā, ka viņam vajag apdeitoties, restartēties vai vispār izveikt self- checking uz pusi dienas... a tu stāvi auditorijas priekšā lekcijas vidū, un tev izrubī "datoru" galvā. Nu i kas paliek? Bē.... Jo smadzenes ir atrofējušās. Bet, paskatoties uz Windows, kas šādus cundurus izmet regulāri, – atslēdz visus apdeitus, bet tak cūka dubļus vienmēr atradīs.
Otru man izsita no galvas, kamēr nācās komunicēt ar savējiem. Būtu noderējis "modelis".
Iespējams, ka par to pašu – ja pašlaik katrs sevi cienošs telefonu ražotājs atstāj šķirbiņas datu iesūkšanai, tad kāpēc būtu jātic, ka šāda iespēja tikt pie cilvēka datiem netiks izmantota? Šāda līmeņa ierīcei nebūs problēmu ne tikai pievākt tavu informāciju, bet arī to aizvietot ar "pareizāku". Un sūdu tu atšķirsi. Jau tagad MI cep feikos video, ko reizēm pagrūti atšķirt no reālā.
A to, ka "es nevienu neinteresēju, sīka radība" es nevērtētu par zemu. Masa arī ir jāvada sev vēlamā virzienā.