Gribās padalīties pēdējās nedēļas izspaidos. Principā, viss sākās februārī, kad feisbukā uzķēros uz Eligen reklāmas rakstu par gēnu analīzi. Lieta tāda, ka manā dzimtā pa tēva līniju ir kāds dzimtas noslēpums. Savā laikā (190 gadu atpakaļ) mūsu vecvecvecvectēvu muižkungs atveda no mums nezināmām siltām zemēm un viņa pienākums bija vīna darīšanas. Te viņš tika pie sava uzvārda un kādiem septiņiem vīrieškārtas pēcnācējiem. Vienvārdsakot, es sapratu, ka man ir laimīga iespēja atrisināt šo dzimtas noslēpumu. Būtu taču netaisnīgi nolikt karoti tā arī neuzzinot no kura gala tavs sākums.
Vienvārd sakot, februārī iespļāvu trauciņā, samaksāju naudu un sāku gaidīt. Gāja laiks, sāku jau šaubīties, par Eligen godprātību vai arī šamie ir atklājuši mans radurakstos kaut ko Tādu, ko nespēj rakstiski noformulēt. Līdz beidzot, pagājušā nedēļā pienāk vēsts – varu iepazīties ar saviem radiem!
Veru vaļā savu “kabinetu” un esmu uz pakaļas. Man piedāvā mammuča gēnu analīzi. Bet kas attiecās uz manis kāroto fātera ģimenes noslēpumu -nulle. Paskaidro – man nav nepieciešamās Y-Hromosomas!! Kārl! Izlikt tādu naudu, par neko! Izrādās, to var veikt tikai sākot no vīrieša gala. Pasaule ir netaisnīga.
Nu ko man dos mammuča gēnu līnija ja par to esmu droša - šamie visu mūžu pa mežiem, protams, ar nevainojamu reputāciju. Veru vaļā mammuča analīzi un palieku ar atvērtu muti. Ak, Kungs! Tāda sajūta, ka savā laikā pasaulē bija pamatīga migrācija, un tautu staigāšana kuras lielceļš vilkās gar mana mammuča mežamāju. Tāds rosols! Iedomājos, kāds no maniem priekštečiem miermīlīgi vāc sēnes un citas dabas veltes un te garām iet kāds no analīzes piesauktā, gāž šamo gar zemi un iespaido fiziski, tādā veidā sabojājot manu genofondu! Nekas šai pasaulē nav noslēpjams. Nu labi, nemaz tik daudz to piejaukumu nebija.
Bet ko lai dara ar to fātera pēcteču līniju, kur lai es viņiem rauju Y-Hromosomu. Vienīgā un pēdējā iespēja māsas puika. Jāmēģina, šo pierunāt iespļaut traukā, es pat ar mieru viņam to spļāvienu apmaksāt. Faktiski, viņš pašreiz ir vienīgais uz šīs pasaules, kas var to noslēpumu atklāt. Zvanu. Gari (jūs jau zināt, ka īsi es neprotu ;o)).) izklāstu problēmu, par atbildību ģimenes vēstures izzināšanā. Jams, uzklausa un tad saka: vispār, es gadus četrus atpakaļ esmu savus gēnus pārbaudījis. Un pēc pusstundas, es saņemu visus fātera pēctečus! Nu moins!!! Vāks.
Ko lai saka, ģimenes noslēpums atklāts un rezultāts man ļoti patīk. Kas gan to būtu domājis.