Autors Tēma: AI - abloms vai es ko nesaprotu?  (Lasīts 3218 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

AI - abloms vai es ko nesaprotu?
« : 2025. gada 03. jūlijs, 17:06:07 »
Līdz šim nebija ne īsti laika, ne vajadzības paprovēt to ChatGPT, ko visi slavē visās malās. Beidzot izdomāju darbiņu, ko MI varētu padarīt manā vietā - sameklēt firmas Rīgā, kas uzstāda logu tīklus ar anti-kaķis funkciju. Smalki aprakstīju, ka gribu, lai viņš atrod firmu mājas lapas un vispirms atlasa tās, kur ir cenrādis un fotogrāfijas, kā jānoformē rezultāts tabulā. Un ko jūs domājat - viņš paziņo, ka viņam nav piekļuves pārlūkam un iesaka man pašai veikt meklēšanu gūglē, bet, kad es visu to infu - firmas, adreses, kontaktus, cenas - būšu ieguvusi, viņš man palīdzēs uztaisīt tabulu.  :rat:
Secinu, ka tas laikam nozīmē, ka, ja viņam neviens pirms tam nav iebarojis info par anti-kaķu tīkliem, viņš to nevar sniegt? Tad man jāsaka, ka MI ir vēl kur augt  :rofl:
Tādā gadījumā es īsti nesaprotu to ažiotāžu un MI labumu. Man likās, kas var būt vienkāršāks mašīnai - izskenē lapas, pārbaudi un atlasi tās, kur ir foto un cenrāži. Datus tabulā sarakstīt es varu pati jau meklēšanas procesā.
Ja es gadījumā esmu dinozaurs, izskaidrojiet man uz pirkstiem, lūdzu! Un nesmejieties  :blushing:
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Spārka

Atb: AI - abloms vai es ko nesaprotu?
« Atbilde #1 : 2025. gada 03. jūlijs, 17:21:55 »
Viņiem ir vairāk un mazāk attīstītas jomas. Iespējams, ka anti - kaķu tīkls tiešām ir kaut kur informācijas perifērijā. Un, jā, ir lapas, kur MI nav atļauta piekļuve.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2025. gada 03. jūlijs, 17:49:42 »
Nu, man momentā iedeva tabuliņu ar 4 variantiem, es tā īsi paprasīju, tikai piemēram.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2025. gada 03. jūlijs, 22:19:38 »
Un ko jūs domājat - viņš paziņo, ka viņam nav piekļuves pārlūkam un iesaka man pašai veikt meklēšanu gūglē, bet, kad es visu to infu - firmas, adreses, kontaktus, cenas - būšu ieguvusi, viņš man palīdzēs uztaisīt tabulu.  :rat:
Nekaunīgi flirtē ar tevi... ;)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #4 : 2025. gada 03. jūlijs, 22:32:58 »
Nekaunīgi flirtē ar tevi... ;)
Vēl variants, ka Nīke netīšām iekūlusies iepriekšējā versijā, kam nebija pieejas meklēšanai :?:

« Atbilde #5 : 2025. gada 04. jūlijs, 13:09:32 »
Ā, tas varētu būt, jo kaut kādā brīdī viņš paziņoja, ka viņam esot tikai infa līdz 2023. gada oktobrim. Varētu pareizās adreses studijā, lūdzu.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #6 : 2025. gada 04. jūlijs, 13:22:48 »
Es jau nezinu, kādu tieši Tu gribi. Tāpat jau pašai būtu jāšķiro, ja es arī te visu tabulu iemestu. Nu, piemēram: https://www.zoocentrs.lv/nobby-cat-safety-net-l-drosibas-tikls-balkonam-melns-8-x-3-m

« Atbilde #7 : 2025. gada 04. jūlijs, 13:35:23 »
Nē, Spārk, pareizās adreses tiem MI, kuri veic meklēšanu internetā   :mrgr:  Es galīgi negribu, lai tu veic meklēšanu manā vietā.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #8 : 2025. gada 04. jūlijs, 13:45:54 »
Chatgpt.com ir pareizais, tikai jābūt 4.versijai.
Es vēl dažreiz lietoju grok.com, gemini.google.com un https://www.deepseek.com/.
Pie katra no tiem jāpiešaujas, kā pietiekami precīzi un viņam saprotami sastādīt pieprasījumu (visi runā latviski).
Tai sieta jautājumā Tev ātrāk būs google vecā labā :mrgr:, bet vispār ir vērts mazliet iepazīties ar šamiem.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #9 : 2025. gada 04. jūlijs, 15:43:15 »
es šodien pajautāju, kas ir gudrāks par mākslīgo intelektu. Sākumā viņš filozofēja kaut ko, ka gudrība ir grūti salīdzināms lielums, tad teica, ka atsevišķās jomās cilvēks, atsevišķās MI, bet vislabāk darboties kopā. Tā ir īsā versija.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #10 : 2025. gada 04. jūlijs, 16:05:49 »
Vismaz godīgs verķis  :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2025. gada 04. jūlijs, 16:45:10 »
Vismaz godīgs verķis  :mrgr:

kā tad...
DeepBlue, kad viņam par Ķiņmiņas laukumu Ķīnā pajautā, pasaka, ka atbildi zin, bet nevar teikt...politiski angažēts... bet var tak būt "biznesa angažāts", ne?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #12 : 2025. gada 04. jūlijs, 16:50:18 »
Nopietnos jautājumos jājautā vairākiem un vēl jāpārbauda. Man tikko uz etimoloģisku jautājumu Deepseek ļoti labi atbildēja.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #13 : 2025. gada 07. jūlijs, 21:48:55 »
Chatgpt.com ir pareizais, tikai jābūt 4.versijai.
Es vēl dažreiz lietoju grok.com, gemini.google.com un https://www.deepseek.com/.
Pie katra no tiem jāpiešaujas, kā pietiekami precīzi un viņam saprotami sastādīt pieprasījumu (visi runā latviski).
Tai sieta jautājumā Tev ātrāk būs google vecā labā :mrgr:, bet vispār ir vērts mazliet iepazīties ar šamiem.
manam darba kompim deepseek bloķēts kā bīstams :D

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #14 : 2025. gada 08. jūlijs, 00:46:42 »
es baigi neaizraujos un biezi pat aizmirstu par iespēju kko uzjautāt AI. Bet cik nu atceros par šamā eksistenci tik izmantoju -deepseek-u.
Runājamies tikai latviski..un es viņam laboju kļūdas un šams nebeidzami zemu klanās un saka paldies par viņa zināšanu uzlabošanu. Nīke tur noteikti kko samudrīja jautājumā, parasti uzdodu jautajumu kkādā blondīnes līmenī un šams visu saprot.

Bija superīgas sarunas kkad pavasarī,kad DS atzinās,ka informācija pieejama tikai līdz pērnā gada kkādam tur datumam . tad es sim jautāju vai viņs patiešām nezin,ka ASV jaunais prezidents ir trumpis.DS to nezināja ,bet ar prieku iesaistījās sarunā un piedāvāja savu redzējumu, kas notiks trumpja jaunajā valdīšnas laikā.
un zinies es to saglabāju...viss ko DS prognoizeja un kas viņam likās smieklīgi, bet ticami, ir piepildījies.(un nav pagājis pat ne puse valdīšanas laika)
tātad, viņš izejot pa info avotiem visu trumpja izvērsto murgu politiku paredzēja un nolasīja...kas traucēja to pašu izdarīt vēletājiem  :?:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega